37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U15-juniorit: Trojans taipui trillerissä pisteellä

28.06.2014 klo 20:03

Trojansin U15-joukkue joutui toteamaan vierasjoukkueen pisteellä paremmakseen hävittyään Raision Kerttulan liikuntakeskuksen kentällä pelatussa pelissä Espoo Devilsille 19–20 (3–14). Voittomaali syntyi aivan pelin viimeisillä hetkillä, mikä rassaa tietysti vielä enemmän.

Trojans aloitti ottelussa pisteiden teon toisella neljänneksellä Jussi Veijulan onnistuttua potkaisemaan pallon haarukkaan kolmen pisteen arvoisesti. Espoo Devils vastasi välittömästi, kun ottelun hahmoksi noussut Hannu Nyman juoksi pallon pitkästä juoksupelistä turkulaisjoukkueen maalialueelle. Lisäpistepotku, josta U15-junioripeleissä palkitaan kahdella pisteellä, onnistui ja vieraat siirtyivät 3–8 johtoon.

Devils sai Trojansin aluksi varsin hyvin edenneen hyökkäyksen hieman hyytymään toisella neljänneksellä ja rullasi itse vahvasti pallon kanssa kohti turkulaispäätyä. Neljänneksen lopulla Hannu Nyman oli asialla toistamiseen juosten noin 10 jaardin päästä maaliviivasta pallon perille asti. Tällä kertaa Trojans onnistui blokkaamaan lisäpistepotkun ja tauolle mentiin lukemissa 3–14.

Trojans ottaa ohjat

Kolmannelle neljännekselle Trojans tuli väkevästi. Aloitusmuodostelmaa oli muutettu ja pelit lähtivät järjestään shotgun-muodostelmasta pelinrakentajaksi siirtyneen Heikki Toivolan näppeihin. Perättäisillä yrityksillä Trojans eteni vuoroin Leo Lundbergin, vuoroin Heikki Toivolan omilla juoksuilla vastustamattomasti kohti Devilsin päätyä. Lopulta maali syntyi Toivolan kantovuorolla. Kun Jussi Veijulan lisäpistepotkukin solahti haarukkaan kaventui tilanne kutkuttavasti numeroihin 11–14.

<iKamppailua pallosta käytiin kallella kypärin.

Ottelun käännyttyä viimeiselle neljännekselle Trojans jatkoi juosten Devilsin puolustuksen jauhamista. Myös Devils luotti pääasiassa juoksupeliin todettuaan heti ottelun alussa heittämisen varsin riskialttiiksi turkulaispuolustuksen lähes poimittua pari kolme heittoyritystä.

Trojansin juoksupelit tuottivat tulosta neljänneksen viimeisille minuuteille tultaessa. Leo Lundberg vei kotijoukkueen johtoon juoksemalla vahvasti linjan läpi maalialueelle. Veijula potkaisi taas lisäpisteet ja tilanne nyt Trojansille 19–14, kun peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti.

Ratkaisu viime hetkillä

Devils taisteli kelloa vastaan ja kun viimeinenkin aikalisä tuli käytettyä alkoi jo näyttää siltä, että pisteet jäävät Turkuun. Trojans otti muutaman täysin turhan rangaistuksen väärästä aloitusmuodostelmasta juuri, kun se oli saamassa vastustajan hyökkäyksen hyytymään. Devils sai draivinsa jatkumaan ja ratkaisu syntyi Hannu Nymanin tehtyä ottelun kolmannen maalinsa, kun pelikellossa oli aikaa alle minuutti. Lisäpistepotkun Trojans jälleen blokkasi mutta Devils siirtyi johtoon 20–19, ja peliaikaa oli jäljellä vain 14 sekuntia.

Trojansilla oli vielä aikalisä jäljellä ja tavoitteena oli päästä ensimmäisellä pelillä riittävän lähelle, jotta vahvajalkainen Jussi Veijula voisi yrittää kenttäpotkumaalia. Ensimmäinen yritys jäi kuitenkin vielä kauas ja Trojans joutui käyttämään aikalisänsä ja yrittämään saman tien maalia. Heikki Toivola piti aloitussyötön saatuaan pallon itse ja juoksikin hyvän matkaa, aina puolen kentän tietämille asti, mutta pelissä oli myös Trojansin virhe, jonka vastustaja hylkäsi ja peli loppui siihen.

<iDevilsin Hannu Nyman kuljetustehtävissä.

Ottelun tähtipelaaja oli eittämättä Devilsin kolme maalia juossut Hannu Nyman. Devilsin puolustuksesta kannattaa mainita Veeti Heikkinen, joku tuntui olevan aina haukkana pallonkantajassa kiinni.

Hyödyllinen tappio

Trojansin päävalmentaja Erkki Toivola oli tietysti harmissaan tappiosta, mutta totesi kuitenkin sen olleen hyödyllinen oppimistapahtuma joukkueelle.
- Kaikki pelaajat voivat nyt katsoa peiliin, sillä syy tappioon löytyy sieltä. Liian paljon oli huonoja, puolittaisia taklauksia. Hippaa voidaan leikkiä vaikka harjoituksissa, mutta pelissä pitää taklata kunnolla.

Tappio oli Trojansille vasta kauden ensimmäinen, kun taas Devilsille voitto oli kauden ensimmäinen. Trojans jatkaa sarjan kärjessä yhdessä Helsinki Roostersin kanssa. Molemmilla on kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja yksi tappio, mutta samaan kerhoon on tarjolla myös TAFT, Butchers ja Crocodiles, joilla on alla yksi voitto ja yksi peli vähemmän pelaamatta. Trojansin seuraava ottelu pelataan Hyvinkäällä 12.7. Falconsia vastaan.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen