37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille voitto pallonmenetyksistä huolimatta

29.06.2014 klo 21:22

Anders Trojans piti sarjapisteet Turussa voittamalla Vantaan TAFTin 27–14 (13–14) ottelussa, jota värittivät kotijoukkueen lukuisat pallonmenetykset. Turkulaisten puolustuksen onnistui kuitenkin pitää niistää aiheutuneet pistemenetykset minimissään samalla, kun oma hyökkäys takoi taululle neljä maalia.

Trojans aloitti pisteidenteon pelinrakentaja Jonny Westin löydettyä 19 jaardin heitollaan Rodney Brown Jr. maalin arvoisesti. Ville-Valtteri Suojanen potkaisi lisäpisteen haarukkaan ja Trojansin johtoon 7–0. Trojansin puolustus oli kivikovassa iskussa, eikä antanut TAFTille juurikaan mahdollisuuksia päästä pisteidentekoetäisyydelle.

<iRodney Brown Jr. oli näkyvä hahmo niin hyvässä kuin pahassakin.

Tilanne muuttui toisella neljänneksellä, kun Rodney Brown Jr. onnistuneen heittopelin jälkeen yritti hiukan liian innokkaasti haalia vielä lisäjaardeja ja TAFTin Niko Kuikan taklauksen voimasta pallo irtosi vapaasti pelattavaksi. Vieraiden puolustuksen linjamies Henri Juote oli hereillä ja poimi marjan maasta toimittaen sen aina turkulaisten maalialueelle asti. Lisäpistepotku epäonnistui ensin, mutta pelissä olleen turkulaispaitsion takia Vantaa sai uuden yrityksen lähempää ja tällä kertaa Aleksi Wirén onnistui. Tilanne taululla jännittävästi 7–7.

Mustia pilviä kasautuu turkulaisten taivaalle

TAFT sai maalista lisää uskoa ja vantaalaiset terästäytyivät selvästi. Heti seuraava Trojansin hyökkäysvuoro nimittäin päättyi jo toisella yrityksellä Westin heittämään syötönkatkoon. TAFTin Niko Kuikka oli jälleen asialla ja vierasjoukkue pääsi aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa Trojansi 48 jaardin linjalta. TAFT jauhoi matkaa pienissä paloissa ja lopulta pelinrakentaja John Kellyn heitto Max Shubertille vei vierasjoukkueen ensi kertaa ottelussa johtoon. Wirén kenkäisi lisäpisteen vielä haarukkaan ja tilanteeksi muodostui 7–14.

<iJohn Kelly hetkeä ennen kohtaamista keinonurmen biosfäärin kanssa. Tutustuttajana Joonas Raatikainen.

Trojans teki kaikkensa hankaloittaakseen tilannettaan entisestään. Maalia seuranneessa aloituspotkunpalautuksessa Rodney Brown Jr. pujotteli komeasti läpi kentän syvälle TAFTin puolelle, mutta jälleen pallo poltteli käsiä ja kukas muukaan kuin Niko Kuikka oli kärppänä pelivälineen kimpussa. Trojansin puolustus tuli jälleen apuun ja onnistui pysäyttämään vantaalaisten etenemisen puoleen kenttään.

Crawford näyttää kaapin paikan

Trojans pääsi uudestaan pallon valtiaaksi ja vähitellen hyökkäyskin alkoi saada juonesta kiinni. West löysi pari kertaa Aappo Salorannan lyhyillä heitoilla, mutta sitten pamahti. West ampui troposfääriin ballistisen ohjuksen, jonka Rodney Brown Jr. haavi haltuunsa 45 jaardia myöhemmin. TAFTin puolustus sai Brownin tekonurmen pintaan 19 jaardia ennen maalilinjaa. Seuraavassa pelissä Jocques Crawford viimeisteli tihutyön runnomalla pallon maalialueelle. Lisäpistepotku jäi karvan verran liian lyhyeksi ja TAFT säilytti pisteen johdon, tilanne 13–14, mikä jäi myös puoliaikatilanteeksi.

<iJonny West ojentaa lelun Jocques Crawfordille, joka tietää, mitä sen kanssa pitää tehdä.

Kolmannen neljänneksen alussa kumpikin joukkue käy tahkoamassa lyhyet draivit, mutta puolivälin kohdalla Trojansin Jonny West, William Lahti ja Brown onnistuvat muutamalla säpäkällä heittopelikuviolla viemään turkulaiset taas iskuetäisyydelle. Jocques Crawford nappaa seuraavan syötön ja vie palloa 18 jaardia aina maalialueella asti. Pisteitä yritettiin pelata kerralla kahta, mutta Crawfordin rynnistys hiipui jo aloituslinjaan. Johto kotijoukkueelle 19–14.

Trojansille paha takaisku

Pian Trojans koki kuitenkin pahan menetyksen. Takakentän voimahahmo ja potkaisijanakin toiminut Ville-Valtteri Suojanen lensi ottelusta suihkuun. Tilanne syntyi, kun TAFT oli Suojasen erinomaisen puntin seurauksena ahdistettu oman maalialueensa tuntumaan. TAFTin etenemisyritykset olivat hupenemassa ja kolmannella yrityksellä pelinrakentaja Kelly tavoitteli heitollaan Patrick Pöllästä. Pölläsen saatua pallon käsiinsä aivan sivurajan tuntumassa Suojanen oli tikkana taklaamassa laitahyökkääjää. Pallo irtosi taklauksen voimasta, mutta tuomarit näkivät tilanteessa myös sääntöjenvastaisen kypäräkontaktin, josta seuraa automaattisesti pelaajan ulosajo sekä mahdollisesti jälkiseuraamuksena pelikieltoa. Tuomio herätti väkeviä vastalauseita Trojansin sivurajalla, mikä taas johti lisärangaistuksiin.

Jocques iskee viimeisen niitin

TAFT ei pystynyt hyödyntämään isojen rangaistusten suomaa etua, sillä ottelun käännyttyä viimeiselle neljännekselle Trojansin illan hahmo Jocques Crawford, joka nyt pelasi myös puolustuksen takakentällä, katkaisi Kellyn heiton ja taittoi TAFTin orastaneen nousun. Molemmat joukkueet kävivät kääntymässä kentällä, kunnes Trojans iski viimeisen naulan TAFTin arkkuun. Asialla jälleen Crawford, joka pani pystyyn upean juoksunäytöksen pinkoen omalta 20 jaardin linjalta toiseen päätyyn asti. Joonas Raatikainen syöksyi vielä kaksi lisäpistettä TAFTin helpotettua urakkaa ottamalla kolme isoa käytösrangaistusta ensimmäisen lisäpisteyrityksen aikana.

<iTrojansin puolustuksen väkevää esitystä oli yläkentälle saapunut seuraamaan reilusti yleisöä.

Enempää pisteitä ei ottelussa tehty ja lopputulokseksi kirjattiin 27–14 kotijoukkue Trojansin hyväksi. Trojans eteni ottelussa yhteensä 310 jaardia, joista suunnilleen puolet juosten ja puolet heittäen. TAFT jäi 144 jaardiin, joista 128 tuli heittopeleistä ja vain 54 juosten. Trojans menetti pallon vastustajalle kaikkiaan viisi kertaa, mutta tällä kertaa vastustaja ei pystynyt sitä hyödyntämään pitkälti turkulaisten puolustuksen ansiosta. Puolustus kokonaisuutena pelasi ilmiömäisen ottelun ja jokaisen pelaajan voisi poimia erikseen esiin. Yleisöä kohahduttivat mm. Iisakki Ullakonojan komeat ilmataistelut laitahyökkääjien kanssa sekä Antonio Harrisin, Sami Toivosen ja kumppanien tömäkät taklaukset. Hyökkäyskin paransi loppua koko ajan ja lopussa nähtiin jo monta upeaa suoritusta.

<iNHL- ja Leijonatähti Erik Haula oli vieraana ottelussa ja Iku Viitasen haastateltavana. Erikillä on paljon yhteistä historiaa Trojansin kanssa. Erik toimi joukkueen vesipoikana, kun isä Tomi Haula valmensi turkulaiset mestareiksi 2003.

Ottelun parhaina palkittiin odotetusti TAFTin Niko Kuikka ja Trojansin Jocques Crawford ja Iisakki Ullakonoja. Miinuspuolelle merkitään Suojasen ulosajon lisäksi Juuso Mäkisen ja Seikko Vennelän loukkaantumiset ottelussa. Trojansilla on onneksi kahden viikon tauko ja seuraava ottelu pelataan kotikentällä 13.7. jolloin vieraaksi saapuu Helsinki 69ers.

Ottelun tilastot.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen