37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies kohmeessa Oulun lippupallon SM-turnauksessa

15.04.2014 klo 13:53

Lippupallon SM-sarjan toinen turnaus pelattiin todella hyisessä säässä, Oulun Heinäpään kentällä 6.4.2014.

Roostersin vieraina aloitellut Trojans oli hereillä ensimmäisessä ottelussa, joka pelattiin heti aamukymmeneltä. Molemmat joukkueet aloittivat hyökkäysvuoronsa ujostellen. Kun Troijattaret sitten päättivät että nyt mennään eikä meinata, niin alkoi tapahtumaan.

Ensimmäinen maali merkattiin Anniina Pajulle ja Kirsti Nirhamo päättäväisesti otti lisäpisteet kotiin. Roosters osallistui taisteluun ja tekivät myös ensimmäisen maalinsa, lisäpisteyritys epäonnistui. Trojansin hyökkäys ei tästä hätkähtänyt, vaan käyttivät tehokkaita aseitaan uudestaan, Pajua ja Nirhamoa. Trojansin johtoa lisättiin vielä reippaasti Nirhamon ja Jutta Luhtalan upeilla maaleilla. Tilanne nyt Trojansin hyväksi 6-27.

Roosters yritti toden teolla vielä maalia, mutta Nirhamolla oli metkut mielessä ja koppasi syötönkatkon. Lantio pyöri pyörimistään aina maaliin asti, se oli kuuden pisteen pyrähdys. Trojans otti vielä lisäpisteet Pajun varmalla kiinniotolla.
Tehokkaan puolustuksen ansiosta vastustajalla ei ollut asiaa maaliin toistamiseen. Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan otteluun. Lopputulos 6-34.Trojattaret olivat jo hieman kohmeessa, kun turnauksen toinen vastustaja Kouvola Indians asteli kentälle. Fyysistä peliä edustava Indians pääsi valitettavan hyvin käyntiin pelin alussa. Hyvästä puolustuksesta huolimatta, yksi pelaajista pääsi karkuun ja Indians teki ottelun ensimmäisen maalin ja vielä lisäpisteet. Indiansille 8-0 tilanne. Trojansin hyökkäys lämmittelivät näppejään ja iskivät takaisin, Nirhamo juoksi pallo kainalossa maaliin. Onnistunut lisäpisteyritys Luhtalan nimiin.

Puolustuksella oli pitämistä, kun Inkkarit pistivät menemään aina maaliin asti, mutta lisäpisteitä ei herunut tällä kertaa. Trojans päätti hyökkäysvuorollaan kokeilla erikoispeliä, joka teki puolustuksesta selvää. Paju juoksi maaliin asti liput liehuen lanteillaan koskemattomina. Luhtala vilahti puolustajan ohi ja kiitti lisäpisteestä. Tilanne jännittävästi 14-14.

Trojansin puolustus oli valppaana Indiansin seuraavalla hyökkäysvuorolla, josta Nirhamo poimii syötönkatkon ja marssittaa oman hyökkäyksen kentälle. Pelin edetessä, hyökkäys koki hieman jännittävän tilanteen, kun pelinrakentaja Anniina Pihlaja heitti soikean pallon Nirhamon suuntaan, jota peräti 4 puolustajaa piiritti. Onneksi heitä ei syötönkatko kiinnostanut. Maaliin päästiin kuitenkin lopulta Luhtalan pingottua kalkkiviivan yli. Trojansilla tässä vaiheessa yhden maalin ero Indiansiin.

Inkkarit tekivät sadetanssejaan ja kavensivat maalieron jälleen tasapisteisiin, 20-20. Trojansin oma hyökkäys ei kohmeisena enää taipunut riittäviin suorituksiin. Indians sen sijaan ei piitannut kylmästä, vaan pinkoivat maaliin vielä muutamaan otteeseen. Trojansin puolustus sai ainoastaan lisäpisteet torpattua. Kirjanpitomme mukaan pisteet Indiansille 38-20. Viralliseksi lopputulokseksi merkattiin kuitenkin 39-19. Kuten eräs tuomari tokaisi, ”kuka niitä pisteitä nyt laskee”.Turnauksen kolmanteen otteluun lähdettiin lämpimästä pukuhuoneesta vieläkin kylmempään säähän, tuuli oli voimistunut, eikä lämpömittariin uskaltanut katsoa. Trojans sai vastaansa Oulun oman Northern Lightsin.

Revontulinaisilla oli lämpö päällä ja avasivat pistetilinsä. Puolustus piti lisäpisteyrityksen yrityksenä. Trojansin oma hyökkäys lämmitteli ahkerasti jälleen jäätyneitä näppejään, mutta tuloksetta. Puolustus tsemppasi erittäin hienosti ja sai pidettyä Northern Lightsin poissa maalialueelta useasti. Viimeinkin Trojansin hyökkäys lämpeni, ja sai pallon vietyä maaliin Luhtalan juostua karkuun puolustukselta. Lisäpisteen kipittää Nirhamo. Tilanne 7-6.

Kirsti Nirhamo sai hyökkäykselle arvokkaat uudet yritykset maalintekoon, kun hän nappasi syötönkatkon. Northern Lights sai kuitenkin pidettyä Trojansin hyökkäyksen aisoissa, eikä toivottua maalia syntynyt. Troijattarien jo jäädyttyä, onnistui vastustaja vielä kertaalleen maalinteossa. Tasaväkisessä kamppailussa Oululaiset ottivat voiton kotiin, täpärällä 7-12 lopputuloksella.


Turnauksen päätyttyä, Trojansin naiset pakkasivat nopeasti laukkunsa ja suuntasivat takaisin lämpimämpään Turkuun.

AVIS Turku mahdollisti tälläkin kertaa mukavammat kyydit pitkälle turnausmatkalle.Jenny Holmberg