37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Fishing Patrol vei Rodneyn ja Danielin kalaan

04.07.2014 klo 13:37

Anders Trojansin varmakätinen laitahyökkääjä Rodney Brown Jr. ja jämerä hyökkäyksen linjamies Daniel Menczel pääsivät kokeilemaan taitojaan kalamiehinä, kun yhteistyökumppanimme Fishing Patrol vei kaverit merelle.

Torstaiaamu valkeni aurinkoisena enteillen pitkästä aikaa lämmintä kesäpäivää. Rodney ja Daniel pyyhkivät vielä unihiekkaa silmistään, kun heitä tultiin hakemaan, mutta Hovirinnan satamaan saavuttaessa viimeisetkin unenrippeet oli saatu karistettua. Rannalla vastassa oli Fishing Patrolin Pekka Vuorinen, joka varusti kalamiehet asianmukaisilla välineillä ja käynnisti kalastusveneen voimakkaan moottorin. Kalastusretki voi alkaa.

Unkarista kotoisin oleva Daniel Menczel kertoi isänsä olevan kovinkin innokas kalamies ja olleensa itsekin usein Balaton-järvellä mukana yhteisillä kalastusretkillä. Rodney Brown Jr. taas on Chicagosta, ja vaikka lähellä on Lake Michigan, ei Rodneyllä ole mainittavaa kalastuskokemusta. Tosin viime kaudella Seinäjoella hän pääsi kokeilemaan hauen pyyntiä, mutta sillä kerralla ei kalaonni ollut matkassa.

Pienen merimatkan jälkeen veneemme saapui ensimmäiseen kohteeseen. Vavat otettiin esille ja kohta ilmassa alkoi viuhua. Herkullisen näköisistä syöteistä huolimatta kalat eivät menneet lankaan ja kipparimme päätti vaihtaa paikkaa. Seuraava kohde oli suojaisa poukama, jonka rantaa reunusti sopivan harva kaislikko. Juuri ihanteellinen paikka saalistaville hauille, ja siten myös haukea saalistaville kalamiehille.

<i

Kovin monta heittoa ei tarvittukaan, kun ensimmäinen hauki tarrasi kiinni Pekan syöttiin. Kohteliaana isäntänä hän lykkäsi vavan Rodneyn kouriin ja antoi tämän kelata päivän ensimmäisen saaliin veneeseen. Pienen kamppailun jälkeen isokokoinen hauki saatiin kannelle ja voimallinen valokuvaaminen kaikilla mahdollisilla valotusvälineillä voi alkaa.

Meri-ilma tekee nälkäiseksi muutkin kuin kalat ja oli eväshetken aika. Herkullisten sämpylöiden nauttimisen jälkeen jatkettiin taas. Pian myös Danielin koukkuun kävi kiinni hauki ja Rodney sai myös omin neuvoin alusta loppuun pyydystettyä kotimaisten vesiemme petokalojen kuninkaan. Kun kalaonni ehtyi, vaihdettiin taas paikkaa.

<i

Pekka antoi Trojans-kaksikolle hyviä vinkkejä ja kaverien taidot kehittyivät pitkin päivää. Merellä vietettyjen runsaan kuuden tunnin aikana pojat ehtivät virvelöimään molemmat kolme haukea eli kokonaissaldo oli komeat kuusi kalaa, jotka tyylikkäästi pyydystämisen jälkeen laskettiin takaisin Ahdin valtakuntaan jatkamaan elämäänsä.

Trojans kiittää Pekka Vuorista ja Fishing Patrolia tämän mitä miellyttävimmän kalastusretken järjestämisestä. Kaikki sujui upeasti ja kaiken kruunasi todella upea sää, joka toi esille suomalaisen saaristoluonnon parhaat puolet.

Valokuvia kalastusretkeltä.

Kari Toivonen