37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Porvoon Cloud Bowl IV sujui Trojansilta kaksijakoisesti.

27.06.2015 klo 23:35

Nuorimpien juniorijoukkueiden kauden neljäs Cloud Bowl -turnaus on pelattu Porvoossa ja tuliaisina Anders Trojansin junioireilla oli sekä voittoja että tappioita. Alla joukkueenjohtaja Pete Hukion kattavat kuvaukset turkulaisten pelaamista otteluista.

U11-joukkue aloitti urakkansa kivenkovaa Porvoon Butchersia vastaan aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä kolikon heitolla kello 10.00. Porvoolaiset saivat valita ensin, ja päästivät Trojansin aloittamaan hyökkäyksen. Trojans kiittikin isäntien kohteliaisuudesta heti ensimmäisellä yrityksellä. Pelinrakentaja Sainio ojensi pallon liukasliikkeiselle Ekholmille, joka juoksi suoraan vastustajan päätyyn jättäen porvoolaiset kauas taakseen. Peliä pelattu 40 sekuntia, ja Trojansin ensimmäinen maali komeili taululla! Vielä kun Oskari Suoniemi toimitti lisäpisteyrityksen onnistuneesti päätyyn, johtivat turkulaiset 7-0.

Butchers hyökkäys näytti lähtevän takkuavasti liikkeelle, mutta vain näytti. Heti toisella yrityksellä Butchers toimitti pelivälineen turkulaisten kenttäpäätyyn, ja kun vielä lisäpistekin onnistui, oli tilanne tasan 7-7.

Trojans lähti intoa puhkuen omaan hyökkäysvuoroonsa. Butchers sai kuitenkin jo hieman juonesta kiinni ja puolustuksensa kuntoon. Trojans eteni silti pelinrakentajansa Sainion voimin uusiin yrityksiin, ja ensimmäisen syötön epäonnistuttua Ekholm jälleen toimitti nahkasoikion porvoolaisten päätyyn. Sainio piti lisäpisteyrityksessä kuulan itse, ja toimitti sen onnistuneesti maalialueelle. Tilanne turkulaisille 14-7.

Butchersin ensimmäinen yritys pysähtyi hyvin peliä lukevan toisen polven puolustajaan Harry Wahlsteiniin. Toinen down toi kuitenkin uudet yritykset. Sen jälkeen porvoolaiset olivat jo matkalla seuraaviin uusiin yrityksiin, mutta rähmäsivät pallon juuri ennen tavoitteen täyttymistä. Fumble-sääntö aiheutti tuomareissa ensin hieman hämmennystä, mutta pienen torikokouksen jälkeen päästiin jatkamaan. Porvoolaiset etenivät väkisin päätyyn, ja lisäpisteen onnistuttua olikin tilanne taas tasan 14-14.

Trojans ei omalla hyökkäysvuorollaan edennyt juurikaan, joten valmennus katsoi parhaaksi luopua pallosta. Butchers kiitti pelivälineestä, ja teki välittömästi maalin. Kun myös lisäpiste onnistui, olivat troijalaiset ensimmäistä kertaa takaa-ajoasemassa. Tilanne 14-21.

Trojans kuitenkin taisteli. Sainio toimitti pallon Ekholmille, ja lähti itse aukaisemaan reittiä. Sainion loistavan blokkauksen jälkeen olikin tie auki nopealle Ekholmille, joka viimeisteli jo kolmannen maalinsa! Lisäpiste merkittiin jälleen Sainiolle.

Butchersin hyökkäysvuorolla ensimmäiset porvoolaisyritykset pysähtyivät Wahlsteinin rajuihin taklauksiin. Butchers eteni kuitenkin uusiin, ja tällä kertaa Sainio pysäytti hyökkäyksen kovalla taklauksella. Porvoolaiset etenivät Trojansin kovasta estelystä huolimatta aina maalialueelle asti. Lisäpiste kuitenkin kilpistyi turkulaisten puolustukseen. Tilanne 21-27 Porvoolle.

Trojans eteni QB Sainion loistavalla heitolla Suoniemelle, joka eteni 15 jaardin päähän maalista. Tästä jatkoikin jo totutusti Ekholm. Touchdown Ekholmille, ja lisäpiste Sainiolle. Tilanne 28-27 Trojansille! Puoliajalle mentiin Trojansin johdossa.

Butchers pysähtyi toisen puoliajan alussa Wahlstein-Sainio kaksikon rajuihin taklauksiin. Kun Porvoolaiset viimein pääsivät lähelle Trojansin tiukasti puolustamaa maalialuetta, loppui sekin lento rähmäykseen. Pallo Trojansille. Trojansin todella nopea keskushyökkääjä Ekholm puikkelehti jälleen koko kentän läpi tehden maalin. Kun lisäpiste ei onnistunut, oli tilanne 34-27 Trojansille.

Butchers aloitti raivoisan takaa-ajon edeten 35 jaardia, kunnes Niemi taklasi "teurastajan" sivurajasta yli. Tämä oli porvoolaisille kuitenkin vain pieni hidaste, sillä heti seuraavaksi he toimittivat pallon Trojansin päätyyn maalin arvoisesti. Kun lisäpistekin onnistui, olikin tilanne taas tasan 34-34.

Trojans kuittasi heti porvoolaisten nousun edeten Virtasen voimin aina 18 jaardin päähän maalista. Tästä pallon toimitti maalialueelle tuttu pelaaja eli touchdown Ekholmille, ja lisäpiste Sainiolle. 41-34. Porvoolaiset kuittasivat vielä tämän, ja lopputulokseksi jäikin 41-41. Kovaa taistelua molemmilta!

Turkulaisten mieliä lämmitti tasapelikin, koska edellinen kohtaaminen Snow Bowlissa päättyi porvoolaisten voittoon. Huomioitavaa on, että kaikki Trojansin maalit teki Ekholm! Toki koko joukkue pelasi todella hyvän avauspelin! Hienoa pojat!

U13 joukkueesta päänvaivaa valmennukselle. Vaasan veri ei vapissutkaan!

E-junnut aloittivat oman urakkansa Vaasalaisia vastaan. Peli jäi kuitenkin allekirjoittaneelta seuraamatta Taneli Isoniemen loukkaantumisen vuoksi. Kovalla asenteella pelaava Isoniemi pysäytti kaksi kertaa isomman vastustajan omassa kenttäpäädyssä jääden makaamaan kentän pintaan. Tapauksesta selvittiin lopulta säikähdyksellä. Isoniemelle tuli vielä pakkohuili treeneistä. Tätä kirjoittaessa Taneli on jo palannut vahvuuteen. Myös Arikka loukkasi jalkansa, olikin E-junnuilta suuri osa kovuudesta poissa pelistä. Lopputulos vähemmän mairittelevasti 28-0 Vaasalaisille.

Trojans vs Wolwerines U11

Vaikka ahmat on rauhoitettu, ei Trojans tätä noteerannut, vaan aloitti Wolverinesia vastaan todella säälimättömästi. Pelikellossa ei aika juurikaan kulunut, kun Ekholm jo toi uudet yritykset. Seuraavaksi pelinrakentaja Sainio löysikin tarkalla heitollaan Oskari Suoniemen, joka toimitti pallon päätyyn. Sainiolle lisämaali, ja tilanteeksi 7-0 Trojansille.

Ahmat pääsi yrittämään, mutta kohtasi heti Trojansin kivenkovan "säkkikoneen" Benjamin Varpaan. Wolverines ei juurikaan edennyt, vaan joutui luopumaan pallosta. Trojans näytti omalla vuorollaan miten pelataan joukkueena. Sainio antoi pallon Ekholmille ja lähti itse blokkaamaan tietä Ekholmille, joka kiitti toimittamalla pallon päätyyn. Jälleen maali Ekholmille. Lisäpisteyrityksessä Sainio tavoitteli Petrus Virtasta, jota kuitenkin häirittiin lipun arvoisesti. Matka maaliin puolitettiin ja Ekholm vei lisäpisteellä Turkulaiset 14-0 johtoon.

Wolverines ei vielä lannistunut, mutta kun Benjamin Varvas säkitti ahmojen pelinrakentajan kahdesti, oli taas pakko luopua pallosta. Kun Troijalaisten hyökkäysvuorolla Sainio päättikin pitää itse pelivälineen, ja syöksyi helpohkosti ohi Wolvojen puolustuksen olikin tilanne jo 20-0. Sainiolle myös lisäpiste. 21-0.

Wolvot etenivät vihdoin omalla vuorollaan 25 jaardia, mutta kun vastassa oli Varvas, löysi Wolvojen QB itsensä jälleen säkitettynä kentän pinnasta. Rähmäys vei vastustajan viisi jaardia kauemmas, ja väärä aloitus toiset viisi, ja jälleen oli vastustajan luovuttava pelivälineestä. Trojans jatkoi tuttuun tyyliin. Ensin Sainio löysi Virtasen, joka eteni 20 jaardia, ja sitten Ekholm toimitti pelivälineen päätyyn. Lisäpiste Sainion loistavalla heitolla Suoniemelle vei Turkulaiset jo 28-0 johtoon.

Wolverines ei suinkaan ollut vielä nujerrettu. Trojans-puolustuksen nukahdettua teki vastustaja helpohkosti maalin ja kun lisäpistekin vielä onnistui, kaventui tilanteeksi 28-7. Tästä suivaantuneena Sainio piti pelivälineen itse, ja pujotteli kentän läpi päätyyn. Jälleen touchdown. Ekholm viimeisteli ensimmäisen puoliajan lukemiksi 35-7.

Toisen puoliajan Wolverines aloitti hermostuneesti. Varvas pysäytti vastustajan etenemisen, ja kahden rähmäyksen jälkeen helsinkiläiset luopuivat pallosta. Trojans jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi. Ekholmille TD, Sainiolle lisäpiste. 42-7.

Tuomari ei ollut täysin tilanteen tasalla, mutta reilun pelin hengessä huomautimme 35 pisteen erosta. Wolvot saivat lähteä puolesta kentästä. Tästä ei kaksikko Sainio/Varvas pitänyt, vaan yhdessä he säkittivät pelinrakentajan kentän pintaan. Toinen yritys, ja jälleen Varvas säkitti. Kolmas yritys päätyi lähes Sainion hyppysiin. Rohkeasti Wolvot pelasi neljännenkin, mutta ei kuitenkaan riittänyt.

Trojans antoi peliaikaa myös toiselle pelinrakentajalleen Petrus Virtaselle. Ensimmäisellä yritys päättyi rähmäyksen ja viiden jaardin takapakkiin, mutta toisella Varvas eteni 8 jaardia, kolmannella heitto epäonnistui, ja neljännellä Virtanen lähti itse tehden samantien maalin. Lisäpisteestä vastasi Max Mattila, mutta jostain syystä se hylättiin jaTrojans sai uuden yrityksen. Virtanen heitti soikion Ekholmille, ja tilanne oli jo 42-7

Wolverines pysähtyi Sainion hyvään taklaukseen, toinen yritys meni metsään, kolmannella Niemi/Varvas pysäytti, ja neljännellä jälleen Varvas säkitti. Trojans pelasi oman vuoronsa hienosti edeten varmasti kohti vastustajan päätyä. Lopulta Ekholmille TD, ja kun lisäpiste ei onnistunut, oli tilanne 48-7.

Helsinkiläiset lähtivät hieman lannistuneena omaan yritykseensä, mutta nyt oli vastassa muuri nimeltä Sainio. Ensin takapuolustajana pelannut Sainio syöksyi taklaamaan pallonkantajan päästäen vastustajan etenemään vain yhden jaardin, ja sitten Sainio nappasi hyppysiinsä vastustajan "rissulle" tarkoitetun pelivälineen. Syötönkatko Sainiolle. Maaliin Sainio ei kuitenkaan päässyt, ja kun peliaikakin loppui jäi loppulukemiksi selvät 48-7.

Butchers vs Trojans U13

Trojans aloitti hyökkäysvuorolla, mutta ei edennyt, ja joutui luopumaan pallosta. Butchers aloitti omansa, ja teki ensimmäisellä yrityksellä maalin. Tilanne 6-0. Trojans lähti omaan vuoroonsa vahvalla juoksupelillä. Kokko eteni ensin 7jaardia, ja toisella juoksikin jo päätyyn asti tehden touchdownin. Lisäpisteen potkaisi haarukkaan Jimi Rämö. Trojans siirtyi johtoon 6-8.

Butchers aloitti oman vuoronsa vahvasti. Kahdella yrityksellä tuli 9 jaardia, ja kolmannellakin edettiinkin pitkälle, kunnes U13-joukkueen avuksi tullut Sainio taklasi hirmuisella pommilla vastustajan ulos 25 jaardin linjalla. Turkulaisten rajusta estelystä huolimatta teurastajat pääsivät päätyyn tehden maalin ja kun lisäpistekin potkaistiin haarukkaan olikin tilanne 14-8 Porvoolle.

Trojans sisuuntui, ja runnoi väkisin maalietäisyydelle Kokon, Alisen ja Aaro Mäen avulla. Lopulta Kokko onnistui tekemään maalin, ja Rämö hoiti pallon haarukkaan eli turkulaiset johtivat taas. Tilanne 14-16.

Butchers lähti vimmatusti hakemaan maalia. Takamiehenä pelannut Sainio hoiti tonttinsa todella hyvin, ja taklasi todella näyttävin taklauksin porvoolaishyökkääjän kahdesti ulos. Porvoo eteni kuitenkin iskuetäisyydelle, eikä Turku pystynyt estämään etenemistä, niinpä porvoolaisten TD oli tosiasia. Lisäpistekin onnistui ja puoliajalle mentiin Porvoon johtolukemissa 22-16.

Toinen puoliaika alkoi Trojansin kannalta murheellisesti. Leinon epäonnistuttua aloituspotkussa, pääsi Porvoo aloittamaan hyökkäyksen 10 jaardin päästä maalista! Näin läheltä porvoolaiset eivät epäonnistuneet, ja maali oli tosiasia. Lisäpistekin meni nappiin, ja tilanteeksi 29-16. Turkulaiset eivät luovuttaneet. Rämö/Mäki akseli toimi, ja etenemistä tuli 24 jaardia. Seuraavaksi Rämö löysi Justus Virtasen, joka eteni jo viiden jaardin päähän maalista. Rämö teki TD.n, ja lisäpisteen, jolloin tilanteeksi kaventui 29-24.

Butchers aloitti pitkällä heitolla, ja Sainio sai jo pallon hyppysiinsä, mutta porvoolaisen laitahyökkääjän olkapäätaklaus sai pelivälineen kirpoamaan käsistä. Toisella yrityksellä teurastajat kiitivät omasta päädystä suoraviivaisesti päätyyn. Maali ja lisäpiste Porvoolle. Tilanteeksi 37-24. Porvoo teki vielä kaksi maalia, eikä Trojans onnistunut omissa yrityksissään. Lopputulokseksi Porvoon selvä voitto 51-24.

Valmennukselle jäi kovasti mietittävää kontaktia pelkäävien pelaajien rohkaisemiseksi. Silmiinpistävää oli U11-joukkueesta U13-joukkueeseen nostetun Sainion erittäin kova puolustuspelaaminen, joka toi hänelle myös tsempparipalkinnon. Tsempparipalkinnon ansaitsi Myös Jimi Rämö, sekä Benjamin Varvas.

Pete Hukio