37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Perjantain tv-ottelussa Vantaan TAFT–Anders Trojans

20.08.2014 klo 14:38

Perjantain tv-ottelussa molemmilla joukkueilla on riittävästi panosta pelissä. Anders Trojansilla on mahdollisuus voitolla varmistaa välierien kotietu ja TAFT puolestaan voisi vahvistaa asemiaan Porvoon Butchersia vastaan taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Viikolla todellinen pommi oli Trojansin laitahyökkääjä Rodney Brown Jr:n dopingepäily, minkä johdosta Brown on toistaiseksi toimintakiellossa, kunnes asiaan saadaan ratkaisu. Turkulaiset joutuvat siis otteluun ilman yhtä kauden parasta pistemiestään. Onneksi rosterissa on syvyyttä, joten aivan mahdotonta lovea Brownin puuttuminen ei Trojansin vahvuuteen tee. Aappo Saloranta, William Lahti, Tuomas Mankki ja Juha Yli-Arvela etunenässä tulevat nostamaan omaa rooliaan entisestään ja mukaan on heittää myös Kimmo Pajunen ja Waltteri Varjokivi, jotka vain odottavat omaa tilaisuuttaan päästä valokeilaan.

Trojans voitti edellisessä ottelussaan viime perjantaina Butchersin väkevällä esityksellä, jossa turkulaisten puolustus piti porvoolaisten pistetilin lähes minimissä. Trojansin hyökkäys yskähteli ottelun alussa, mutta saatuaan pään auki karkasi kotijoukkue lopulta vakuuttavaan 35–3 voittoon.

TAFT puolestaan piti ahtaalla hallitsevaa mestaria Helsinki Roostersia. Tauolle mentiin vantaalaisten yhden pisteen johdossa, mutta loukkaantumissumasta vähitellen toipuva punakone takoi taululle toisella puoliskolla voittoon riittävät pisteet. On kuitenkin vaikea sanoa, mitä 10–17 lopputulos todellisuudessa kertoo TAFTin iskukyvystä. Roosters oli vaikeuksissa jo 69ersinkin kanssa edellisellä viikolla, joten pitääkö tulos tulkita niin, että Roosters on heikentynyt merkittävästi vai ovatko ”sixtarit” ja TAFT parantaneet otteitaan?

Trojans ja TAFT kohtasivat kertaalleen jo alkukaudesta, jolloin turkulaiset olivat kotikentällä parempia lukemin 27–14. Tuossakin ottelussa, kuten niin monessa muussakin tämän kauden matsissa, ensimmäinen puolisko oli tasainen ja vieraat jopa johtivat ottelua puoliajalla. Toisaalta se on lajille aika ominaista, sillä vihreä veran shakkinakin tunnettu jenkkifutis on siirtojen ja vastasiirtojen urheilua, jossa kumpikin joukkue yrittää ottelun reagoida vastustajan ratkaisuihin. Alku onkin sen vuoksi usein tunnustelua ja toisen joukkueen systeemiin vastalääkkeiden etsimistä.

Trojansin tehokkain ase on tällä kaudella ollut Jocques Crawfordin orkestroima juoksupeli. Murhaavan tehokasta jälkeä on syntynyt kaikkia joukkueita vastaan. TAFT on kuitenkin tilastojen valossa heti Trojansin jälkeen liigan toiseksi paras puolustamaan juoksuja vastaan, joten heittopeli on lähes pakko saada toimimaan, jotta tilaa juoksuille alkaa löytyä.

TAFTin hyökkäys ei oikein millään mittarilla ole korkealla liigan kokonaistilastoissa, mutta niin vain joukkue on vahva ehdokas mitalipeleihin. Trojansin onkin pidettävä aistit valppaina ja pidettävä vantaalaiset poissa tulostaululta. Porvoota vastaan annetut kolme pallonmenetystä olivat ehdottomasti liikaa, eikä sellaiseen ole varaa TAFTia vastaan.

Ennakkoasetelmissa Trojans on ottelun suosikki, mutta nähtäväksi jää, millainen vaikutus tämän viikon negatiivisella positiivisuusuutisella on joukkueen henkiseen lataukseen. Se voi olla lamaannuttava tai se voi olla ryhmäkoheesiota entisestään vahvistava. Perjantaina sekin asia selviää Vantaan ISS Stadionilla sekä Nelonen Pro -kanavalla kello 18.30.

Kari Toivonen