37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Innovations aukoo uria urheilusponsoroinnissa – koko seura Anders Trojans -nimen alle

29.05.2015 klo 15:22

Nykyisessä taloustilanteessa, jossa yritysmaailman uutiset kertovat useimmiten irtisanomisista ja urheiluseurat valittavat sponsorien vähyydestä, on Anders Innovations Oy:n ja turkulaisen amerikkalaisen jalkapallon erikoisseuran Trojansin yhteistyö virkistävä poikkeus. Vastikään Kauppalehden Kasvajat-palkinnon saanut turkulaisyritys laajentaa vuosi sitten Trojansin edustusjoukkueen tukemisesta alkaneen yhteistyön kattamaan koko seuran aina junioritoimintaa myöten.

Runsas vuosi sitten Turku Trojans ja Anders Innovations Oy solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä seuran Vaahteraliigassa pelaava edustusjoukkue nimettiin Anders Trojansiksi. Kokemukset yhteistyöstä ovat olleet molemmin puolin positiivisia. Viime kaudella takaisin lajin pääsarjatasolle nousseelle Trojansille tuki antoi niin lentävän lähdön, että joukkue ylsi heti ensimmäisellä kaudellaan hopeamitaleille. Anders Innovations Oy:kin on kokenut saaneensa urheilusponsoroinnista hyötyä. Jopa niin paljon, että yritys laajentaa nyt yhteistyösopimuksen kattamaan koko seuran. Tästä kaudesta alkaen myös Trojansin naisten joukkue sekä juniorijoukkueet nuorimmasta vanhimpaan ikäluokkaan kulkevat nimellä Anders Trojans Turku.

Trojansin, virallisemmin Turun amerikkalainen Jalkapallo Ry:n, puheenjohtaja Pasi Sillgren ei peittele tyytyväisyyttään.

- Suhteellisen pientä lajia edustavan urheiluseuran pyörittämiseen tarvittavat rahat ovat pieninä murusina maailmalla. Varainhankinta on työlästä ja usein muutaman ylikuormitetun aktiivin harteilla. Anders Innovations -yhteistyö on antanut seuralle taloudellista selkänojaa, ja kun varainhankinta kuitenkin jatkuu yhtä aktiivisena kuin ennenkin, voi seura panostaa enemmän niin edustusjoukkueen menestykseen kuin juniorityön laatuunkin.

Anders Innovationsin toimitusjohtaja Tomi Alapaattikoski näkee yhteistyössä laajoja merkityksiä.

- Anders Innovations haluaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa amerikkalaisen jalkapallon menestystarinaa Suomessa ja Euroopassa. Uskomme, että koko seuran kattava yhteistyö luo perustan monivuotiselle menestykselle. Yritysten tukemia urheilujoukkueita on maailmalla paljonkin, mutta yleensä sponsorointi koskee vain seurojen lippulaivaa, miesten edustusjoukkuetta. Kuitenkin juuri juniorien tukeminen olisi seuran todellisten perusrakenteiden kunnossa pysymisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Uusia pelaajia tulee vain laadukkaan juniorityön tuloksena.

Anders Innovationsin askel kokonaisvaltaiseen urheiluseuran sponsorointiin onkin erinomainen päänavaus, jonka soisi yleistyvän.

Kari Toivonen