37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans rokotti Crocodilesin virheistä

02.08.2014 klo 20:13

Kierroksen huippuottelussa Seinäjoki Crocodilesin pallonmenetykset kolmannella neljänneksellä koituivat vierasjoukkueen kompastuskiveksi, kun Anders Trojans rokotti niistä täysimääräisesti ja karkasi vesipetojen tavoittamattomiin. Hikisessä kamppailussa myös tunteet kävivät kuumina, eikä ulosajoilta vältytty tässäkään pelissä.

Trojans aloitti vahvasti tekemällä ensimmäiset pisteet heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Joonas Raatikainen viimeisteli maalin juoksemalla pelivälineen maaliviivan paremmalle puolelle lähietäisyydeltä ja Joni-Petteri Malka teki ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä potkaisemalla tyylikkäästi lisäpisteen haarukkaan.

Vieraiden tasoitus tuli toisella neljänneksellä. Pitkän draivin päätteeksi pelinrakentaja Doug Webster sijoitti tarkan heiton aivan turkulaisten maalialueen vasempaan reunaan, jossa Simo Suurkuukka poimi sen Trojansin takamiesten selkäpuolelta. Lisäpistepotkun tykitti Vili Rajamäki.

Tasaista taistelua

Kotijoukkue otti johtoaseman takaisin läpi koko ottelun hurjalla juoksutuulella olleen Jocques Crawfordin puhkaistua maalilinjan Crocodilesn puolustuksen estelyistä piittaamatta. Malka täräytti lisäpisteen ja lähes täyden yläkentän katsomon riemuksi tilanne tulostaululla oli Trojansin hyväksi 14–7.

Crocodiles kuittasi kuitenkin tilanteen nopeasti, kun Roman Runner lähti pinkomaan kohti Trojansin kenttäpäätyä samaan aikaan, kun Webster sinkautti pallon ilmaan. Pallo ja Runner kohtasivat maalialueella ja tilanne kaventui lukemiin 14–13. Lisäpistepotku kolahti tolppaan eli enempää pisteitä ei Crocodilesin sarakkeeseen merkitty.

Trojans rakensi pitkän hyökkäysvuoron neljänneksen loppuun. Se kuitenkin juuttui Seinäjoen maalialueen tuntumaan ja pelikellostakin alkoi aika olla lopussa. Trojansin viimeinen mahdollisuus tehdä pisteitä oli Crawfordin juoksuyritys, mutta se jäi reilusti vajaaksi. Sekunnit kuluivat ja tauko lähestyi, mutta sitten tapahtui jotain outoa. Crocodiles otti aikalisän, kun peliaikaa oli kellossa yksi sekunti. Trojans kiitti mahdollisuudesta ja marssitti kentälle potkumiehistön, eikä J–P Malka erehtynyt. Tauolle mentiin tilanteessa 17–13.

Ottelu ratkeaa

Crocodilesin kohtalonhetket ajoittuivat kolmannelle neljännekselle. Kaksi perättäistä rähmäystä, joista ensimmäinen päättyi Trojansin hyökkäysvuoron jälkeen Aappo Salorannan upeaan koppaukseen Seinäjoen maalialueen vasemmassa laidassa. Toisen rähmäyksen kuitti tuli välittömästi, sillä pienen pingpongin jälkeen irtopallo päätyi Peter Högströmille, joka sai kunnian nauttia puolustuksen linjamiehelle harvinaisesta herkusta ja tuuletella maalia. Toisen maalin lisäpistepotkussa Seinäjoen puolustus sentään sai näppinsä väliin eikä siitä kertynyt enempää pisteitä turkulaisille. Hetkessä Trojansin johto oli kuitenkin kasvanut lukemiin 30–13.

Kolmannelle neljännekselle osui myös tunteiden kuumeneminen räjähdyspisteeseen. Tuomaristo päätti lähettää suihkuun viilenemään Trojansin Karri Kuuttilan ja Crocodilesin Ashley Dewingin, jotka sortuivat pieneen nokitteluun. Jälkiseuraamuksista saa lukea varmasti liiton sivuilta.

Viimeisellä neljänneksellä Joc Crawfod juoksi vielä yhden maalin ja Malka laittoi lisäpisteen sisään. Vierasjoukkue kaunisteli lukemia kuudella pisteellä, kun Spencer Cutlan poimi Websterin 10 jaardin syötön maalin arvoisesti. Kahden pisteen lisäpistepeli lässähti samoin kuin maalia seurannut onside-potku. Trojans pelasi viileästi kellosta ajan pois ja matsi oli sillä taputeltu. Lopputulos 37–19.

Trojans eteni ottelussa 425 jaardia, joista juosten 276 ja heittäen 149. Crocodiles oli odotetusti heittopainotteinen ja 231 kokonaisjaardimäärästä heittämällä taittui 208. Trojans piti juoksut minimissään, vain 23 jaardissa. Jonathan West heitti 22 kertaa ja onnistui niistä 14 kertaa ilman syötönkatkoja. Doug Websterin vastaavat lukemat olivat 35–16–0. Trojansin parhaina palkittiin Joc Crawford ja Peter Högström.

Trojansin kipinä pudotuspelien kotiedusta jäi voitolla kytemään. Kautta on vielä jäljellä neljä kierrosta, mutta tämä voitto saattaa niiden jälkeen osoittautua tärkeäksi.

Kari Toivonen