37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille selvä voitto Wolverinesista preseason-ottelussa

18.05.2014 klo 23:15

Anders Trojans ei antanut Helsinki Wolverinesille juurikaan mahdollisuuksia joukkueiden kohdatessa Vaahteraliigan preseason-ottelussa Käpylän velodromilla sunnuntaina 18.5. Turkulaiset veivät harjoitusottelun nimiinsä lukemin 56–8 (36–8).

Trojans sai juuri ennen ottelua maahan amerikkalaisen pelinrakentajansa Jonathan ”Jonny” Westin, joka ei kuitenkaan vielä pelannut ottelussa, mutta seurasi mielenkiinnolla tulevan miehistönsä otteita. Pelinrakentajan tontilla Westiä tuurasi ansiokkaasti Sebastian Berndtsson.

Anders Trojans aloitti ottelun pysäyttämällä hyökkäysvuorolla aloittaneen Wolverinesin, mutta rähmäsi seuranneen lentopotkun palautuksessa pallon takaisin kotijoukkueelle syvällä omalla puolustusalueellaan. Naapuri ei kuitenkaan ollut pallon kanssa sen taitavampi ja Trojans sai pelivälineen pian takaisin, eikä luopunut siitä ennen kuin se oli kertaalleen toimitettu kentän toiseen päätyyn. Vieraiden ensimmäisen maalin tekijäksi merkittiin Aappo Saloranta, joka poimi varmaotteisesti pelanneen Sebastian Berndtssonin pitkän heiton ja kipaisi pallon Wolverinesin maalialueelle. Lisäpistepotku soljui läpi haarukasta ja Trojansin sarakkeessa komeili numero seitsemän.

Turkulaiset vierailivat Wolverinesin päädyssä ensimmäisellä neljänneksellä vielä toisenkin kerran. Tällä kertaa Juha Yli-Arvela koppasi Berndtssonin heiton, kiepsahti taidokkaasti pitelijältään, askelsi kohti maalialuetta ja lopulta kantoi pallon lisäksi muutaman helsinkiläispuolustajankin väkivahvasti maalilinjan yli (artikkelin pääkuva). Lisäpistepotkussa Tuomas Mankki kenngitti pallon varmasti haarukkaan.

Wolverines syttyi ja sammui

Wolverinesin toiveet heräsivät toisella neljänneksellä Sebastian Sagnen onnistuessa sieppaamaan Cedric Johnsonin pitkän heiton Trojansin takakentän oikeasta reunasta. Sama mies koppasi vielä kaksi pistettä lisäpisteyrityksestä ja kavensi tilanteeksi 8–14. Ilo kavennuksesta jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Trojans kuittasi sen heti seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun Berndtssonin harppuunaheitto tavoitti jälleen hyvällä pelipäällä olleen Aappo Salorannan. Mankki latasi taas lisäpisteen sisään ja peli oli nyt numeroissa 8–21.

Ottelussa koitti nyt jakso, jonka aikana Trojans lopullisesti karisti kotijoukkueen kannoiltaan. Keskushyökkääjänä yhdessä Miko Ylikosken kanssa esiintynyt Joonas Raatikainen juoksi pallon väkevästi maaliin, Tuomas Mankki teki maalin heittopelin päätteeksi ja Rodney Brown Jr. lisäsi soppaan vielä improvisoidut kaksi lisäpistettä, kun lisäpistepotkun aloitussyöttö oli jäänyt karvan verran liian matalaksi. Näiden lisäksi Ville-Valtteri Suojanen poimi kaksi syötönkatkoa ja palautti ne maaliin asti, mutta molemmat suoritukst hylättiin kiinnipitorangaistusten vuoksi. Puoliajalle mentiin selkeissä 8–36 lukemissa.

Trojans lisää johtoaan

Ottelun toisella puoliskolla Trojansin pistetehtailu hiipui hieman, mutta kotijoukkue ei silti saanut pelin juonesta kiinni. Trojansin puolustus esti tehokkaasti Wolverinesin hyökkäyssuunnitelmien onnistumisen yhtä lailla maassa kuin ilmassakin. Kimmo Pajunen kasvatti turkulaisten johtoa hienon heittopelin ja juoksun päätteeksi ja viimeisen naulan arkkuun isku Markus Häkli kahdella maalillaan. Aappo Saloranta sai kunnian niitata ottelun päätöslukemat onnistuneesta lisäpistepotkusta. Lopputulos 8–56.

Murskavoitosta huolimatta turkulaisleirissä ei kannata ruveta leijumaan, sillä kyseessä oli kaikesta huolimatta harjoitusottelu, eikä Wolverines välttämättä ollut ottelussa parhaimmillaan. Viime viikon dramaattiset tapahtumat valmentaja- ja vahvistusrintamalla eivät ole voineet olla vaikuttamatta joukkueen lataukseen ja aika moni aloittava pelaaja oli joukosta poissa.

Kaikesta huolimatta Anders Trojans voi olla tyytyväinen ensimmäiseen otteluunsa tässä kokoonpanossa. Hiottavaa on varmasti vielä paljon, mutta juuri sen takia harjoituspelejä tarvitaankin. Seuraava tilaisuus katsastaa tulevan kauden joukkue onkin kotikentällä ensi sunnuntaina eli 25.5. kello 16.00, kun Anders Trojans saa vastaansa Seinäjoki Crocodilesin.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen