37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Naisten SM-sarja: Täpärä tappio välierässä jätti Trojansin mitaleilta

25.08.2014 klo 10:03

Jyväskylä Jaguars pelaa tänä vuonna GS Demonsin kanssa naisten SM-sarjan loppuottelussa voitettuaan loppuhetkillä tekemällään maalilla Trojans Ladiesin 18–12. Tappio tietää sitä, että Trojans sijoittuu viime vuoden tapaan sarjassa neljänneksi.

Lauantaina toisessa välieräparissa uusivat kohtaamisensa runkosarjan viimeisellä kierroksella juuri otelleet Turku Trojans Ladies ja Jyväskylä Jaguars. Tällä kertaa sarjavoittaja Jaguarsin kotikentällä käydyssä ottelussa tunnelma oli korkealla jo ennen aloituspotkua, sillä molemmilla joukkueilla oli vakaana tarkoituksenaan saada paikka finaalissa.

Viimevuonna ikävästi mitaleilta pudonnut Trojans ei onnistunut kaatamaan silloisessa välierässään GS Demonsia, joten nyt mitalihaave eli joukkueen ja valmennuksen mielissä kirkkaampana kuin koskaan: Jaguarsit eivät olleet esiintyneet välierissä sitten vuoden 2010, joten historian tarjoama asetelma oli turkulaisittain mitä lupaavin.

Turkulaiset olivat katsoneet kotiläksynä nöyrästi viime kohtaamisessa kuvatun videon, ja huomioivat erityisesti vastustajistaan mm. Sanni Seppälän ihmekengät ja potkumaalien avulla tehdyt ratkaisevat pisteet, Anu Hakkaraisen väkivahvan työn puolustuksen keskikentällä varsinaisena juoksupelintappajana, sekä aina nopeajalkaisen ja varmakätisen Sari Kuosmasen, joka parhaimmillaan pelaisi sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Etenemistä vaikeimman kautta

Aloituspotkun jälkeen kentällä hikoili kaksi tasavahvaa joukkuetta sivurajojen kannustaessa äänekkäästi omiaan. Jaguars pääsi etenemään vimmalla aina pienen pätkän kerrallaan, kun taas turkulaiset tuntuivat saavan tuomareilta aina nollauksen etenemiselleen rangaistusten muodossa. Ensimmäisenä pistekantaan pääsi kotijoukkue tutulla kaavalla, potkumaalilla, vaikka Trojans yritti parhaansa mukaan peittää potkut.

Tiukassa olivat edetyt jaardit Palokalla. Molemmat joukkueet onnistuivat kuitenkin kertaalleen maaliteossa, mutta epäonnistuivat lisäpisteissä, joten pelin puolivälitauolle mentiin tilanteessa 9-6 kotijoukkueen johtaessa.

Toisen puoliskon alkaessa Trojans puhkui virtaa ja voimaa tullessaan kentälle. Heti tilaisuuden tullen Jaguars päätti ottaa varmat pois, ja jälleen vain potkaisi tililleen kolme pistettä lisää. Tästä kimpaantuneena turkulaislauman Jutta Luhtala kantoi jo toiseen kertaan palloa pikaisena kuittina kotijoukkueen maalialueelle, mutta lisäpiste jäi jälleen pätkän verran vajaaksi.

Kuosmanen kääntää kamppailun kissapedoille

Välierän ollessa viimeisen neljänneksen loppuminuuteilla jämähtäneessä tilanteessa 12-12, pelaajat alkoivat varmasti miettiä jo edessä häämöttävää hyökkäysvuorokisaa sopivana kruununa ottelulle, mutta Jaguaarit olivat nähtävästi suunnitelleet pelin kääntöpisteen juuri tähän. Lukuisten loukkaantumisten ja rangaistusten katkoma ottelu sai shokkikäänteen, kun pelinrakentajaksi siirtynyt Sari Kuosmanen otti pallon, tuli, meni, ja juoksemalla merkkautti Jaguaareille vielä kuusi pistettä. Lisäpiste saatiin jälleen epäonnistumaan, mutta suoritus sytytti petolauman sellaisiin liekkeihin, että troijalaiset voivat enää vain yrittää vimmalla hallita kimpaantuneita kissaeläimiä ja katsella, kun pelikello kävi arvokasta aikaa sekunti sekunnilta vastaan tahmeita etenemisyrityksiä, ja viimein julmasti nollille tehden hennon toivon tasoituksesta tyhjäksi.

Retrospektiivi

Loppulukemilla 18-12 haaveet finaalissa pelaamisesta saa siis unohtaa tänäkin vuonna, vaikka alkukausi oli Ladiesille silkkaa ilotulitusta ja voittoja nollilla. Ennakolta mitalisuosikkeihin lukeutunut Trojans on kärsinyt kauden aikana useiden avainpelaajien loukkaantumisista, mikä luonnollisesti aiheutti mm. yllättäviä kokoonpanomuutoksia. Sama pätee luultavasti koko sarjaan, ja tasoerot näyttävät olevan kärkipään osalta pienentyneet vuodesta 2013. Myös pelaajien ja valmentajien muuttoliike ja siirrot ovat vaikuttaneet joukkueiden voimasuhteisiin, ja luonnollisesti naisten ollessa kyseessä, äitiyslomatkin ovat aiheuttaneet lisää ennakoimattomia muutoksia rostereihin. Aika näyttää, minne asti Trojans Ladies vuonna 2015 sarjataulukossa nousee, mutta varmaa on, että tähtäin on mahdollisimman korkealla!

Trojans Ladiesin kausi on tämän pelin myötä siis paketissa. Treenit jatkuvat kuitenkin jälleen seuraavaa kautta varten, ja talvikauden tapahtumista uutisoidaan erikseen. Toimintaan mukaan haluavat ovat tervetulleita testaamaan lajia erillisenä myöhemmin järjestettävänä Try Out päivänä, tai ottamalla yhteyttä naisten joukkueen yhteyshenkilöön Miia Virtaseen Yhteystiedot löytyvät Trojansin info-sivulta.

Turku Trojans Ladies kiittää kaikkia sponsoreitaan ja tukijoitaan kaudesta 2014!

Anu Laakso