37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters karvan verran kovempi titaanien taistossa

29.08.2014 klo 22:52

Helsinki Roosters pelasi juuri sen verran virheettömämmin, että ansaitsi perjantain tv-ottelussa niukan 21–10 voiton. Äärimmäisen tasaisessa ottelussa ensimmäiset pisteet tehtiin vasta 13 sekuntia ennen puoliaikaa. Toisella puoliskolla Chris Postonin aloituspotkun palautus maaliin asti sytytti turkulaiset taistelemaan, mutta Trojansin kiri jäi hiukan vajaaksi. (Kuva: ©Jukka Puputti)

Joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella oli luonteeltaan täysin päinvastainen kuin heinäkuussa Velodromilla pelattu ottelu. Edellisessä ottelussa joukkueet luukuttivat maaleja vuorotahtiin ja loppuvihellyksen soidessa pisteitä oli tehty yhteensä 89 Roostersin voitettua 48–41. Tällä kertaa joukkueet tunsivat toistensa metkut ja osasivat keinot, joilla niiltä taitetaan terävin kärki.

Koko ensimmäinen neljännes oli puolustusten juhlaa. Roosters oli lukenut kotiläksynsä ja viimeksi helsinkiläispuolustusta pilkkanaan pitänyt Jocques Crawford pidettiin nyt tiukasti kurissa. Boksiin ladattiin tarpeeksi porukkaa tukkimaan Crawfordin juoksulinjat ja viimeksi neljä maalia tehnyt Aappo Saloranta oli saanut päällystakikseen John Clementsin. Trojans taas onnistui täydellisesti Sean Sheltonin heittosirkuksen tärvelemisessä. Kummankin joukkueen hyökkäysvuorot päättyivät joko lentopotkuun tai yritysten loppumiseen.

<iJocques Crawford oli merkitty mies. Kuva: ©Kari Toivonen

Roosters rankaisi Trojansin töpistä

Ensimmäiset pisteet syntyivät vasta toisen neljänneksen lopulla. Trojans oli juuri pysäyttänyt Roostersin etenemisen ja pakottanut vieraat lentopotkuun. Turkulaisten epäonneksi pallo osui maasta pompattuaan Trojansin pelaajaan, minkä jälkeen se muuttui vapaasti pelattavaksi, ja helsinkiläispelaaja sai pallon ensimmäisenä haltuunsa. Roosters pääsi jauhamaan hyvästä kenttäasemasta, vain 33 jaardin päästä Trojansin maalista ja lopulta Sheltonin lyhyt heittopeli Jaycen Spears Taylorille toi elämää tulostaululle. Ilkka Laitinen potkaisi lisäpisteen ja vei Roostersin 7–0 johdossa puoliajalle.

<iJaycen Spears Taylor oli turkulaisten harmiksi kuntoutunut turhankin hyvään iskuun. Kuva: ©Kari Toivonen

Trojans pääsi aloittamaan hyökkäävänä osapuolena kolmannen neljänneksen aluksi, mutta lukuisat virheet pilasivat ensimmäisen hyökkäysvuoron. Kotijoukkue onnistui kuitenkin torjumaan Roostersin hyvästä kenttäasemasta tehdyt lähentelyt, eivätkä vieraat päässeet kasvattamaan johtoaan.

Trojans löysi yhteisen sävelen

Molempien hyökkäysmiehistöt kävivät kertaalleen kääntymässä kentällä tuloksettomilla hyökkäysvuoroilla ennen kuin tulostaululle tuli uutta merkittävää. Trojans sai vihdoin hyökkäyspelinsä kulkemaan, kun Joonas Raatikainen tuotiin keskushyökkääjäksi vuorottelemaan Crawfordin kanssa. William Lahti poimi välillä Jonny Westin heiton ja sen jälkeen jatkettiin taas juosten vuorovedolla. Turkulaiset pääsivät aina Roostersin viiden jaardin linjalle asti ennen kuin helsinkiläiset saivat mustan hyökyaallon pysähtymään. Lopulta kotijoukkue päätti ottaa tarjolla olleet pisteet kenttäpotkumaalin muodossa. Joni-Petteri Malka oli jo kertaalleen yrittänyt ottelussa palloa haarukkaan epäonnistuen niukasti, mutta tällä kertaa pallo suhahti varmasti kohteeseensa. Tilanne 7–3.

Tupaten täynnä olleen yläkentän katsomon riemu jäi lyhytaikaiseksi, sillä Roosters rankaisi heti seuraavan hyökkäysvuoronsa aluksi. Asialla jälleen Spears Taylor, joka Sheltonin lyhyen heiton jälkeen rimpuili itsensä useammastakin taklausyrityksestä vapaaseen maastoon ja maalialueelle. Lisäpiste haarukkaan ja tilanne muuttui lukemiin 3–14.

<iChris Postonin suoritus oli ottelun näyttävin. Kuva: ©Kari Toivonen

Tilanne olisi näyttänyt turkulaisittain huolestuttavalta, ellei Trojansin uusin jäsen Chris Poston olisi noussut valokeilaan. Poston koppasi Roostersin aloituspotkun Trojansin 10 jaardin linjalta ja palautti pelivälineen läpi koko kentän eli 90 jaardia aina maalialueelle asti yleisön hurratessa villisti. Malka potkaisi lisäpisteen ja äkkiä oltiinkin taas tilanteessa, jossa voittoon riittäisi yksi maali.

Kotijoukkueella kirittävää

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin siis 10–14 tilanteessa. Trojansin hyvä jakso hyökkäyksessä ei kuitenkaan saanut jatkoa ja vierasjoukkue pääsi pian rakentamaan pitkän, kelloa kuluttavan draivin, jonka päätteeksi pelinrakentaja Shelton itse rynni pallon maaliviivan yli. Lisäpiste tietysti onnistui ja Trojansin urakka vaikeutui merkittävästi.

<iJuha Yli-Arvela hamuaa palloa hallintaansa. Kuva: ©Kari Toivonen

Tilanteesta 10–21 voittoon tarvittaisiin jo kaksi maalia tai ainakin maali, kaksi lisäpistettä ja kenttäpotkumaali. Peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia ja vastassa Roostersin vahva puolustus. Trojans sai kuin saikin masinoitua hyvän hyökkäysvuoron, jonka aikana se pääsi jo hätyyttelemään helsinkiläisten maalialuetta, mutta harmillisesti Westin heitot eivät jääneet Trojansin laitahyökkääjien näppeihin. Parhaat paikat olivat Juha Yli-Arvelalla, joka kahdessa edellisessä ottelussa oli onnistunut maalinteossa. Lopulta yritykset loppuivat ja Roosters sai pallon haltuunsa, kun peliaikaa oli jäljellä 2:44.

Trojans pysäytti vieraiden hyökkäyksen, kun aikaa oli minuutti ja yksi sekunti. Tulossa oli lentopotku, mutta sen blokkausyritys meni Miko Ylikoskelta hieman yliyrittämiseksi ja hän rynni potkaisseen Ilkka Laitisen kumoon. Seurauksena 15 jaardin rangaistus ja Roostersille uudet yritykset. Shelton kyykki kellon pois ja peli oli pelattu. Ottelun parhaina palkittiin Roostersin Jaycen Spears Taylor ja Trojansin Kalle Koivisto sekä Chris Poston.

Roostersille voitto tietää runkosarjan voittoa ja välieräottelua sarjassa neljänneksi sijoittuvaa joukkuetta, TAFTia tai Butchersia vastaan. Trojans saa vastaansa Seinäjoki Crocodilesin, joka matkaa välierään Turkuun. Pelipäivissä on vielä pähkäiltävää, sillä sekä Helsingissä että Turussa on ongelmia vapaan kentän saamisen kanssa. Turun välierän ajankohta ja pelipaikka selviää ensi viikon aikana.

Kari Toivonen