37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin naiset harjoittelivat helsinkiläisillä 24.5.2014

29.05.2014 klo 19:49

Velodromin ulkokentällä kohtasi kaksi melkoisesti uudistunutta joukkuetta. Helteisessä Helsingissä hikoiltiin kuvioita kuntoon, kutkuttavasti vain kaksi viikkoa ennen kauden aloituspeli-kohtaamista. Lauantaisista tuloksista ja niiden suhteesta sarjaan voidaan olla silti montaa mieltä, sillä kumpikaan joukkue ei ollut täysilukuinen. Avainpelaajia puuttui molemmilta, valmentajat eivät olleet kaikki paikalla, ja kummallakin oli pelinrakentajanaan joku muu, kuin varsinainen ykköspelinrakentajansa.

Turuttarien joukkoa ohjasti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pääosin Ville-Valtteri Suojanen, linjoja Ville Nevalainen, ja mukana tekemässä pelistä huomioita oli myös Leo Koponen. Juha Pennanen oli antanut vastuualueensa pelaajille selvät sävelet ja vaihtonuotit matkaan kapteeneiden välityksellä, ja loistavasti kaikkia pelaajia kierrätettiin ja vaihdettiin hyökkäysvuorojen edetessä.

Tynkäjoukkueesta huolimatta Trojansin aina nopeajalkainen Kirsti Nirhamo teki ensiesiintymisensä pelinrakentajan vaativalla tontilla. Liekö hän tutummalla paikallaan keskushyökkääjänä ohjelmoitu enemmän pallonkantohommiin kuin siitä luopumaan, vai oliko Suojanen-Nirhamo-akselin juonimien pelikuvioiden tarkoitus jättää paljastamatta liikaa pelikirjaa parin viikon päästä uudelleenkohdattavalle vastustajalle? Niin tai näin, ehkä samoja salaisuuksia varjelivat kukottaret, sillä heitto- ja erikoispelejä ei kummaltakaan joukkueelta juuri nähty.Huikea helle toi kentälle väistämättä omat mausteensa. Elohopean viipottaessa jopa 27 Celsius-asteessa aurinko tuntui olevan armottomampi kuin vastustaja. Vaikka hyökkäysten välit olivat nyt pidemmät kuin oikeassa pelissä, kuumotti pelaajien kypärissä kesän lisäksi myös valmennuksen ohjeet. Pelin loppua kohti lisääntynyt loukkaantuneiden määrä verotti aina pelaajien kierrätystä, ja ensimmäistä kauttaan innokkaasti odottavat pelaajatkin näkevät nyt, mitä on pelata helteessä kahteen suuntaan. Ei aivan kokonaan mahdotonta, sillä Turun Riikka Heiskasen hellässä huomassa kulki ainoa hyväksytysti maaliin kannettu pallo. Tämä oli myös koko hyökkäysvuoropelin juoni, tiukan väännön jälkeen kookas kotijoukkue juuttui monesti kauemmas maalialueesta kun vieraansa.Joukkueet kohtaavat uudelleen 7.6. Helsingissä. Nähtäväksi jää, kuka silloin korjaa mukaansa ensimmäiset tarjolla olevat sarjapisteet!Anu Laakso