37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans voittoisana kotiyleisön edessä

25.05.2014 klo 21:56

Anders Trojans otti voiton myös toisesta preseason-ottelustaan. Seinäjoki Crocodiles taipui numeroin 26–7 (26–7). Auringonpaisteessa kylpeneelle Urheilupuiston yläkentälle saapunut lähes täysi katsomollinen turkulaisia jenkkifutiksen ystäviä sai etenkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla nauttia maittavista suorituksista.

Crocodiles aloitti ottelun juonikkaasti. Aloituspotku potkaistiin lyhyenä, mutta ei suoranaisena onside-potkuna vaan hieman Trojansin etummaisen linjan taakse. Varsinaiset potkun palauttajat eivät ehtineet palloon, joka sääntöjen mukaan on kymmenen jaardia kuljettuaan vapaa molempien joukkueiden tavoiteltavaksi, eivätkä lähinnä palloa olleet reagoineet riittävän nopeasti. Niinpä Seinäjoen pelaajat ehtivät ensimmäisenä pallon päälle ja vierasjoukkue sai pallon varsin hyvässä kenttäasemassa selvästi puolenkentän paremmalla puolen. Trojansin puolustus pysäytti tehokkaasti Crocodilesin juoksuyritykset, mutta kolmannellä yrityksellä pelinrakentaja Doug Webster löysi Kristen Kougian 37 jaardin heitollaan kentän oikealta laidalta ja vieraat siirtyivät johtoon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Vili Rajamäki kenkäisi lisäpisteen varmasti haarukkaan ja tilanteeksi 0–7.

Trojans vastasi heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan. Juoksupelit upposivat Crocodilesin puolustukseen kuin kuuma veitsi voihin ja maalialue läheni vauhdilla. Pelinrakentajana Wolverines-ottelun tapaan pelannut Sebastian Berndtsson iski juoksujen perään tarkan 12-jaardisen siivun vasempaan laitaan Aappo Salorannalle, joka jongleerasi pallon haltuunsa Crocodilesin puolustajan ahdisteluista piittaamatta ja kavensi lukemiksi 6–7. Tuomas Mankin suorittama lisäpisteyritys jäi Seinäjoen puolustukseen, eikä tulostaulunhoitaja saanut enempää töitä.

<iAntonio Harris kippaa kaverin katolleen.

Trojansin puolustus jatkoi vakuuttavia otteitaan, eikä Crocodiles saanut hyökkäystään rullaamaan. Juoksut pysähtyivät yleensä jo linjaan ja erityisesti yleisöä viihdytti Antonio Harris, jonka taklaukset näkyivät ja kuuluivat takimmaiselle riville asti. Takakenttä tiivisti verkkoaan entisestään ja myös Seinäjoen heittopeli tyrehtyi eikä uusia isoja pelejä nähty. Seinäjoki pelasi omalla vuorollaan kaikki neljä yritystä tuloksetta ja Trojans siirtyi pallon kahvaan.

Trojans siirtyy rattiin

Trojans siirtyi ottelussa ensi kertaa kuskin paikalle, kun Rodney Brown Jr. poimi Berndtssonin pitkän, lähes 40-jaardisen heiton, ja juoksi pallon maaliin. Ensimmäistä neljännestä oli maalin syntyessä jäljellä noin neljä minuuttia. Lisäpistepotkun Crocodiles onnistui jälleen blokkaamaan, joten tilanne tulostaululla nyt 12–7.

<iRodney Brown Jr. oli elementissään entistä joukkuettaan vastaan.

Websterin johtama Crocodiles-hyökkäys pyristeli turkulaispuolustuksen otteessa ilman isompaa onnistumista ja joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Trojans sai pallon malla 29 jaardin linjallaan ja noin kahden minuuti päästä se Joonas Raatikaisen kantamana Crocodilesin maalialueelta (artikkelin pääkuva). Epäonnistuneista lisäpistepotkuista viisastuneena Trojans päätti tällä kertaa kokeilla hämäystä. Pallon pitäjänä toiminut Rodney Brown Jr., joka on toiminut aiemmin myös pelinrakentajana, nousikin pallon sentteriltä saatuaan ylös ja lähti etsimään vapaata kiinniottajaa maalialueelta. Aikansa Crocodilesin raivokkaita puolustajia pakoiltuaan Brown sai näkökenttäänsä Juha Yli-Arvelan jykevän hahmon ja tarkka heitto lähti saman tien Yli-Arvelan käsiin. Kaksi pinnaa plakkariin ja tilanne nyt 20–7.

Crocodiles saa mahdollisuuden

Seinäjoen seuraavakin hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun. Crocodilesin potkaisijana toimiva Bristol Aztecsista Seinäjoelle tullut Kieran Cutlan täräytti todella komean puntin aivan kentän oikeaan nurkkaan ja sieltä ulos alle kymmenen jaardia maalilinjasta. Trojans joutui siis aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa ahtaasta paikasta ja vielä ahtaammalle se joutui, kun heti ensimmäinen juoksuyritys linjan läpi päättyi rähmäykseen. Crocodilesin puolustaja oli ahnaasti pallolla ensimmäisenä ja vieraat pääsivät erinomaisesta paikasta yrittämään kavennusta.

Turkulaispuolustus pysäytti ensimmäisen rynnistyksen ja vaihtoi sitten vastustajan yllätykseksi muodostelmaa. Seurauksena kaksi perättäistä pelinrakentajan säkitystä, joilla Crocodilesia työnnettiin toistakymmentä jaardia kauemmas maalilinjasta. Viimeisellä yrityksellään Seinäjoki yritti kenttäpotkumaalia, mutta yritys jäi hieman ujoksi, eikä yltänyt hätyyttelemän maalihaarukkaa. Trojans sai pallon omalla 22 jaardin linjallaan ja eteni pitkällä draivilla läpi kentän aina maalialueelle asti. Joonas Raatikainen oli jälleen se pelaaja, joka sai kunnian kantaa nahkasoikio maaliviivan yli. Lisäpistettä yritettiin taas potkaisemalla ja tällä kertaa pallo lensikin jo Crocodilesin linjan yli, mutta harmillisesti juuri haarukan poikkipuun ali. Tilanne 26–7, joka oli myös puoliaikatilanne.

<iSebastian Berndtsson ojentaa lelun Henri Routilan kannettavaksi.

Trojansilla oli mahdollisuuksia lisätä johtoaan muutamaankin otteeseen, mutta kaksi maalia hylättiin peleissä olleiden virheiden vuoksi. Samuli Alppiranta pinkoi karkuun pitelijöiltään maalialueelle asti ja Kimmo Pajunen koppasi toisella puoliskolla Berndtssonin heiton maalialueen rajalla. Nämä jäivät kuitenkin vain katsojien viihteeksi ilman vaikutusta tulokseen.

Toisella puoliskolla Trojans antoi monelle aloittavalle pelaajalleen luvan vaihtaa siviileihin, mutta sillä ei ollut suurta vaikutusta ottelun hallintaan. Pisteitä ei tosin syntynyt enää sen paremmin vieraille kuin kotijoukkueellekaan ja lopputulokseksi kirjattiin jo puoliajalla nähdyt lukemat 26–7.

Valmennus tyytyväinen Trojansin otteisiin

Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.
- Hyökkäyksen linja pelasi todella hyvin. Tähän vielä hiukan lisätreeniä, niin homma paranee entisestään. Myös keskushyökkääjät olivat aivan liekeissä.

Trojansin pallonkantajina toimivat kotimaiset keskushyökkääjät Samuli Alppiranta, Henri Routila, Joonas Raatikainen ja Tuomas Tuominen, jotka yhdessä keräsivät joukkueelleen 273 nettojaardia. Kehuja Virolaiselta sai myös pelinrakentaja Sebastian Berndtsson, joka pelasi itsevarmasti ja heitti kaksi maalia sekä keräsi heitoillaan 223 jaardia.

Myös puolustus sai päävalmentajalta suitsutusta.
-Puolustukselle sattui koko ottelussa vain yksi virhe ja sekin johtui siitä, ettei pelikutsu mennyt kaikille perille. Sen jälkeen kaikki meni virheettömästi, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Uudet pelaajat täyttivät kaikki hienosti paikkansa, etunenässä kaksi maalia viimeistellyt Joonas Raatikainen.

Trojans eteni ottelussa kaikkiaan 498 jaardia, joista juosten 275 ja heittäen 223. Crocodilesin kokonaisjaardimäärä oli 160, josta juosten kertyi 23 ja heittäen 137.

Vaahteraliigan runkosarja käynnistyy Itävallan EM-kisojen jälkeen Trojansin osalta vierasottelulla Porvoon Butchersia vastaan 14.6.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen