37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Oakladies sai helteessä Trojansilta kylmää kyytiä

19.07.2014 klo 17:22

Turun Urheilupuiston yläkentällä olosuhteet olivat helteisen kuumat, mutta kyyti kylmää, kun naisten SM-sarjan ottelussa kotijoukkue Trojans Ladies teki selvää jälkeä pienellä rosterilla urheasti paikalle saapuneesta Raisio Oakladiesista. Puoliaikatulos 58–0 riitti päätökseen pelata toinen puolisko suoraa aikaa, mutta silti päätösvihellyksen kajahtaessa tulostaululla kuumottivat hurjat 88–0 lukemat.

Ottelun tapahtumien kertaaminen yksityiskohtaisesti ei ole tarpeen, sillä käytännössä läpi ottelun juoni oli sama, pallo liikkui aina kohti raisiolaisten kenttäpäätyä. Oakladiesin hyökkäysvuorolla hiukan hitaammin, mutta takapakkia tuli joka tapauksessa. Trojansin hyökkäysvuoroilla sen sijaan peliväline päätyi varsin nopeasti kentän halki Raision maalialueelle. Ainoastaan yhden kerran, aivan ottelun alussa, Oakladies onnistui pakottamaan kotijoukkueen lentopotkuun, kaikki muut hyökkäysvuorot päättyivät aina maaliin. Trojansin keinovalikoima sisälsi sekä juoksu- että heittopelejä, mutta useimmiten pallo liikkui maata pitkin. Raision työkalupakissa ei ollut oikein sopivia välineitä turkulaisten puolustuksen avaamiseen ja yleensä heitot päätyivät nurmen pintaan ja juoksupelit jo linjan taakse.

<iPelinrakentaja Jonna Hakkarainen kaikkoaa paikalta pallo kainalossaan Oakladiesin Jenni Poskiparran #46 ja Anne Hakalan #56 seuratessa tilannetta voimattomina.

Ensimmäisellä puoliskolla maalintekijöiksi merkattiin Kirsti Nirhamo ja Jutta Luhtala kummatkin neljästi, lisäpistepeleissä kunnostautuivat pelinrakentaja Jonna Hakkarainen kahdesti sekä Mirka Pennanen, Janina Virtanen sekä Kirsti Nirhamo kerran. Toisella puoliskolla pelattiin kellon käydessä koko ajan, ja Trojans vaihtoi Hakkaraisen tilalle pelinrakentajaksi Janina Virtasen sekä alkoi muutenkin hiukan hellittää otettaan, mutta siitä huolimatta Trojans paukutti taululle vielä 30 pistettä lisää. Janina Virtanen teki maalin sekä kaksi lisäpistettä, Julia Nora peitti epäonnistuneen lentopotkun jälkeen pallon maalialueella maalin arvoisesti, Mirka Pennanen pujotteli maaliin pitkän kaavan kautta ja Kirsti Nirhamo teki pari lisäpistettä ja juoksi vielä lopuksi päivän viidennen maalinsa. Lisäpisteitä hankki myös tyylikkään heittopelin päätteeksi Else Suutarinen.

<iKatja Kankaanpää #66 tuli Oakladiesin pelinrakentajaksi Kirsi-Maria Lempisen jouduttua jättämään leikin kesken.

Raisio Okaladiesille on syytä nostaa hattua, sillä joukkue joutui pelaamaan paahtavassa helteessä hyvin pienellä porukalla, jota kaiken lisäksi loukkaantumiset verottivat pitkin matkaa. Myös joukkueiden välinen tasoero oli valtava, joten Oakladies oli käytännössä toivottoman urakan edessä. Ensimmäistä kauttaan ylimmällä sarjatasolla pelaava Raisio joutuu nyt käymään kovan koulun, mutta toivottavasti porukka pysyy kasassa ja lisää harrastajia liittyy mukaan naapurikaupunginkin joukkueeseen.

Trojans sai voiton myötä balsamia haavoille, joita se sai pari viikkoa sitten hävittyään aika lailla pystyyn Helsinki GS Demonsille. Trojansin seuraava vastustaja on kahden viikon päästä Oulussa kohdattava Northern Lights ja seuraava kotiottelu pelataan siitä viikon päästä 9.8., kun yläkentälle saapuu Jyväskylä Jaguars. Kärkipään joukkueiden ottelut ovat menneet erikoisella tavalla ristiin, sillä turkulaiset rökittänyt Demons hävisi Jaguarsille 6–7, mutta Jaguars vastaavasti hävisi Northern Lightsille 7–26, joka taas hävisi Roostersille 26–34, jonka Trojans vastaavasti voitti 56–0. Pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei siis noiden tulosten pohjalta kannata vetää. Viisainta on tulla aina yläkentälle kannustamaan Trojans Ladies voittoon!

Kari Toivonen