37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Snow Bowl sujui Trojans U11- ja U13-joukkueilta loistavasti

16.03.2015 klo 16:32

Vantaalla viikonloppuna pelattu, jo legendaariseksi muodostunut kauden avausturnaus Snow Bowl oli monelle Trojansin junioripelaajalle ensimmäinen kerta tositoimissa. Mainiosti sujuneen turnauksen jälkeen kotiin palasi monta kokemusta rikkaampi turkulaisryhmä.

Trojansin U11-juniorien kymmenestä pelaajasta kuusi sai Snow Bowlissa tulikasteensa ja U13-juniorien 16 pelaajasta uusia kahdeksan. U13-joukkueen ensimmäinen peli toi heti tiukan voiton helsinkiläisten EGG:n, ja Wolverinesin yhdistelmäjoukkueesta. Pelinrakentaja Bruno Arikka juoksi turkulaisten ensimmäisen TD:n ja jatkoi hyviä otteitaan jakamalla pelivälinettä varmasti. Keskushyökkääjä Robin Leino juoksi omalta 10 jaardin linjalta lähes päätyyn asti, mutta jaloissa roikkuneet vastustajat saivat lopulta vahvasti juoksevan Leinon nurin noin 13 jaardia ennen maalia. Tätä lähemmäksi maalilinjaa ei vastustaja enää päästänyt, vaan kolmannen yrityksen jälkeen Trojans luopui pallosta, ja siirtyi puolustusasemiin. Vastustajakaan ei onnistunut yrityksissään, joten hyökkäysvuoro palasi taas turkulaisille.

Hyökkäykseen lähdettiin nyt omalta puolustusalueelta noin 15 jaardin kohdalta. Arikka piti hermonsa kurissa tiukassa tilanteessa, ja löysi tarkalla heitollaan liukkaan laitahyökkääjän Joel Kokon, joka järjesti vastustajan puolustuksen täysin kahville, kunnes pysäytettiin vajaat 20 jaardia ennen maalia. Kovasta yrityksestä huolimatta maalialue jäi tavoittamatta. Puoliajan lähestyessä Trojansin ote herpaantui hetkeksi, ja vastustaja rokotti heti touchdownin arvoisesti. Lisäpiste kuitenkin jäi turkulaisten puolustuksen ansiosta haaveeksi.

Toiselle puoliskolle uusin ryhmityksin

Puoliajalla päävalmentaja Nevalainen ryhmitti linjat uudelleen. Etukäteen sovitusta taktiikasta, ja peluuttamisesta ei poikettu, ja uusi pelinrakentaja Julius Sarimo sai tulikasteensa. Sarimo vastasikin tulikasteeseensa parhaalla mahdollisella tavalla eli juoksi välittömästi maalin. Lisäpisteet jäivät saamatta, mutta tilanne oli nyt turkulaisille 12-6.

<i

Vastustaja lähti omaan hyökkäykseensä omalta puolustusalueeltaan, ja eteni myös puolustuksessa kunnostautuneen Arikan hirmuisista taklauksista huolimatta kohti Trojansin kenttäpäätyä. Arikka pysäytti käytännössä yksin vastustajan kaksi kertaa, mutta tuoreen puolustuksen peliluku oli vielä hakusessa, ja vastustaja pääsi maalintekoon. Lisäpisteyritys jäi niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin urakoineen Robin Leinon käsiin. Tilanne oli nyt jännittävästi tasan 12-12.

Turkulaiset suivaantuivat maalista ja keskushyökkääjä Ilari Killströmin loistava juoksu omasta päästä palkittiin touchdownin arvoisesti. Lisäpiste jäi tälläkin kertaa saamatta, joten tilanteeksi kirjattiin 18-12. Vastustaja lähti hyökkäykseen ja etenikin 7 jaardia kunnes tuoreet pelaajat Oliver Dibak, ja Taneli Isoniemi taklasivat vastustajan ulos. Heti seuraava yritys lähestyi uhkaavasti turkulaisten maalialuetta, kunnes Isoniemi taklasi hyökkääjän omalla 15 jaardin linjan tietämillä. Heti perään Trojans sai aivan ilmaiset viisi jaardia Robin Leinon aiheutettua vastustajalle rähmäyksen. Seuraava Trojansin hyökkäysvuoro alkoi omalta puolustusalueelta. keskushyökkääjänä pelannut Arikka sai ensimmäistä kertaa pelinrakentajana upean pelin pelanneelta Sarimolta pallon, ja toimitti kiitokseksi pelivälineen pitkällä juoksulla vastustajan päätyyn. Lisäpiste jäi tälläkin kertaa saamatta, joten tilanne virtuaalisella tulostaululla oli 24-12, mikä jäi myös tasaisen hienon ottelun lopputulokseksi.

U13-joukkueen seuraava peli oli Helsinki Roostersia vastaan. Ottelussa pelattiin varsin kovaa ja Trojansin pelaajistossa kävikin vähän turhan iso kato. Lopputulos olikin punanutuille murskaavasti 66-0.

U11-junnuilla vastassa Butchers

U11-joukkue aloitti oman tulikasteensa Butchersia vastaan. Vanhat konkarit Santeri Sainio ja Petrus Virtanen valittiin joukkueen toimesta kapteeneiksi ja kolikko kertoi turkulaisten aloittavan hyökkäysvuoron. Täksi kaudeksi pelinrakentajan paikalle siirtynyt Sainio antoi keskushyökkääjä Petrus Virtaselle pelivälineen, joka toimitti pallon päätyyn. Touchdown ja kellosta aikaa kulunut vasta 15 sekuntia! Lisäpistekin oli lähellä, mutta Virtasen kovasta taistelusta huolimatta yritys pysäytettiin. Hyökkäysvuoro siirtyi porvoolaisille, ja porvoolaiset etenivätkin helpohkosti 11 jaardia, kunnes tuore tukimies Noah Ekholm kaatoi hirmuisella taklauksella Porvoon hyökkäyksen. Myös seuraavan yrityksen Ekholm hoiti mallikkaasti. Butchers sai kuitenkin tuoreen puolustuksemme sekaisin, ja juoksi itselleen TD:n. Myös porvoolaisten lisäpiste-yritys tuotti tulosta. Tilanne 7-6 porvoolaisille.

<i

Turkulaisten omalla hyökkäysvuorolla RB Virtanen pääsi etenemään aina vastustajan 15 jaardin linjalle saakka, kunnes joutui pysäytetyksi. Uudet hyökkääjät kentälle, ja ensimmäisellä downilla QB Sainio tavoitteli Oskari Suoniemeä vasemmasta laidasta, joka ei kuitenkaan palloa saanut haltuunsa. Toinen yritys, ja keskushyökkääjänä pelannut Noah Ekholm toimitti pallon päätyyn. Ensimmäinen TD Ekholmille! Lisäpiste pelinrakentaja Sainion loistavasta heitosta huolimatta epäonnistui. Tilanne 12-7.

Butchers aloitti oman hyökkäysvuoronsa, ja nyt oli jo turkulaisten puolustus saaanut juonesta kiinni. Aivan loistavaa pelinlukua osoittanut toisen polven pelaaja Harry Wahlstein käänsi monen monta tilannetta turkulaisten eduksi. Porvoolaiset etenivät kuitenkin vaaditut 10 jaardia saaden uudet yritykset. Seuraavaksi Butchers teki TD:n, joka kuitenkin hylättiin. Tästä sisuuntuneet "teurastajat" toimittivat heti seuraavalla yrityksellä pallon Trojansin päätyyn, ja kun vielä lisäpiste onnistui, niin ottelun ensimmäinen puolisko päättyi porvoolaisten johdossa 14-12.

Toinen puolisko alkoi meille epäonnisesti porvoolaisten lisätessä johtoaan puolustuksemme loistavasta työskentelystä huolimatta. Lisäpistekin upposi, ja tilanne oli jo 21-12 porvoolaisille. Valmennus siirsi puoliajalla tuoreen Benjamin Varpaan myös keskushyökkääjän paikalle, ja tämä tuotti tulosta.

Toinenkin puolisko tasaista taistelua

Vikkelät jalat ja hyökkäysvaunumaisesti etenevä Varvas toi turkulaiset viisi jaardia eteenpäin. Toisella yrityksellä pelinrakentaja Sainion jäätävä heitto Oskari Suoniemelle toi uudet yritykset. Kaksi seuraavaa yritystä ei tuottanut jaardeja, ja kolmannella downilla Sainio ei nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin edetä itse ja tuloksena olikin viisi jaardia plussaa. Loistava suoritus ensimmäistä peliään pelinrakentajana pelaavalta Sainiolta. Neljännellä yrityksellä päätettiin pelata, ja riski tuottikin tulosta, kun RB Benjamin Varvas juoksi porvoolaisten puolustuksen läpi aina 13 jaardin kohdalle.

Uudet yritykset tulivat täyteen, mutta heti ensimmäisellä yrityksellä Trojans sai viiden jaardin rangaistus kasvosuojukseen tarttumisesta. Toinen yritys, ja pelinrakentajana häärinyt Sainio näki maalialueella Oskari Suoniemen. Sainio lähetti pallon matkaan noin 20 jaardin linjalta, ja pallo napsahti suoraan Suoniemen hyppysiin. Touchdown! Lisäpisteen upotti Ekholm. Tilanne enää 21-19 porvoolaisille.

Butchers teki kuitenkin omalla hyökkäysvuorollaan vielä maalin, vaikka turkulaisten puolustus alkoikin jo löytää jutun jujun. Wahlsteinin hyvä pelinluku ja Ekholmin hirmuiset taklaukset eivät riittäneet pysäyttämään Butchersia, ja kun porvoolaiset onnistuivat vielä lisäpisteessäkin, päättyi ottelu Porvoolle 28-19.

F-juniorit kohtasivat isäntäjoukkue TAFTin

F-juniorien toinen peli pelattiin turnauksen järjestäjäjoukkuetta Vantaan TAFTia vastaan puolustuksen aloittaessa pelin. Joukkueemme rivistöjä kuitenkin harvensi pitkin viikkoa kiusannut vatsatauti. Petrus Virtanen, ja Harry Wahlstein joutui jo Butchers pelin jälkeen jättämään tositoimet kesken, Myös Ekholm valitteli huonoa oloaan, mutta pikaisen nesteytyksen jälkeen päätti koittaa pelata hyökkäyksessä. TAFT aloitti heti TD:lla, mutta Trojans ei lisäpistettä antanut. Tilanne TAFT:ille 6-0.

Trojans pääsi hyökkäämään, ja kentälle RB:ksi mennyt Ekholm tasoitti heti. Komea juoksu omalta puolustusalueelta. Kun turkulaisten lisäpistekin onnistui, kääntyikin tilanne Trojansille 7-6.

TAFT aloitti oman hyökkäysvuoronsa, mutta Trojansin puolustuksen "Nose Guardiksi" siirretty Benjamin Varvas sotki vantaalaisten kuviot totaalisesti. Varvas "säkitti" vantaalaisten pelinrakentajan peräti kolmesti. TAFTilla ei ollutkaan muuta vaihtoehtoa neljännellä yrityksellä kuin luopua pallosta. Trojanskaan ei päässyt etenemään, ja luopui myöskin pallosta. TAFT lähti omalta alueelta, ja eteni aina 13 jaardin kohdalle, kunnes Sainio-Maja-kaksikko pysäytti hyökkäyksen. Vantaalaiset yrittivät uudella innolla, mutta jälleen vastassa oli Varvas. Säkkihän siitä tuli, ja puoliajalle mentiin turkulaisten niukassa pisteen johdossa.

Tauolta tankattuna TAFTin kimppuun

Puoliajalla valmennustiimi tsemppasi joukkuetta jaksamaan, ja pelaajiin tankattiin hieman lisäboostia banaanin, ja myslipatukoiden muodossa. Toinen puolisko alkoi Trojansin hyökkäysvuorolla. Keskushyökkääjänä pelannut käsittämättömän nopea Varvas teki heti alkuun ensimmäisen touchdowninsa! Lisäpiste ei onnistunut, mutta tilanne turkulaisille nyt 13-6.

TAFT siirtyi hyökkäysvuoroon, mutta ensimmäisen yrityksen pysäytti puolustuksessa tukimiehenä urakoinut Sainio jo kolmen jaardin etenemisen jälkeen. Toinen yritys, ja Huugo Maja säkitti vantaalaisten pelinrakentajan. Kolmas yritys, rähmäys. Rohkeasti TAFT lähti pelaamaan neljättä yritystä, mutta ei riski tällä kertaa kannattanut. Hyökkäysvuoro turkulaisille, ja Sainio katsoi parhaaksi juosta itse. Touchdown! Myös lisäpiste onnistui, ja tilanne oli 20-6.

TAFT eteni toisella downilla viisi jaardia, ja Trojansin uusin pelaaja Otso Niemi aiheutti vantaalaisille rähmäyksen. Kolmas yritys toikin TAFTin jo 15 jaardin päähän maalialueesta. Vantaa eteni toisella yrityksellä vain puolentoista jaardin päähän, kunnes Ekholm pysäytti vantaalaiset. Kolmas yritys, ja jälleen Varvas säkitti TAFTin pelinrakentajan! Käsittämätön kone tuo Benjamin! Tilanteesta tuli TAFTille viisi jaardia takapakkia, mutta sisuuntunut TAFT taisteli vielä uudet yritykset, ja kun matkaa jäi enää reilu jaardi, niin tulihan se vantaalaisten TD lopulta. Loistavaa pelaamista sekä Trojansin puolustukselta, että Vantaan TAFTilta. Kun vantaalaiset onnistuivat vielä lisäpisteessä, jäi hienon, tasaisen ottelun lopputulokseksi 20-13 Trojansin hyväksi.

Ottelun hienoudesta kertoo paljon se, että Trojansin valmennus ja pelaajat taputtivat TAFTin pelinrakentajan hienolle heitolle, ja TAFTin valmennus myönsi Benjamin Varpaan tuhonneen heidän pelinsä täysin. Tällaiset tunnustukset lämmittävät varmasti molempien joukkueiden pelaajia.

Kaiken kaikkiaan turnauksesta jäi todella positiiviset fiilikset. Lähes uudet joukkueet, ja kuitenkin paljon onnistumisia. Jokainen pelaaja voi olla ylpeä itsestään ja joukkueestaan! Hienoa pojat! Hienoa tytöt! Maanantaina jatketaan Impivaarassa klo 19.30 alkaen.

Kiitos mahtavasta päivästä!

Pete Hukio