37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies väsytti Roostersit kauden avausottelussa

10.06.2014 klo 00:18

Ensimmäisen kierroksen ottelu pelattiin samassa paikassa kuin parin viikon takainen hyökkäysvuorokilpailu. Silloin kumpikaan joukkueista ei ollut niin ylivoimainen, että sen perusteella ensimmäisen ottelun lopputuloksesta olisi kannattanut lyödä vetoja.

Ilmeisesti ainakin Trojansin valmennus oli analysoinut kuvatun videomateriaalin viimeistä downia myöten, ja korjannut joukkueen peliä valovuosien päähän viimeisestä helsinkiläisten kohtaamisesta. Sää suosi tälläkin kertaa, joten sateettomissa olosuhteissa päästiin pelaamaan sekä juoksu- että heittopeliä tasapuolisesti.

Kolikonheiton jälkeisistä minuuteista asti Trojans määräsi pelissä marssitahdin. Ensimmäistä neljännestä ei oltu ehditty kuluttaa edes loppuun, kun kotijoukkue oli häviöllä kaksi touchdownia. Maalitilin avasi vakuuttavalla juoksullaan itse pelinrakentajana toiminut Jonna Hakkarainen, ja heti perään kylmää kyytiä antoi Jutta Luhtala onnistumalla lisäpisteessä. Turkulaisten riemu kuului kauas sivurajalta heidän kannustaessa omiaan, ja koneen lailla Luhtala nakutti ihmejaloillaan joukkueelle lisää pisteitä lisäpisteineen, käyden niiden välillä potkimassa aloituspotkutkin.

Luhtalan lisäksi Maarit Hurme, Janina Virtanen ja Kirsti Nirhamo kunnostautuivat vielä maalien- ja lisäpisteiden teossa. Koko joukkue teki yhdessä töitä pisteiden eteen raatamalla linjoissa, blokkaamalla hyökkäyksessä epäitsekkäästi ja auttaessa kaikessa joukkuekaveria. Ilmeisesti valmennusta myöten tahdolla ja kurilla oli päätetty voittaa juuri tänään, juuri tässä, ja juuri tämä ottelu.

Pelin kääntyessä viimeiselle neljännekselle Trojansin puolustus oli vakuuttavasti yhä kuin muuri. Iltapäivän helteessä kotijoukkue teki töitä kaikin voimin rikkoakseen sitkeästi pistetaulua polttavan nollan, mutta ehkä vähien vaihtopelaajien takia kotijoukkueen puhti alkoi loppua vieraiden torpatessa järjestyksessä joka ainoan etenemisyrityksen.

Roostersin pelinrakentajana tällä kertaa esiintynyt Katri Laine, yksi jenkkifutiksen dinosauruksista jo semi-contact-ajoilta, yritti kaikkensa joukkueen hyökkäyksen sytyttämiseen, mutta laihoiksi jäivät tulokset myös itse palloa kantaen. Trojansin puolustus oli tiukkana kuin tiilimuuri, armoa ei löytynyt yhdenkään etenemisaukon vertaa. Kotijoukkueen heittopeleissä ja palautuksissa tuntuivat pallot polttelevan vastaanottajien näppejä koko ajan, joten Roostersin kukottarista tehtiin kannuksettomia kaikissa yrityksissään. Tuomarin nostaessa pallon päänsä yläpuolelle ottelun loppumisen merkiksi voitiin päätöslukemiksi todeta 0–56 (0–22).

Viimevuoden närkästyttävän niukka häviö on nyt kuitattu voittamalla nollilla, ja vieläpä vieraissa. Toki joukkueet eivät ole samat kuin viimevuonna, mutta katsellessa Trojansin vapautunutta ja rentoa peliä kaikilla sen osa-alueilla, saattaa tulevien otteluiden vastustajille olla annettu nyt kunnon myrskyvaroitus!Anu Laakso