37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Junioriesittelyssä Niko Kostet

30.11.2014 klo 21:10

Turku Trojansin pelaaja Niko Kostet on saanut VVO-konsernin urheilijastipendin. 14-vuotias Niko Kostet pelaa amerikkalaista jalkapalloa U15 ja U17-joukkueissa.

VVO-konsernin onnittelukirjeessä kerrotaan jaettujen stipendien määräksi 50 ympäri Suomea. Tuen perusteena on kannustaa niitä lupaavia urheilijoita urheilu-urallaan, jotka sitoutumisellaan osoittavat halua menestyä urheilussa. Tuen määrä on merkittävä, se kattaa reippaat puolet 2015 kausimaksusta. Hakijamäärän VVO ilmoittaa runsaaksi. Niko Kostet on valikoitunut eri urheilulajien, myös yksilölajien joukosta positiivisesti, tähän saakka hän on saavuttanut U15-joukkueissa SM-kultaa ja pronssia sekä U17-joukkueessa SM-hopeamitalin.

Turku Trojansin organisaatio onnittelee Nikoa stipendistä. On aina hienoa nähdä että urheilijoitamme kannustetaan urheilu-uralla eteenpäin.

<i

Valmentaja Erkki Toivola kuvailee monen vuoden yhteistyötä valmennettavansa kanssa seuraavasti:
”Neljä vuotta sitten harjoituksiin saapui juuri niin linjamiehen näköinen junnu, kuin lajin pariin kaivataan. Pari vuotta Niko treenasi lätkää ja jefua rinnakkain. Kova harjoitusinto ja motivaatio on vienyt Nikoa kehityksessä eteenpäin. Jääkiekon antama pohja oli tehnyt Nikolle hyvää. Tällä hetkellä Nikon treenimotivaatio on seuran pelaajien keskuudessa parhaasta päästä. Tulevaisuudessa näen Nikon linjapelaamisen kehittyvän lisää, kun jo olemassa olevaan voimaan saadaan lisättyä vielä hieman nopeutta. Niko on vahvasti ehdolla ensi kauden U15-kehitysmaajoukkueen linjaan. Trojansissa Niko on U15 joukkueen kantavia linjamiehiä ensi kaudella.”

<i

Ja itse pelaajan haastattelu: Niko milloin aloitit amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen ja oletko harrastanut myös muita urheilulajeja?
”Jenkkifutiksessa alkaa nyt neljäs vuosi. Jefun aloittaminen tuli sattumalta, kun mietittiin kesäharrastusta kesätauon ajaksi jääkiekon rinnalle.”

Mitä pelipaikkaa pelaat ja mitä ominaisuuksia pelipaikallasi vaaditaan?
”Pelaan hyökkäyksen linjassa. Siinä vaaditaan voimaa, nopeutta ja koordinaatiokykyä.”

Mitä tavoitteita sinulla on urheilijana?
”Haluan kehittyä mahdollisimman hyväksi pelaajaksi amerikkalaisessa jalkapallossa, päästä pelaamaan Vaahteraliigaan ja voittaa miesten Suomen mestaruus eli Vaahteramalja.”

Riitta Rinta-Tassi