37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans matkaa perjantaina Kouvolaan tv-otteluun

05.08.2014 klo 15:33

Vaahteraliigan kärkipaikan yhdessä Roostersin ja Crocodilesin kanssa jakava Anders Trojans matkustaa perjantaina Kouvola Indiansin vieraaksi. Vastoinkäymisistä kärsinyt kotijoukkue on vielä voitoitta sarjassa ja himoitsee varmasti troijalaisten päänahkoja.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat varsin erilaiset. Trojans voitti lauantaina tärkeässä ottelussa sarjakärki Crocodilesin 37–19, kun taas Indians kärsi 7–80 rökäletappion omasta notkahduksestaan toipuneen Helsinki Roostersin käsittelyssä.

Indiansin ongelmat eskaloituivat runsas viikko sitten, kun joukkueen amerikkalainen pelinrakentaja Jeremy Dixon poistui maasta omatoimisesti. Muutenkin perin ohuella rosterilla liikkeellä oleva Kouvola joutui improvisoiman aika lailla saadakseen esiintymiskelpoisen joukkueen jalkeille. Roostersia vastaan kouvolalaisten pelinrakentajana toimi Mikko Lautamatti, joka heitti ottelussa 98 jaardia, yhden maalin ja kolme syötönkatkoa. Ellei Indians saa hankittua uutta pelinrakentajaa perjantaiksi, voi kyyti olla kylmänpuoleista riippumatta siitä, mitä lämpömittarin elohopea näyttää.

Myös Trojans on saanut osansa vastoinkäymisistä, sillä loukkaantumiset ovat verottaneet etenkin laitahyökkääjä- ja takamiesosastoja. Juuri pelikuntoon päässyt Iisakki Ullakonoja joutui jättämään Crocdiles-ottelun kesken nilkkavamman uusiuduttua ja maajoukkuetakamies Seikko Vennelän kausi katkesi jo alkukaudella. Mikael Reposen esiintymistiheyttä taas on verottanut asepalvelus. Laitahyökkääjistä sairastuvalla on ainakin Juuso Mäkinen sekä mahdollisesti William Lahti. Turkulaisten onneksi tämän kauden rosteri on niin leveä, että joka pelipaikalle löytyy korvaavia pelaajia.

Kouvolan hyökkäys rakentui ennen Dixonin lähtöä pääasiassa heittopelien varaan. Vaikka juoksupelejä lukumääräisesti on ollut lähes yhtä paljon kuin heittoyrityksiäkin, ei juosten sanottavia tehoja ole syntynyt. Alle kolmen jaardin keskiarvo yritystä kohden ei anna aihetta sombrerojen tai tässä tapauksessa intiaanipäähineiden ilmaan heittelyyn. Dixonin aikana heittopeleillä taittunut 13,8 jaardia per onnistunut syöttö olikin jo paljon parempi keskiarvo. Tosin Roostersia vastaan keskiarvo oli enää 6,5 jaardia.

Trojansin vahvuus on sen tasapainoisessa hyökkäyspaletissa ja jykevässä juoksupuolustuksessa. Matka taittuu niin maa- kuin ilmateitsekin ja juosten on Turkua vastaan turha yrittää edetä, sen ovat saaneet todeta kovemmatkin hyökkäysryhmittymät. Vastustajan saumat edetä ovat lähinnä heittopeleissä, sillä juuri sillä osastolla loukkaantumiset näkyvät selvimmin.

Syvällisempään analyysiin ei oikein ole aineksia, sillä paljon riippuu siitä, millaisella kokoonpanolla Indians perjantaina ruohikolle astelee.

Kari Toivonen