37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Naisten SM-sarja: Jaguars voitti Trojansin ja runkosarjan

09.08.2014 klo 23:32

Runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa Turussa kohtasivat Trojans Ladies ja Jyväskylä Jaguars. Jyväskylällä ottelussa panoksena oli runkosarjan voitto, Trojansilla lähinnä se, joutuuko se matkustamaan välieräotteluun Ouluun vai Jyväskylään. Tasaisessa ottelussa Trojans kampitti itsensä useaan kertaan alkeellisilla virheillään ja tarjosi voiton Jaguarseille 16–6. Tämä tietää sitä, että samat joukkueet kohtaavat uudelleen välirässä, tällä kertaa Jyväskylässä.

Trojans sai otteluun lentävän lähdön, kun Kirsti Nirhamo vei kotijoukkueen 6–0 johtoon. Sen jälkeen turkulaisväriä ei vastustajan maalialueella enää nähtykään. Jyväskylä kavensi ottelun ensin kenttäpotkumaalilla lukemiin 6–3 ja hiukan myöhemmin Sari Kuosmanen sieppasi ahkerasti palloa ilmaan laittaneen pelinrakentaja Laura Hautakankaan varman heiton turkulaisten maalialueen vasemmassa reunassa. Lisäpiste soljui sekin varmasti haarukkaan ja Jaguars siirtyi ensi kertaa johtoon.

Toisella neljänneksellä ei pisteitä tehty ja seuraavaa saatiin odotella pitkälle kolmatta neljännestä. Silloin Jaguars iski pitkällä heittopelillä kuusi pistettä lisää ja taululla komeilivat nyt numerot 6–16. Trojans yritti sinnikkäästi takaa-ajoa ja pääsikin kerran jo Jaguarsin yhden jaardin linjalle, mutta viimeinen rutistus jäi puuttumaan. Enempää pisteitä ei tehty ja lopputulos 6–16 tiesi myös sitä, että Jaguars, ainoana GS Demonsin päihittäneenä joukkueena, voitti runkosarjan.

Ottelu oli tasainen ja myös Trojansilla olisi ollut hyvät mahdollisuudet hoitaa peli kotiin. Turkulaisten pahin vastustaja ei usein ollutkaan Jaguars, vaan omat virheet. Aina, kun joukkue oli saamassa hyökkäyspelinsä vauhtiin, eteneminen tyrehtyi joko shotgun-muodostelmasta annettuun liian korkeaan aloitussyöttöön, väärään aloitukseen, pelin viivyttämiseen tai rähmäykseen. Kirsti Nirhamon, Mirka Pennasen ja Janina Virtasen kautta kulkeneet juoksupelit toimivat useimmiten erinomaisesti, mutta väliin sijoitetut heittopelit epäonnistuivat säännönmukaisesti ajaen joukkueen lukemattomiin kolmas ja pitkä, tilanteisiin, joista muuten varmasti pelannut pelinrakentaja Jonna Hakkarainen ei pystynyt uusia yrityksiä taikomaan.

Jyväskylä käytti runsaasti varmoja lyhyitä heittopelejä höystäen niitä ajoittaisilla juoksupeleillä. Se teki huomattavan vähän virheitä ja pelaamisesta huokui itsevarmuus. Trojansin puolustus oli kuitenkin suurimman osan aikaa tilanteen tasalla, eikä päästänyt vieraita tehtailemaan pisteitä. Runsaat heittopelit myös tarjosivat turkulaisille Eveliina Karjalan ottaman syötönkatkon lisäksi useampia muitakin tilaisuuksia hyökkäyssuunnan vaihtamiseen kesken pelin. Karjala olikin jälleen puolustuksen näkyvimpiä hahmoja järjestäen muun muassa Jaguarsin pelinrakentajan horisontaaliselle tutustumismatkalle yläkentän kumirouheen kiehtovaan maailmaan.

Sinänsä tappiolla ei ole Trojansille suurta vahinkoa ja ottelu toimi hyvänä kenraaliharjoituksena sille ottelulle, jolla oikeasti on merkitystä, välierälle samaista Jaguarsia vastaan, tällä kertaa vieraskentällä. Mikäli Trojans saa siivottua alokasmaiset virheet pois ja terävöitettyä heittopeliään, Jyväskylässä tullaan näkemään loppuun asti jännittävä välieräkamppailu.

Kari Toivonen