37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin nuorimmilla junnuilla työntäyteinen talvi

10.12.2014 klo 23:00

Turku Trojansin pikkujunioreiden harjoitukset ovat myös täydessä vauhdissa. U11- ja U13-ikäiset harjoittelevat kolmesti viikossa. Tällä hetkellä valmistaudutaan tammikuussa järjestettäviin lippupallon SM-kisoihin ja lopputalvesta järjestettävään Vantaan TAFTin SnowBowl-turnaukseen.

Trojansin pienempiä junioreita luotsaa vahva valmennustiimi Otto Junttila, Ville Nevalainen, Juha Suoniemi ja Jan Wahlstein. Joukkueenjohtaja Pete Hukio myhäileekin tyytyväisenä tiimistään, ”olemme saaneet monen monta pelivuosikokemusta ja myös pedagogisia taitoja kehittämään junioreidemme peli- ja joukkuetaitoja.”

Haastatteluun pyydettiin tällä kertaa valmentajat Otto Junttila ja Ville Nevalainen, näin he vastasivat kysymyksiin omista pelaaja- ja valmentajakokemusvuosistaan.

Otto Junttila: Kävin Trojansin juniorikoulun eli aloitin pelaamisen 13-vuotiaana junnuissa, 21-vuotiaana menin liigaan kaudelle 2001 ja 25-vuotiaana, kauden 2005 jälkeen, lopetin pelaamisen. Samana syksynä aloin valmentaa E- ja D-junioreja. Siirryin siitä saman ikäryhmän mukana C- B- ja A- junnuihin ja nyt kun he ovat miesten joukkueissa tuntui hyvältä vaihtoehdolta palata taas "back to the basics" eli kaikkein nuorimpien, U11- ja U13-vuotiaiden valmentamiseen.

<i

Ville Nevalainen: Pelasin 6–7 vuotta sekä Oakmenissa että Trojansissa. Pelipaikkana oli pääasiassa hyökkäyksen linja mutta välillä myös puolustuksen linja tai tukimies. Olen nyt valmentanut junnuja viitisen vuotta. Olin suorittanut monet valmennuskurssit jo peliuran aikana, joten tiesin jo silloin, että valmentaminen peliuran jälkeen kiinnostaa. Linjojen valmentaminen on itselleni tärkeää, koska olen pelannut sitä paikkaa ja peli yleensä voitetaan siellä.

Seuraavassa pitkään yhdessä valmentaneiden Oton ja Villen mietteitä juniorivalmennuksen tavoitteista Trojansissa:

”U11- ja U13-junnuissa eivät ensisijaisia ole kilpailulliset, vaan urheilulliset tavoitteet. Valmennuksen tavoitteena on kehittää herkkyyskausien mukaisesti urheilullisia ominaisuuksia. Esimerkiksi nopeus, koordinaatio ja juoksutekniikka ovat olleet nyt painopisteinä talviharjoittelussa. Tämän lisäksi olemme harjoitelleet lajin perustekniikoita, painopisteinä blokkaaminen ja taklaaminen. Taklaamisessa olemme ottaneet käyttöön uusia tekniikoita, joilla pyritään vähentämään kypäräkontakteja. Robert Johnson osallistuu nuorimpien junioreiden valmentamiseen viikoittain tuoden mukaan omaa laajaa osaamistaan ja kokemustaan.

<i

Varsinaisen fyysisen harjoittelun lomassa tavoitteena on luoda tiivis joukkuehenki ja ilmapiiri, jossa pelaajat oppivat ottamaan myös johtajuutta ja vastuuta. Nuorille on tärkeää oppia asettamaan tavoitteita ja saavuttaa niitä, oppia nauttimaan onnistumisista mutta myös sietää epäonnistumisia ja oppia peräänantamattomuutta. Amerikkalainen jalkapallo on laji, jossa menestyvästä joukkueesta pitää löytyä syvyyttä pelaajien erilaisten vahvuuksien muodossa. Tämä opettaa arvostamaan erilaisuutta ja näkemään sen voimavarana ja mahdollisuutena. Pyrimme alusta asti tekemään nuorten kanssa oikeita asioita oikeaan aikaan, jotta käytyään läpi Trojansin juniorimyllyn he pystyvät pelaamaan peliä pelinä ja samalla antamaan luontaisten lahjojensa, kykyjensä ja vaistojensa tulla kentällä esiin. Ennen kaikkea pidämme yhdessä hauskaa.”

Ja loppuun vielä itse pelaajien näkökulmaa toiminnasta.

Bruno Arikka (-03):
Milloin aloitit amerikkalaisen jalkapallon harrastamisen ja mistä kuulit lajista?
”Aloitin aika tarkkaan vuosi sitten, lajista kuulin isoveljeltä, joka pelaa jääkiekkoa ja hän oli nähnyt Trojansin harjoittelevan.”

Mitä pelipaikkaa pelaat ja mitä ominaisuuksia siinä vaaditaan?
”Pelaan pelinrakentajana, siinä pitää olla pelisilmää ja johtamistaitoja.”

Suosittelisitko lajia kavereillesi?
”Joo, fyysisille ja joukkuehenkisille kavereilleni.”

<i

Kiia Mäki (-02):
Milloin aloitit amerikkalaisen jalkapallon harrastamisen ja mistä kuulit lajista?
”Vuosi sitten maaliskuussa. Äitini oli kuullut ystävältään hänen poikansa tyttöystävän pelaavan jefua ja Turun Sanomissa oli ollut juttua jefusta.”

Mitä pelipaikkaa pelaat?
”Pelaan sekä puolustuksen että hyökkäyksen linjassa. Siinä vaaditaan ketteryyttä ja voimaa.”

Harrastatko muita urheilulajeja ja miten niiden sovittaminen onnistuu aikataulullisesti?
”Joo, ringetteä ja pesäpalloa. Valkkujen kanssa on sovittu poissaolosta, jos on sattunut päällekkäisiä treenejä.”

Kenelle suosittelisit amerikkalaista jalkapalloa?
”Sellaisille, ketkä tykkää urheilla ja ahkerille harjoittelijoille.”

Loppuun vielä valmennustiimin terveiset lajin aloittamista pohtiville:
”Laji sopii nuorille monellakin tapaa. Kaikenlaiset "vartalotyypit" voivat harrastaa lajia. Persoonaan sopiva pelipaikka löytyy. Jotkut hyökkäävät mieluummin, toiset puolustavat. Saa ottaa kontaktia. Aloittaa voi milloin tahansa, tervetuloa kokeilemaan lajia!”

Mikäli kiinnostut lajista, ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Pete Hukioon (pete.hukio(at)gmail.com Puh. 045 1546 696) ja käy tykkäämässä meistä Facebookissa!

Riitta Rinta-Tassi