37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans lähtee sunnuntaina ahmajahtiin Helsinkiin

26.07.2014 klo 12:17

Anders Trojans palaa sunnuntaina samalle tatamille, jossa se kärsi maanantaina kirvelevän niukan tappion hallitsevalle mestarille, Helsinki Roostersille. Tällä kertaa vastus ei ole aivan yhtä kovaa kaliiberia, mutta varuillaan pitää Wolverinesinkin kanssa olla. Ottelu Käpylän Velodromilla alkaa kello 16.00.

Helsinki Wolverinesin tarina on ollut vuosien varrella vuoristoratamainen. Se on sisältänyt sekä korkeita huippuja että syviä rotkoja. Kausien 2002–2004 välille ajoittuvasta 22 ottelun mittaisesta tappioputkesta se nousi pudotuspelien vakiojoukkueeksi ja vuoden 2011 Suomen mestariksi. Mestaruutta seurasi vielä kaksi hopeasijaa, mutta sitten tuli romahdus. Talouspuolella tapahtuneet muutokset vaikeuttivat pelaajien rekrytointia, valmennuksen ja jenkkivahvistusten kanssa tuli ongelmia ja nyt Wolverines on tilanteessa, jossa se joutuu taiteilemaan läpi Vaahteraliigan kovin ohuella rosterilla. Trojansin tilanne on tavallaan peilikuva Wolverinesin vastaavasta. Silloin, kun Trojansilla meni lujaa, Wolverinesin pursi kulki syvissä vesissä ja kun Trojansin tähti laski, Wolverines kohosi parrasvaloihin. Nyt on sitten taas toisin päin.

Wolverines lähtee sunnuntain otteluun kolmen perättäisen ottelun tappioputkessa. Toisella kierroksella Kouvola Indiansista nappaamansa voiton jälkeen se on kärsinyt kolme suurinumeroista tappiota Helsinki 69ersille, Helsinki Roostersille ja Porvoon Butchersille. Viidessä ottelussa Wolverines on tehnyt 66 pistettä vastustajien onnistuttua saamaan 278 pistettä. Helsinkiläiset ovat täysin pelinrakentaja Cedric Johnsonin heittojen varassa, sillä joukkueen etenemästä 1298 jaardista peräti 1200 on kertynyt heittopeleillä. Heittojen kohteena on useimmiten ollut Sebastian Sagne, joka on tehnyt puolet kaikista Wolverinesin maaleista. Trojansin puolustuksen tärkein tehtävä onkin pitää kaksikko Johnson–Sagne kurissa ja järjestyksessä.

Trojansilla on tältä kaudelta kolme voittoa sekä viime maanantaina Roostersille kärsitty niukka tappio. Trojansin vahvuuksia ovat tällä kaudella olleet tiivis ja kovaa pelaava puolustus sekä tasapainoinen hyökkäys, joka saa tulosta aikaiseksi niin juosten kuin heittäenkin. Keskushyökkääjä Jocques Crawford johtaa etenijätilastoa 162,3 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla ja jokaisella yrityksellä matkaa on taittunut keskimäärin 10,8 jaardia. Kovat statsit on myös Mikael Koholla, jonka keskiarvo per yritys on 9,1 jaardia sekä 7,1 jaardin Henri Routilalla. Ilmavoimien puolella pelinrakentaja Jonny West on luonut toimivan yhteyden jo Rodney Brown Jr:n ja Aappo Salorannan kanssa, jotka ovat suorituksillaan kannatelleet loukkaantumissumasta kärsinyttä laitahyökkääjäosastoa.

Vajausta on tullut myös puolustuksen takakentän osalle, kun maajoukkuemies Seikko Vennelä loukkasi polvensa TAFT-ottelussa ja Mikael Reponen on ollut puolustusvoimien käytössä. Wolverinesia vastaan Trojans saa onneksi Reposen riveihinsä tilkitsemään helsinkiläisten heittouhkaa.

Helsinki Wolverines–Anders Trojans Käpylän velodromilla sunnuntaina kello 16.00.

Kari Toivonen