37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojansin huoltaja leirille Dallasiin

20.01.2015 klo 10:15

Anders Trojansin edustusjoukkueen huoltaja ja seuran rahastonhoitajanakin tunnettu Jenni Jormanainen lähtee IFAF World Development Campille Dallasiin. Leirille osallistuvat valmentajat, trainerit, videokuvaajat ja huoltajat toimivat IFAFin U19 maailmanjoukkueen osana.

- Näin marraskuussa SAJL:n sivuilla uutisen, jossa haettiin kiinnostuneita mukaan Dallasissa järjestettävälle leirille ja ajattelin, että tuo se vasta olisikin jotakin!” muistelee Jenni hetkeä, josta ajatus lähti liikkeelle.

Jenni oli jo haudata koko idean, mutta maajoukkueen joukkueenjohtaja Päivi Korelin kehotti rohkeasti hakemaan paikkaa ja lupasi vielä antaa suosituksetkin.

- Siinäkin vaiheessa olin vielä hiukan epäileväinen, mutta päätin sitten, että asioihin pitää tarttua, jos siltä tuntuu.

Jenni laittoi hakemuksen vetämään ja kun maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinenkin oli sitä puoltanut, tuli vastaukseksi nopeasti viesti, jossa Jenni toivotettiin tervetulleeksi porukkaan eli osaksi World Teamin taustajoukkoja.

<i

Ohjelmaa aamusta iltaan

World Teamin pelaajat tulevat nimensä mukaisesti eri puolilta maailmaa, mutta Suomesta ei ryhmässä valitettavasti ole ketään. Pelaajat on jaettu ikäryhmän mukaan ja vanhimmat ovat U19-ikäluokkaa. Jennin lisäksi matkaan Suomesta lähtee valmennuspuolelle Roostersin Toni Vahla. Muut World Teamin huoltajat tulevat Meksikosta, Italiasta ja Japanista.

Leiri Dallasissa alkaa maanantaina 26. tammikuuta. Aamut alkavat klo 7.00 aamiaisella, harjoituksia on kahdesti päivässä ja niiden lisäksi pelaajilla ja muulla henkilökunnalla on eri tyyppisiä palavereja, joista viimeinen päättyy vasta klo 21.30. Pelaajia maailmajoukkueessa on 70–80, joten huoltajilla on taatusti tekemistä, että kaikki pelaajat saadaan teipattua ja huollettua.

Perjantaina 30.1. on ohjelmaan merkitty hienompi ”dinner”, jonka pukukoodista kerrottiin, että ihan lenkkareissa ja t-paidassa sinne ei ole soveliasta mennä. Odotettavissa on siis jotain hiukan fiinimpää. Huippuhetki tulee olemaan myös seuraava päivä, lauantai, kun leirin treenaaminen huipentuu Dallas Cowboysin upealla kotikentällä AT&T Stadiumilla pelattavaan USA vastaan muu maailma -otteluun. Cowboys-fanina tunnetulle Jennille hetki tulee olemaan ikimuistoinen.

- On se varmaan hiukan erilaista kuin Turun Urheilupuiston yläkentällä, vaikka meidän 12th player onkin aivan upea ja puitteet ihan mukavat.

Dallasin ilmasto aiheuttaa pientä päänvaivaa pakkaamiselle, kun päivisin on ollut mukavat 15–18 astetta lämmintä, mutta yöllä on käyty välillä –4 asteessa pakkasen puolella. Ei sillä, etteikö suomalainen pärjäisi, mutta tolkuttomasti tavaraa ei viitsi mukaan ottaa.

Jennin paluulento osuu juuri sopivasti niin, että Super Bowlin hän ehtii katsomaan Amerikan mantereella.

- Katson sen livenä vaikka lentokentällä läppäristä, kunhan ei tarvitse herätä keskellä yötä ihmettelemään, Jenni naureskelee.

Jennin matkan vaiheita voi seurata hänen blogistaan

Jennin matkaa Dallasiin tukemassa Sportcare.

Kari Toivonen