37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojansilla voitokas paluu Vaahteraliigaan

14.06.2014 klo 22:06

Rodney Brown Jr. teki kaksi maalia ja iski alkutahdit Anders Trojansin voitokkaalle paluulle Vaahteraliigaan Porvoossa lauantaina. Butchers pysyi läpi ottelun turvallisen matkan päässä, eikä porvoolaisten hyökkäys saanut juonesta kiinni kuin hetkittäin. Lopputulos 12–28 (0–14).

Trojans aloitti ottelun hyökkäävänä osapuolena ja jo ensimmäinen hyökkäysvuoro tuotti tulosta, kun pelinrakentaja Jonny West löysi heitollaan Rodney Brown Jr:n. Lisäpisteitä lähdettiin hakemaan kahta ja tällä kertaa West sinkosi pallon aina yhtä luotettavalle Juha Yli-Arvelalle. Tilanne taululla 0–8.

Porvoon hyökkäysvuorot ensimmäisellä neljänneksellä jäivät lyhyiksi, sillä Trojansin hermeettisen tiivis puolustus sulki tien Butchersin juoksuyrityksiltä lähes totaalisesti. Pelinrakentaja Jabari Harris pääsi muutaman kerran omalla juoksullaan keräämään mainittavampia jaardimääriä, mutta muuten pallonkantorintamalla oli hiljaista.

Brown Jr. iskee uudelleen

Seuraava tilastomerkintä pisteiden valossa saatiin vasta toisella neljänneksellä, kun sama kuvio, joka alussa oli tuottanut tulosta, toistui. West laittoi taas pallon Brownille, joka karkasi maalintekoon. Lisäpisteitä yritettiin tällä kertaa potkaisemalla, ja pallo olikin menossa sisään, kun pystytolppa äkkiä ilmaantui pallon eteen.

Ensimmäisen puoliskon mainetekoihin kuului myös Rickhard Heleniuksen kaksi Porvoon rähmäämän pallon haltuunottoa. Mikael Reponen oli vähällä saada syötönkatkon lähellä Butchersin maalialuetta, mutta pallo kimposi numeroista nurmikolle. Koko ottelun läpi voimakkaana puhaltanut tuuli vaikeutti molempien joukkueiden heittopeliä. Useiden heittojen nähtiin seilaavan tuulen mukana kauas vastaanottajien ulottumattomiin.

Koho lisää johtoa – Butchers vastaa

Kolmannella neljännekselle Trojans tuli pukusuojasta selvästi lisävirtaa täynnä. Keskushyökkääjänä aloittanut Mikael Koho kasvattikin Trojansin johtoa kuudella pisteellä upean juoksun päätteeksi. Lisäpistepelinä yritettiin potkua, mutta aloitussyötön epäonnistuttua pelinrakentajanakin pelannut Rodney Brown Jr. improvisoi nopeasti jotain ja löysi kuin löysikin jälleen Juha Yli-Arvelan maalialueelta kahden pisteen arvoisesti. Tilanne nyt 0–22.

Trojansin ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä maalia seuranneen aloituspotkun palautti Porvoon RJ Jackson aina maaliin asti. Kahden pisteen yritys näytti ensin epäonnistuvan ja sitten onnistuvan, mutta tuomittiin lopulta epäonnistuneeksi. Kavennuksen jälkeen Trojansin johto oli 22–6.

Routila lyö viimeisen niitin

Viimeisellä neljänneksellä Trojans alkoi jo kuluttaa kelloa ja pitäytyi enimmäkseen juoksupeleissä. Henri Routila siirtyi keskushyökkääjän tontille ja juoksikin varmasti uusia yrityksiä. Routila karkasi myös maalintekoon ja kasvatti turkulaisjohdon jo varman tuntuiseseen 22 pisteeseen.

Butchersilta löytyi vielä mielenkiintoa taistella ja pelinrakentaja Jabari Harris juoksi kolmen jaardin linjalta Porvoolle maalin. Lisäpistepeli epäonnistui ja tilanteeksi kaventui tilanteeseen 12–28, kun peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Trojans ei antanut kuitenkaan kotijoukkueelle enempää mahdollisuuksia muuttaa peliä jännittävämmäksi, vaan kulutti helposti ajan pois pelikellosta.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansin Rodney Brown Jr. ja Butchersin Niko Pennanen.

Päävalmentaja Virolainen tyytyväinen suoritukseen

Jotkut odottivat Trojansilta heti suurinumeroisempaa voittoa, mutta päävalmentaja Mikko Virolainen oli täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Voittoa lähdettiin hakemaan, ja se saatiin. Täytyy muistaa, että meiltä oli kolme aloittavaa laitahyökkääjää maajoukkuetehtävissä ja poissa harjoitusvahvuudesta juuri, kun uutta pelinrakentajaa, Jonny Westiä. ajettiin sisään pelisysteemiin.

Erityisen tyytyväinen Virolainen oli puolustuksen panokseen. Etenkin ensimmäisellä puoliskolla Butchersin hyökkäys pysyi täysin turkulaisten pihdeissä.

- Sekä juoksu- että heittopeli saatiin hyvin kuriin. Toisella puoliskolla Butchers onnistui kokoamaan jonkin verran jaardeja vikkeläjalkaisen pelinrakentajansa ansiosta jo hajonneista peleistä.

Juhannustauko sopii Trojansille hyvin, sillä muutama maajoukkuepeleissä loukkaantunut pelaaja saadaan sen aikana kuntoutumaan tuleviin koitoksiin.

Anders Trojansin seuraava ottelu on kotikentällä joistakin ennakkotiedoista poiketen sunnuntaina 29.6. kello 16.00 pelattava Trojans–Vantaan TAFT.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen