37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Naisten leiri Maskussa 15.2.2014

20.02.2014 klo 10:18

Trojansin naiset viettivät jenkkifutiksentäyteisen lauantai-illan seuranaan sarjanousija Raisio OakLadies. Naapurikaupunkien joukkueet hikoilivat sulassa sovussa Maskun Taponkedon hallilla, ja valmennuskuviot oli leirin ajaksi kudottu uuteen uskoon. Vaihtelua treeniseuraan tämä järjestely toi ihan uudella tavalla, sillä koko talvikauden omaan joukkueeseen tottumisen jälkeen vastassa oli uusia pelaajia ja tekniikoita.

Joukkueiden pelinrakentajat ja hyökkääjät, linja pois lukien, treenasivat Joni Lehtomäen ohjauksessa. Hänen painotuksensa oli pelipaikkakohtaisen perustekniikan hiomisessa ”täydellisyyteen”, ja pelien ymmärtämisessä 11 pelaajalla, mihin varmasti vaikuttaa vielä joukkueilla ollut tasoerokin johtuen erilaisesta sarjataustasta. Harjoitusten edetessä yhä selvemmäksi kävi, ”mikä on pelin onnistumisen kannalta tärkeintä ja oman roolin tunnistaminen siinä”, sillä kumpikaan joukkueista ei ollut vielä päässyt pelaamaan scrimmagea tulevan kauden täysillä 11 vs. 11 -kentällisillä.

Linjoille valmennusta oli antamassa myös Trojansin Ville Nevalainen Ladiesin oman linjavalmentajan, Juha Pennasen, lisäksi. Treeneissä keskityttiin ensin kokonaisuuden toteuttamiseen ja tekniikoihin, ja Pennasen mukaan olikin havaittavissa, että kokonaisuus alkaa toimia. - Leirillä tavoitteena oli, että jokaisesta suorituksesta annetaan palautetta. Henki oli hyvä, tytöt puhalsivat yhteen hiileen ja tekivät toisistaan parempia pelaajia. Pennanen jakoi kiitoksia myös Nevalaiselle, sillä treenien vetäminen kahden valmentajan voimin oli hänestä erittäin tärkeää.

Lineback-osastoa johti aluksi Ilya Redin, joka oli itsekin motivoitunut yhteistreeneistä.

- Haluaisin sanoa että leiri alkoi hyvin ja tytöt olivat innoissaan. Lisää näitä.
Kommentti varmasti tiivisti myös pelaajien mielipiteen!

Puolustuksen takakenttää ohjaili itseoikeutetusti Ville-Valtteri Suojanen. Trojans Ladiesin puolustuksen koordinaattorina häärivä mies jakoi neuvoja ja ohjausta tunnettuun tapaansa nopealla kielellä jokaiselle suorittajalle, ja toistenkin suorituksista oppiminen oli myös järkevästi ääntään käyttävän Ville-Valtterin kanssa treenanneille helppoa.

Loppuyhteenvetona valmennusta kiitettiin haastavasta ja antoisasta illasta, kaikki pelaajat saivat paljon uutta oppia kautta varten. Kotiin lähdettiin niin kuin kuuluukin: kaikki sovussa ja tyytyväisinä iltaan!

Anu Laakso