37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kaksi troijalaista U19-maajoukkueeseen. EM-välieräturnaus Tanskassa viikonloppuna.

04.05.2015 klo 10:42

U19-ikäisten amerikkalaisen jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailut pidetään Saksassa Dresdenissä kesäkuun lopussa. Suomi karsii EM-kilpailupaikasta pohjoisessa lohkossa yhdessä Iso-Britannian, Ruotsin ja Tanskan kanssa tulevana viikonloppuna Tanskan Veljessä, josta lohkovoittaja selviää jatkoon EM-kisoihin.

Suomen U19-maajoukkueen karsintaleirejä on pidetty pitkin talvea ja kevättä yhteensä neljän leirin verran. Ensimmäisellä leirillä oli mukana 100 kandidaattia, joista osa kutsuttiin jatkoon ja viimein 2.–3.5. viikonloppuna Helsingin Velodromilla pidetyn leirin jälkeen valikoitui 45 pelaajaa joukkueeseen. Anders Trojansin pelaajista kisakoneeseen lähtevät laitahyökkääjä Markus Haapasaari ja keskushyökkääjä Eemeli Valkamo.

Molemmat pelaajat ovat vasta U17-ikäisiä, mutta pelaajavuosia molemmilla on pikkujunnuista saakka 5–6 vuotta. Ohessa pelaajien mietteitä maajoukkueleireilyistä ja tulevasta välieräturnausmatkasta.

Eemeli Valkamo :
“Osallistuminen leireille oli täynnä positiivisia kokemuksia, lukuun ottamatta hikeä ja epäonnistumisia, joita pakostakin ilmenee. Opin leirillä maajoukkueen tapoja ja pelikirjaa seuraavia vuosia varten. Tanskaan lähden positiivisella mielellä ja uskon, että joukkueemme voi voittaa Ruotsin, mutta kovaa työtä se tietysti vaatii. Itse pyrin vain hoitamaan tehtäväni oikein. Sitten vain jännitetään kumpaa, Tanskaa vaiko Iso-Britanniaa vastaan pelataan Ruotsin kaatamisen jälkeen

Markus Haapasaari:
”Leirit menivät hyvin. Joukkue olikin osittain jo tuttu kahden vuoden takaisesta U17-maajoukkueesta. Nyt pääsimme kuitenkin useamman leirin aikana tekemään enemmän pelejä. Välieräturnauksessa on tulossa heti ensimmäiseksi tiukka matsi Ruotsia vastaan. Tietenkin lähdemme täysillä edustamaan Suomea, ja tavoite on päästä aina Saksaan saakka pelaamaan.”

<i

Maajoukkueen päävalmentaja Petrus Penkki on lähdössä turnausviikonloppuun luottavaisin mielin.

Maajoukkue on leireillyt viikonloppuisin. Miltä joukkue näyttää ja miten leirit sujuivat?
”Yllätykset omalla kohdallani koskevat usein alemmilla sarjatasoilla tai pelkästään juniorisarjoissa pelaavia pelaajia, koska Vaahteraliigassa pelaavien pelaajien kyvyt tunnen paremmin. Lisäksi junioripelaajat voivat kovalla treenillä kehittyä merkittävästi yhden off-seasonin aikana. Tänäkin vuonna on saanut iloisesti yllättyä monen pelaajan kehityksestä niin pelillisesti kuin fysiikankin puolesta.

Kevään leirit ovat sujuneet nousujohteisesti niin kuin pitääkin. Viikonlopun viimeistelyleirin jälkeen olemme valmiit haastamaan Ruotsin perjantaina.

Olet saanut ympärillesi kokeneen ja laajan valmentajakaartin, miksi amerikkalaisessa jalkapallossa joukkueessa on paljon valmentajia?
”Jotta voimme taata pelaajille parhaat mahdollisuudet menestyä, pitää valmennuksen tietysti olla kunnossa. Useassa seurassa juoniorivalmentajien taakka on todella (usein liian) suuri, koska valmentajien määrä on pieni pelaajamäärään nähden. Näin ollen yksittäisen pelaajan valmentamiseen ei jää usein paljonkaan aikaa. On tärkeää että U19-maajoukkueessa kaikki pelaajat saavat leireillä runsaasti pelipaikkakohtaista valmennusta.”

Millä mielin Tanskaan ja Ruotsia kohtaamaan?
”Tanskan matkan ainoa tavoite on päästä EM-lopputurnaukseen. Resepti menestykseen on 1. Kova puolustus 2. Virheettömät erikoisjoukkueet 3. Onnistua hyökkäyksessä red zonella eli maalin lähellä. Viime vuonna Ruotsia vastaan emme pystyneet tähän. Tänä vuonna asia on siis korjattava. Odotan, että koko joukkue laittaa kaikki peliin kummassakin ottelussa. Vain tämä antaa meille mahdollisuuden menestyä.”

Joukkue lähtee Tanskaan torstaina valmistautumaan Ruotsin kohtaamiseen perjantaina 8.5. Anders Trojansilta reissuun on lähdössä pelaajien lisäksi myös videokuvaaja Jenny Holmberg ja huoltoon maailmanjoukkuettakin huoltanut Jenni Jormanainen. Anders Trojans toivottaa tsemppiä ja taistelumieltä maajoukkueelle!

Tietoja kisoista:
Kisajärjestäjien facebook-sivut (mm. Suomen pelaajaluettelo kokonaisuudessaan)

Tanskan liiton sivut: (otteluajankohdat):

Riitta Rinta-Tassi