37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U15-nuorille Snow Bowlista pronssia

16.03.2015 klo 16:42

Turku Trojans oli varannut kaksi bussia Snow Bowl -turnausmatkalle, jotta kaikki pelaajat saataisiin mahtumaan mukaan. Isompien eli U15-joukkueen raportti hienosta päivästä! Kahdeksan joukkueen sarjassa Trojansin nuori joukkue sijoittui pronssille.

Joukkueenjohtaja Mirva Saarijärvi kertoo:
Aamulla matkaan lähdettiin ajatuksella, että viime vuonna voitettu pokaali tulee takaisin Turkuun. Kaikki olivat jännittyneitä, matkaan pääsi lähtemään 27 pelaajaa, joista puolelle pelaajista Snowbowl oli ensimmäinen kerta, kun pääsisi näkemään, mitä laji kentällä ja pelatessa oikeasti on.

Ensimmäinen peli aamulla pelattiin Sipoo Bulldogseja vastaan. Rookie-pelaaja Lauri Teittinen teki ensimmäisessä hyökkäysvuorossa hienon juoksumaalin, upea alku keskushyökkääjälle. Lisäpisteen potkaisi Max Lehtinen, jo muutaman kauden veteraanina. Seuraavat pisteet saatiin vastustajan omasta maalista. Keskushyökkääjä Olli Rajala teki kaksi seuraavaa maalijuoksua, joista toisen Max täydensi lisäpistepotkulla. Myös rookie-pelaaja, laitahyökkääjä Henrik Lindström viimeisteli maalin. Tämän jälkeen pistetiliä kartutettiin jälleen safetystä eli omasta maalista saaduilla kahdella pisteellä. Viimeisen maalin teki Henrik Lindström. Peli voitettiin 42-0.

<i

Helsinki Roosters osoittautui todella kovaksi pähkinäksi purra. Peli oli selkeästi nopeatempoisempaa aamun aloituspeliin verrattuna. Helsinki Roostersin nopea keskushyökkääjä Oliver Jyväsjärvi pääsi ensimmäisellä ottelupuoliskolla näyttävillä juoksuilla tekemään pisteitä. Trojans kuitenkin pisti kampoihin, ja toisella puoliskolla myös Trojansin puolustus näytti omaa ketterää osaamistaan, eikä Roosters enää saanut lisää pisteitä. Trojansin pisteiden tekijät ottelussa olivat RB Olli Rajala, WR Henrik LIndström ja WR Martti Pohto, mutta voittoon asti kiri ei riittänyt ja Trojans kärsi tappion 22-24.

Viimeiseen peliin tultiin levänneinä ja päättäväisin mielin. Nyt huuhdeltaisiin suusta edellisen pelin karvas tappion maku. Vastassa oli Helsinki Wolverines. Maalitilin avasi Martti Pohto kaksi kertaa peräkkäin juoksemalla pitkälle ja nappaamalla pallon liimanäppeihinsä maalialueella. Seuraavaksi saatiin pysäytettyä Ahmojen hyökkäys Eemeli Saarijärven syötönkatkolla, jonka seurauksena saadun hyökkäysvuoron kruunasi Santeri Kantola juoksemalla upean maalin antamatta kahden kovan taklauksen häiritä juoksuaan. Martti Pohto nappasi perään jälleen pisteet kotiin ja myös Olli Rajala juoksi jo tuttuun tapaansa pallon kanssa perille saakka. Loppupuolella Tatu Alarin hieno pallonpeitto toi jälleen hyökkäysvuoron Trojansille. Olli Rajala viimeisteli pistesaldon maalilla ja peli päättyi lukemiin 42-20. Kotimatkalla jaksettiin muistaa onnistumisia mutta selkeästi hioutui mielessä myös kesäksi taktiikkaa, jolla saataisiin kukonpaistinälkää liennytettyä.

<i

Joukkuetta luotsasi U17- ja U19-ikäisissä pelaava Heikki Toivola. Heikki miten kuvailisit päivää ja joukkueen onnistumista turnauksessa? "Omasta mielestäni onnistunut turnaus uudella joukkueella. Paljon pieniä virheitä, joihin pitää harjoituksissa keskittyä, ja joiden korjaamisella pelit voitetaan. Päivän pelit olivat kaikki tosi positiivisia yllätyksiä nuorelta joukkueelta. Jännityksen huomasi kaikista, ja se vaikuttikin poikien pelaamiseen. Kuitenkin vaikka oltiin häviöllä, pelaajat ymmärsivät että on pakko pelata kovaa loppuun asti ja se tuotti aina tulosta." Erityismaininnan annan Juho Killströmille, joka tuurasi pelinrakentajana mallikkaasti ja debyyttinsä QB:nä. Pojat pelasivat hienosti joukkueena koko päivän ajan"

Linjamiesten valmentaja Asu M'sakni tiivistää päivän linjamiesonnistumisia seuraavasti: "Puolustuksessa Anssi Hannelin ja Severi Lempiäinen todistivat omalla pelillään kehityksensä viime kaudesta. Kyseessä on tiiviin ja rankan offseason-harjoittelun tulos. Kehitys on mielestäni niinkin huimaa, että molemmat ovat kesällä myös U17-joukkueessa mukana ja vastuuta tullaan antamaan. Molemmat tehtailivat säkkejä päivän aikana. Turnaus oli hyvä tsekkauskohta siihen, mitä pitää parantaa kautta silmälläpitäen".

<i

Trojansin pitkän linjan juniorivalmentaja Erkki Toivola oli tällä kertaa uudessa roolissa apuvalmentajana poikansa Heikki Toivolan ollessa U15-joukkueen päävalmentajana. Ohessa Ekin vastauksia kysymyksiin hänen Snow Bowl -kokemuksistaan ja päivän kulusta: "Tämä oli minulle viides Snow Bowl-turnaus. Neljässä edellisessä olen toiminut päävalmentajana ja nyt oma poika Heikki luotsasi U15-joukkueen täysin omatoimisesti ja pienempien junioreiden päävalmennuksesta vastasi Ville Nevalainen. Turnaus oli viimeisen päälle hyvin järjestetty, ja tällä kertaa oli aikaa myös vaihtaa muidenkin junioreiden parissa työskentelevien kanssa kuulumisia. Saimme hyvää summausta siitä, missä olemme joukkueidemme kanssa. Meillä on positiivinen haaste, eli paljon uusia pelaajia, joista jokainen tulee saamaan kauden aikana vastuuta pelikentillä. "

Turku Trojans kiittää Vantaa TAFTia hyvin järjestetystä Snow Bowl turnauksesta. Suomen hienoin pytty ei tällä kertaa matkannut Turkuun, mutta jätti varmasti nälkää tulevaa kautta ja seuraavia Snow Bowleja silmällä pitäen.

Riitta Rinta-Tassi