37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U15-SM-sarja: Trojans pisteen tappiolla pronssille

20.09.2014 klo 15:53

Trojansin ja TAFTin välieräottelu lauantaina Parkin kentällä Turussa oli loppuun asti kutkuttava jännitysnäytelmä, joka kotijoukkueen harmiksi päättyi niukkaakin niukempaan yhden pisteen tappioon. Vantaalaiset etenivät loppuotteluun lukemin 17–16.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli pitkään maaliton kummankin joukkueen puolustuksen onnistuessa pimentämään vastustajansa hyökkäysmiehityksen suunnitelmat. Lopulta TAFTin pelinrakentaja vapautti heitollaan laitahyökkääjän vasemmalla laidalla vapaaksi ja vantaalaiset siirtyivät kuuden pisteen johtoon. Lisäpistepotku ei kasvattanut johtoa pallon mentyä niukasti ohi.

Trojans ei tästä lamaantunut vaan tasoitti pelin ja onnistuneella lisäpistepotkulla siirtyi vieläpä 8–6 johtoon, mutta se ei pitänyt kauan. TAFT otti johtoaseman takaisin potkumaalilla ja tauolle mentiin tilanteessa 8–9.

Toisella puoliskolla TAFT kasvatti johtoaan maalilla ja onnistuneella lisäpistepotkulla. Tilanteessa 16–9 Trojans lähti vimmattuun takaa-ajoon. Pelinrakentaja Heikki Toivola pommitti monta perättäistä heittoa laitahyökkääjiensä näppeihin ja viimeisen niistä Martti Pohto (kuvassa) koppasi aivan maalialueen tuntumassa heittäytyen samalla viivan paremmalle puolelle. Jussi Veijulan lisäpistepotku toi turkulaiset pisteen päähän.

TAFTin hyökkäys tuli kentälle tavoitteenaan kuluttaa kello loppuun, mutta Trojans onnistui kuin onnistuikin pysäyttämään Vantaan etenemisen ja pakotti vierasjoukkueen lentopotkuun. Peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia ja mustapaitaiselle kotijoukkueelle riittäisi voittoon kenttäpotkumaalikin. Trojans eteni kovalla punnertamisella yli puolen kentän peliajan huvetessa kiivaasti kellosta. Jussi Veijulan kaksi aikaisempaa potkuyritystä olivat jääneet niukasti vajaaksi, joten pallo olisi hyvä saada 20 jaardin tuntumaan.

TAFTin puolustus oli kuitenkin betonia, eikä Trojans päässyt enää eteenpäin. Viimeisenä keinona kotijoukkue yritti pitkää heittopeliä, mutta se päätyi vastustajan takamiehen käsiin ja peli oli käytännössä pelattu. TAFT kulutti viimeiset sekunnit kellosta, voitti ottelun ja etenee finaalipeliin, joka pelataan 27.9.

TAFT ansaitsi voittonsa olemalla kahdesta joukkueesta kurinalaisempi. Trojans otti ottelussa paljon virheitä ja menetti muun muassa kaksi maalia peleissä olleisiin virheisiin. Heikki Toivolan pitkä soolojuoksu ensimmäisellä puoliskolla sekä toisella puoliskolla nähty hieno pitkä heittopeli liputettiin molemmat takaisin hyökkäyksen kiinnipidoista.

Trojans päättää silti kautensa mitalit kaulassa, sillä pronssimitalit tulevat Turkuun.

Kari Toivonen