37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Otteluennakko: Anders Trojans–Porvoon Butchers

12.08.2014 klo 12:32

Vaahteraliigan runkosarjan lähestyessä loppuaan otteluissa alkaa olla yhä enemmän panosta. Perjantain tv-ottelussa molemmilla joukkueilla on paljon pelissä. Kotijoukkue Anders Trojans jahtaa välieräotteluunsa kotietua ja runkosarjan voittokin on mahdollinen. Porvoon Butchers hamuaa viimeistä pudotuspelipaikkaa, jota se kärkkyy tasapisteissä Vantaan TAFTin kanssa.

Molemmilla joukkueilla on takanaan voitto edellisestä ottelusta. Trojans teki selvää jälkeä Kouvola Indiansista 64–24, vaikka lepuutti hyökkäyksen ykkösmiehiään koko toisen puoliskon. Butchers taas järkytti tämän kauden valtarakennelmia voittamalla yllättävänkin selvällä erolla hetkeksi jopa ykkössuosikiksi kohonneen Seinäjoki Crocodilesin.

Trojans ja Butchers kohtasivat jo runkosarjan ensimmäisellä kierroksella, mutta sen ottelun tuottama data on kesän kuluessa väljähtynyt moneen kertaan. Ottelu pelattiin hirveässä pasaatituulessa, mikä vaikeutti kummankin heittopeliä, ja lisäksi Trojansilta puuttui vielä kokoonpanostaan suurin syömähammas, Jocques Crawford. Trojans voitti ottelun ilman isompaa briljanssia 28–12.

Juoksukoneiden kohtaaminen

Perjantaina kohtaavia joukkueita yhdistää paitsi viehtymys mustaan, myös vahva juoksupeli. Liigan etenijätilaston kärjessä ovat molempien joukkueiden amerikkalaiset keskushyökkääjät, Butchersin RJ Jackson ja Trojansin Jocques Crawford. Erojakin on, nimittäin heittopeli. Vaikka kumpikin joukkue on heittotilastojen häntäpäässä, on Trojans kuitenkin edennyt heittopeleillä keskimäärin 182,4 jaardia ottelua kohden, kun Butchersin vastaava lukema on puolet siitä eli 91.

Ottelun ratkaisutaistelut tultaneen käymään etulinjassa. Trojansin pitää saada RJ Jacksonin ja pelinrakentaja Jabari Harrisin juoksut pysähtymään mielellään jo linjaan, sillä vauhtiin päästyään näitä veijareita on huomattavan vaikea pysäyttää. Butchersin pitää tehdä sama temppu Crawfordin suhteen, mutta lisäksi sen pitää varautua turkulaisten heittouhkaan. Jonny West on parantanut peli peliltä yhteydenpitoaan laitahyökkääjiinsä. Pelkkä Rodney Brown Jr:n pitäminen ei riitä, sillä Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki ovat tehneet viime peleissä rumaa jälkeä vastustajien takakentillä.

Puolustukset puntarissa

Vaikka Trojansin ja Butchersin hyökkäykset ovat tilastollisesti lähellä toisiaan, puolustusten puolella on enemmän eroja. Turkulaisten juoksupuolustus on ollut liigassa omaa luokkaansa. Siitä kertoo vastustajien keskimääräinen etenemismatka juosten, vain 1,4 jaardia. Heikosti ei ole Butcherskaan pärjännyt, 4,1 jaardia on hyvä, mutta sillä keskiarvolla sentään jaardit ainakin teoriassa tulevat täyteen kolmella yrityksellä.

Trojansin heittopuolustus on tähän asti ollut liigan keskitasoa, mutta takakentälle hankittu Chris Poston, nostanee sen valmiutta ratkaisevasti. Butchersin heittopuolustus sitä vastoin voi olla pulassa Trojansin kanssa, sillä porvoolaisia vastaan on heittämällä edetty reippaanlaisesti, peräti 277 jaardia ottelua kohden.

Mielenkiintoinen tarkkailtava tulevassa ottelussa onkin juuri mainittu Chris Poston. Mies hankittiin reisivamman takia kauden kesken jättävän tukimies Antonio Harrisin tilalle. Butchersia vastaan Harrisin panos olisi ollut tarpeen, mutta turkulaisten tukimiesosasto on etenkin Ilkka Koirasen palattua kokoonpanoon huippuluokkaa. Postonin arvo punnitaankin vasta tulevissa otteluissa.

TV-ottelu Trojans–Butchers perjantaina Turun Urheilupuiston yläkentällä kello 18.30.

Kari Toivonen