37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans jatkoi voittoputkeaan 69ersin kustannuksella

13.07.2014 klo 19:55

Helsinki 69ers ei pystynyt pysäyttämään Anders Trojansin hyökkäystä, joka ensi kertaa tällä kaudella pääsi todella pisteiden makuun. Erityisesti vauhdissa olivat Jocques Crawford ja Rodney Brown Jr., jotka molemmat toivat joukkueelleen 18 pistettä. Lopputulos Trojansille 58–19 (43–13).

Trojans siirtyi ottelussa 6–0 johtoon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, kun Jocques Crawford rynni seitsemästä jaardista pallon helsinkiläisten maalialueelle. Vieraat tasoittivat kuitenkin pelin nopeasti Andre Dahlmanin lyhyestä juoksusta. Lisäpistepeli ei tuottanut kummallakaan toivottua tulosta ja tilanne taululla 6–6. Tämän jälkeen seurasikin pidempi seesteinen vaihe, jonka aikana kummankin joukkueen puolustukset pitivät vastustajansa poissa tulostaululta.

Toisella neljänneksellä alkoikin sitten tapahtua. Pelinrakentaja Jonathan West näytti, mistä puusta hänet on veistetty ja kuin salaman kirkkaalta taivaalta hän sinkosi pallon kohti maalialueen suuntaan pinkovan Markus Häklin tartuntaelimiä. Häkli nappasi pallon puolustajan estelyistä piittaamatta aivan maalialueen takarajalla ja vei Trojansin taas johtoon. Lisäpistepelissä Miko Ylikoski kengitti pallon varmasti haarukkaan. Tilanne kotijoukkueelle 13–6.

<iMarkus Häklin kypärää taputellaan lommoille komean maalin jälkeen.

Myös seuraavasta pistesuorituksesta vastasi mustapaitainen kotijoukkue. Asialla jälleen Joc Crawford, joka jallitti 69ersin puolustusta oikein urakalla, ja kasvatti turkulaisjohtoa kuudella pisteellä. Rodney Brown Jr. jatkoi huiputusta vaihtamalla lennosta lisäpistepotkupelin kahden pisteen peliksi. Aikansa heittopaikkaa etsittyään hän ryntäsikin maalialueelle kuin Sokoksen ovista aivan linjan keskeltä. Tilanne 21–6.

Sixtarit kaventavat – hetkeksi

Hajurako supistui nopeasti, kun 69ersin Ario Winston sai pallon aloituspotkusta ja päätti järjestää turkulaisyleisölle yhdistetyn sprintti- ja pujotteluesityksen. Puolustaja toisensa jälkeen huomasi olevansa reimarin asemassa Winstonin lukiessa blokit oikein ja pujahdettua läpi koko kentän. Lisäpistepotkun sijoitti haarukkaan Veikko Kallio.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin DJ sai veivata jo kolmannen kerran Joc Crawfordin henkilökohtaista maalilaulua ”Walking In Memphis”, herran pamautettua avoimeen maastoon puolesta kentästä ja karautettua maalialueelle. Ylikoski nakutti lisäpistepotkun ja eroa helsinkiläisiin tuli taas 14 pistettä.

Ratkaisun makua

Toisen neljänneksen pistekarnevaalit jatkuivat heti seuraavalla vierasjoukkueen hyökkäysvuorolla, pisteet tosin tulivat kotijoukkueen pussiin. Sami Toivonen luki 69ersin pelinrakentajan Marques Ivoryn ajatukset, hankkiutui oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja katkaisi Ivoryn syötön. Pari tälliä vastaan tulevien puolustajiksi muuttuneiden helsinkiläispelaajien kroppaan ja maalialue alkoi lähetä kiihtyvällä vauhdilla. Maalin jälkeen Brown teki saman tempun kuin jo kerran aiemminkin eli oli pitävinään potkaisijalle palloa, mutta pinkaisikin pelivälineen kanssa muutaman ovelan hämäyksen saattelemana keskeltä läpi tuoden Trojansille kaksi lisäpistettä. Peli alkoi olla kulminaatiopisteessä, sillä kotijoukkueen johto kasvoi jo 23 pisteeseen.

<iJoni Kotro aiheuttamassa jälleen kerran päänvaivaa Marques Ivorylle.

Trojansin puolustus oli totutun kova. Se sulki lähes hermeettisesti kaikki juoksulinjat ja pakotti 69ersin yrittämään etenemistä heittämällä. Juoksupeleissä helsinkiläiset eivät edenneet jaardiakaan, vaan päinvastoin heille merkittiin saldoksi –7 jaardia. Heittopelit tuottivat 202 jaardia, joista puolet koppasi odotetusti RJ Long.

Trojans karkaa lopullisesti

Hyvällä pelituulella ollut Rodney Brown Jr. oli asialla seuraavassa pistesuorituksessa. West löysi Brownin 25 jaardin heittopelillä ja virtuaalinen torvisoittokunta pääsi jälleen töihin. Miko Ylikoski teki tarkkaa työtä lisäpistepotkun kanssa ja lukemiksi kirjattiin 43–13. Helsinki 69ers pääsi vielä ennen puoliaikaa hätyyttelemään Trojansin maalialuetta kahden jaardin linjalta, mutta ilman tulosta. Puoliaikatilanne siis 43–13.

Kolmannella neljänneksellä turkulaiset onnistuivat maalinteossa kahdesti ja 69ers kerran. Pelinrakentaja Jonathan West viimeisteli maalin syöksymällä itse linjasta maalialuelle ja Rodney Brown tuumi, ettei kahta ilman kolmatta ja kikkaili jälleen kaksi lisäpistettä potkupeliltä näyttäneen lisäpistepelin päätteeksi. Helsinkiläiset saivat hetkellistä lohtua Marques Ivoryn pakotettua pallon maalialueelle juntattuaan sitä ensin useamman yrityksen ajan Trojansin puolustusmuuriin. Tosin sivurajalta maalilinjan kohdalta tarkasteltuna näytti siltä, että Ivoryn kyynärpää koski kenttää ennen kuin pallo yritti maalilinjan, mutta tuomarin silmä on tunnetusti terävämpi.

<iRodney Brown Jr. oli täynnä sähinää kuin vissypullo.

Viimeinen maali oli sitten sitäkin näyttävämpi. West ampui ballistisen ohjuksen yläkentän ilmatilaan, josta se laskeutui 53 jaardia myöhemmin Rodney Brown Jr:n käsiin pehmeästi kuin höyhen. Pari irtonaista juoksuaskelta ja siannahkasoikio oli maalialueella. Miko Ylikoski sai kunnian potkaista illan viimeisen lisäpisteen. Viimeisellä neljänneksellä Anders Trojansin valmennus antoi peliaikaa vähemmän pelanneille. Pelinrakentajaksi tuli preseason-otteluissa loistanut Sebastian Berndtsson ja mm. palloa juoksivat kaikki kotimaiset keskushyökkääjät; Mikael Koho, Tuomas Tuominen, Henri Routila ja Samuli Alppiranta. Enempää pisteitä ei tehty ja lopputulokseksi aikakirjoihin jää 58–19.

Trojansin puolustus oli jälleen hurjassa iskussa. Eniten taklauksia merkkauttivat Antonio Harris sekä Trojansin parhaana palkittu Sami Toivonen, molemmat 4,5. Harris otti myös kaksi isoa säkitystä. Jouni Revo ansaitsee kunniamaininnan erikosesta tuplasäkityksestä, jossa tantereeseen kaatuivat sekä pelinrakentaja että keskushyökkääjä, jotka kumpikaan eivät ole mitään höyhensarjan kavereita. Säkityksiä pääsivät tuulettamaan myös Joonas Raatikainen ja Joni Kotro. Helsinkiläisten kovin taklaaja oli Jason Thomas peräti seitsemällä taklauksella Sixtarien parhaana palkittiin pelinrakentaja Marques Ivory. Palkinnot jakoi yleisön ikuinen suosikki Mika Sevón.

.

Kari Toivonen