37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin junioreilla jo vauhti päällä

23.11.2014 klo 20:55

Turku Trojansin junioreiden harjoitukset ovat täydessä vauhdissa. Lokakuun alussa seura teki merkittävän uudistuksen urheilutoiminnan kehittämiseksi, kun Robert Johnson liittyi Trojansiin. Samalla myös juniorit saivat huippuvalmentajan, joka on pelannut Yhdysvalloissa korkeimmalla tasolla yliopistosarjassa, on moninkertainen Vaahteraliigamestari ja palkittu useilla pelaajapalkinnoilla. Johnson toimii päävalmentajana U15-, U17- ja U19-joukkueissa. Juniorivalmennuskokemusta hänellä on aikaisemmista seuroista sekä koripallosta.

Trojansin juniorit pelaavat SM-sarjaa jokaisessa ikäluokassa Suomen kärkitasolla. Ensi kauteen lähdetään valmennuksen osalta lisätyin resurssein ja harjoituksissa kiinnitetään huomiota niin yksilötason kehittymiseen kuin joukkueen kokonaistason nostamiseen. Trojansin vahvuus aikaisempina vuosina on ollut iso pelaajamäärä, ja tätä polkua aiotaan kulkea jatkossakin. Ohessa isompien junioreiden päävalmentajan haastattelu.

<i

Robert Johnson, kuinka kauan ja millä kaikilla tasoilla olet pelannut amerikkalaista jalkapalloa?

”Aloitin pelaamisen 8-vuotiaana. Muistan sen siitä, kun katselin silloin Chicago Bearsin pelejä. Korkein taso, jolla olen pelannut on Division One, korkein yliopistojenkkifutiksen sarjataso Yhdysvalloissa. Yliopistossani Texas Techissä oli 20.000 opiskelijaa eli kyseessä on aika iso koulu, joka on tunnettu huippukovasta jalkapallojoukkueestaan. Suomessa olen pelannut sekä Vaahteraliigaa että IFAFin eurooppalaista liigaa ja aion jatkaa pelaamista Vaahteraliigassa nyt Anders Trojansin riveissä. Voidaan siis sanoa, että olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa yli 20 vuotta.”

Mikä on tärkein asia, jonka haluat opettaa näille junioreille?

“Haluan opettaa, että tekemällä kovasti töitä he voivat saavuttaa mitä tahansa. Harjoitus todellakin tekee mestarin. Lisäksi haluan alleviivata, että jokainen vastustaja on tärkeä, eikä ketään voi aliarvioida. Amerikkalainen jalkapallo on kova ja fyysinen peli, joten pelaajan täytyy aina olla hyvin valmistautunut ja keskittynyt otteluun. Kaikki valmentajani ovat opettaneet samaa ja siitä minäkin olen sen oppinut.

Miksi suosittelet amerikkalaista jalkapalloa juniori-ikäisille nuorille?

Amerikkalainen jalkapallo opettaa junioreja toimimaan yhdessä, ryhmätyötaitoja, toisinaan myös johtajuutta, se opettaa kuuntelemaan ja kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin. Lisäksi vastoinkäymisten kohtaaminen opettaa paljon itsestä – murrutko vaikeuksien edessä vai saatko niistä lisää voimaa.

Amerikkalainen jalkapallo on lajina erikoinen, pelipaikka löytyy kaikenlaisille pelaajille. Voit olla pieni vikkeläjalkainen, sprintterin ominaisuudet omaava tykinkuula tai nallekarhumainen iso voimapussi, pelipaikka löytyy kaikille. Kustannuksiltaan laji on monia valtalajeja edullisempi. Turku Trojans on VALO Sinettiseura, mikä takaa, että Trojansin junioritoiminta täyttää tiukimmat laatukriteerit.

<i

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus lajista, ole rohkeasti yhteydessä junioripäällikköön ja tule kokeilemaan! Tällä hetkellä U15-U19 joukkueet harjoittelevat neljästi viikossa niin lajitekniikkaa kuin fysiikkaharjoitteita. Nuoremmat U11–U13-juniorit harjoittelevat kolme kertaa viikossa.

Yhteystiedot:
Turku Trojans junioripäällikkö Mirva Saarijärvi mirva.saarijarvi@turkutrojans.fi

Riitta Rinta-Tassi