37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Naisten SM-sarja: Trojans–Crocodiles 14–0 (0–0)

18.06.2014 klo 10:58

Urheilupuiston Yläkentällä saatiin seurata melko tasaväkistä ottelua lämpimässä auringonpaisteessa, kun Seinäjoki Crocodilesin naiset saapuivat Trojans Ladiesin vieraiksi ottamaan selvää kumpi vie sarjapisteet tämän vuoden kohtaamisessa.

Aloituspotku päästiin antamaan tasan keskipäivällä, ja siitä alkanut urakka muodostui hyvin hikiseksi kummallekin joukkueelle. Peli oli kovien puolustusten ottelu, ja puoliaikaan mennessä kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut saattelemaan soikiopalloa vastustajan maaliviivan yli. Trojans piti hyvää tempoa pelissä yllä vaihtamalla nopeaan tahtiin pelaajia kaikilla paikoilla, mutta turkulaisten harmiksi Crocodiles vastasi vähemmällä pelaaja-arsenaalillaan vauhtiin odotettua sitkeämmin. Joukkueiden hyökkäykset olivat enemmän tai vähemmän hampaattomia kyetäkseen hyödyntämään pelitilanteita kuuden pisteen arvoisesti, vaikka jaardeja edettiin välillä reippaastikin puolin ja toisin.

Trojansin pukukopissa käyty taktinen palaveri pelin puoliajalla sai ottelun kääntymään pikkuhiljaa kotijoukkueelle, eikä vastustaja enää jaksanut pysyä mukana nopeissa tilanteissa. Lopulta tuskaisen 0–0-tilanteen laukaisi Jutta Luhtala koppaamalla pitkän heittopelin päätteeksi pelivälineen hellään huomaansa, ja viherpaidat kykenivät vain saattamaan hänet komeasti ohi maalimerkkien. Lisäpisteitä eivät seinäjokelaiset kuitenkaan enää suostuneet antamaan, joten kentälle palattiin tekemään taas hartiavoimin töitä.

Trojansin puolustus oli päättänyt säilyttää vieraiden nollan ja hyökkäyksen raataman johdon Ville-Valtteri Suojasen ja Juha Pennasen taktikoimilla kuvioilla, ja troijattaret antoivat vastustajan tuntea tämän nahoissaan useilla säkityksillä ja hyvillä taklauksilla. Yleisön näkökulmasta kotijoukkueen näyttävimmistä suorituksista vastasivat mm. Eveliina Karjala, Mirka Pennanen, Katriina Saarinen ja Juulia Nora.

Crocodilesin voitontahto, nopeus ja ehkä turhautuminenkin tekivät heistä yhä vaarallisen vastustajan viimeiselle neljännekselle asti, ja hentoa pistejohtoa pyrittiin lisäämään Miko Ylikosken ideoimilla hyökkäyskuvioilla. Trojans alkoi vyöryttää läpi jokaista pelikirjansa sivua antamatta vieraiden puolustukselle hetkeäkään hengähdysaikaa, ja Crocodilesin timanttinen puolustus joutui vihdoin antautumaan toistamiseen. Ensin pallon maaliin kantoi voimalla ja vimmalla Janina Virtanen, ja lisäpisteet steppasi tyylikkäästi sisään pelinrakentaja Jonna Hakkarainen. Ottelu toki ei ollut ohi ennen kuin viimeisetkin sekunnit oli kulutettu pelikellosta, joten Crocodilesin viimeiset hyökkäykset puolustettiin tarkkaakin tarkempaan; lopputuloksena jälleen puhdas nolla vastustajan pistesarakkeessa!

Kotijoukkue kiitti runsaslukuista yleisöä kumartamalla, ja siirtyy näin kahdelle otteluttomalle viikolleen. Juhannustauko mahdollistaa toivottavasti loukkaantuneidenkin saamisen takaisin kentälle, ja 6.7.2014 Trojans Ladies kohtaakin Velodromilla tähän mennessä voittamattoman GS Demonsin.

Anu Laakso