37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jonny West on Trojansin uusi pelinrakentaja

23.12.2013 klo 10:25

Trojans on solminut pelaajasopimuksen NCAA 3 -divisioonan Franklin College Grizzliesin pelinrakentajan Jonny Westin kanssa. Westin scouttaamisessa iso rooli oli Trojansin vuoden 2004 pelinrakentajalla Brett Dietzillä.

.

Trojansin liigajoukkue sai tärkeän palasen, kun se solmi sopimuksen Jonny Westin kanssa. Indiananapolisin lähistöllä sijaitsevalta Speedway-nimiseltä paikkakunnalta kotoisin oleva West aloitti uransa paikallisessa High Schoolissa. Paikkakunnan nimi johtuu alueella sijaitsevasta maailman vanhimmasta moottoriradasta. Speedwaystä hän siirtyi opiskelemaan Franklin Collegeen, jonka joukkue, Grizzlies pelaa NCAA 3 -divisioonaa. West loi joukkueessa erittäin menestyksekkään uran ja on nyt valmis kokeilemaan pelaamista ulkomailla. Trojansin kannalta tärkeää Westissä onkin juuri se, että hän on aktiivinen pelaaja. Kyseessä ei siis ole mikään jäähdyttelijä, jolla on vuosia edellisestä tosipelistä, vaan joukkueensa tämän kauden ykköspelinrakentaja.

Jonny West on 190 cm pitkä ja painaa 88 kiloa eli pitkänä pelaajana hän pystyy hyvin näkemään linjan takaa vapaat laitahyökkääjät. Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen ja hyökkäyksen koordinaattori Kari Titola ovatkin tyytyväisiä värväykseensä. Merkittävä rooli Westin löytymisessä oli Trojansin vuoden 2004 pelinrakentajalla Brett Dietzillä. "Keskustelin Brettin kanssa ja annoin ohjeeksi etsiä pelinrakentajan, joka ei ainakaan olisi häntä huonompi" naureskelee Virolainen. Dietz johdatti aikanaan Trojansin tappioitta läpi Vaahteraliigan runkosarjan aina loppuotteluun saakka. Virolainen ja Titola vakuuttuivat videoita ja tilastoja tutkittuaan, että West on juuri oikea pelaaja Trojansiin.

Westin tilastot Grizzliesissä ovat vakuuttavat. Franklinissä West on pelannut 36 ottelua voittaen niistä 27. Heittoyrityksiä on ollut 1407 joista kohteensa löysi 894 ja syötönkatkoja oli 40. Onnistumisprosentti on ollut 63,5 %. Maaleja hänen heitoillaan on syntynyt 105. Kolmen vuoden saldo heitoilla kerätyissä jaardeissa on 10653. NCAA 3 -divisioonassa Jonny West on koko uran statistiikalla TD-tilaston ykkönen, kerätyissä jaardeissa toinen ja onnistuneiden heittojen määrässä kolmas.

Muita Jonny Westin saavutuksia:
Kolme Sweet Sixteen Playoff-ottelua
Valinta D3-preaseasonin All American -tähdistöön
Nimetty kolme kertaa All North Region -tähdistöön
Kolme valintaa All HCAC (Heartland Collegiate Athletic Conference) -tähdistöön
Kaksi kertaa HCAC Player of The Year
Franklin Collegen ennätykset onnistuneissa heitoissa, heitetyissä jaardeissa, maaleissa ja voitoissa.

Jonny West odottaa ensi kautta innolla. "Olen vakuuttunut, että luvassa on upea kokemus. Valmentaja Dietzillä oli iso vaikutus päätökseeni jatkaa pelaajauraani Suomessa, ja hänellä oli pelkästään hyvää kerrottavaa Suomesta, Turusta ja Trojansin organisaatiosta", West toteaa. Kysyttäessä hänen vahvuuksistaan pelinrakentajana hän mainitsee perusteellisen valmistautumisen otteluihin, johtamiskyvyt sekä pelinlukutaidon. Trojansin kannattajille hän kertoo tekevänsä kaikkensa, jotta he voivat olla ylpeitä voittavasta joukkueestaan.

Kari Toivonen