37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans torstaina 69ersin kimppuun

02.07.2015 klo 00:18

Anders Trojansin kausi Vaahteraliigassa jatkuu torstaina Helsinki 69ersia vastaan. Helsinkiläisillä on takanaan maanantaina pelattu paikalliskamppailu Roostersia vastaan, kun taas turkulaiset pääsevat otteluun pitkän lepotauon jälkeen. Käpylän velodromilla kello 18.30 alkava ottelu televisioidaan Nelonen Pro -kanavalla.

Anders Trojans aloitti kautensa kesäkuun puolivälissä komealla voitolla ennakkoon pahimmasta vastustajastaan, hallitsevasta Suomen ja Euroopan seurajoukkueiden mestarista Helsinki Roostersista. Ottelun jälkeen turkulaiset ovat saaneet pitkän lepotauon, sillä Roosters-pelin ja tulevan torstain pelin väliin mahtuu 18 päivää. Helsinki 69ersin tilanne on aivan toisenlainen. Joukkue kohtasi maanantaina Roostersin raastavassa paikalliskamppailussa, jossa punapaidat möyhensivät Sixtarit numeroin 54–28. Lepoaikaa ennen liigan kovimpiin laskettavan Trojansin kohtaamista on vain kolme vuorokautta.

Tässä vaiheessa kautta, kun 69ersilla on kaksi ottelua pelattuna ja Trojansilla vasta yksi on vaikea esittää muita kuin olettamuksiin perustuvia analyysejä joukkueiden vahvuuksista. Yhtenä lähdemateriaalina voisi kuitenkin käyttää molempien Roostersia vastaan pelaamia otteluita.

Trojans onnistui Roostersia vastaan etenemään juosten 150 ja heittäen 283 jaardia. Sixtyninersien vastaavat lukemat olivat 53 ja 206. Juoksujaardien vähäisyys on silmiinpistävää, varsinkin kun kokonaismäärästä peräti 20 jaardia tuli pelinrakentaja Cedric Johnsonin omista juoksuista. Helsinki 69ersin vaarallisin ase onkin heittopeli. Viime kaudella Wolverinesissa tuttu kaksikko Cedric Johnson–Sebastien Sagne keräsi Roostersia vastaan seitsemällä kiinniotolla 124 jaardia ja yhden maalin.

Trojansin paidassa vastaan asettuva toinen Johnsonin veljeksistä, Robert Johnson komentaa varsin mittavaa laitahyökkääjäkalustoa, josta on varaa valita heitoille kohteita. Viime ottelussa Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki keräsivät eniten jaardeja, mutta Tommi Pinta, Henri Holopainen ja Joonas Andersson täydensivät palettia omilla suorituksillaan ansiokkaasti.

Keskushyökkääjä Rickey Stevens osoitti neljällä maalillaan, että Jocques Crawfordin saappaat eivät olleet liian suuret täytettäviksi. Kun vielä ottaa huomioon, että Roosters-ottelu pelattiin sateessa, jolloin velodromin kenttä on niin liukas, että nopeat suunnanmuutokset voi unohtaa, nousee Stevensin suorituksen arvo entisestään. Treeneissä on nähty sellaisia piruetteja ja ”muuveja”, että Jorma Uotinenkin antaisi niille kymmenen pistettä, joten Stevensin koko potentiaalia ei olla vielä edes nähty.

Roosters keräsi Trojansia vastaan 215 juoksujaardia ja heittopeleillä matkaa taittui 227 jaardia. Sixtareita vastaan heittopelit tuottivat reippaasti enemmän tulosta kuin juoksupelit. Ilmateitse jaardeja kertyi 326 ja maata pitkin vain 114. Miten tätä pitäisi sitten tulkita on kokonaan toinen asia. Trojansin juoksupuolustus oli viime vuonna lähes ilmatiivis, eikä puolustus ainakaan ole viime vuodesta heikentynyt. Myös takakentällä on viime kautta kovempi miehitys, joten ennusmerkit viittaavat siihen, että numerojoukkueelle on tiedossa hikinen ilta. Pelit pelataan kuitenkin kentällä, joten kovin pitkälle meneviin spekulaatioihin ei näin kapean tilastomateriaalin perusteella kannata ryhtyä.

Torstain ottelussa Trojans saa muutaman uuden pelaajan mukaan tositoimiin. Espanjasta palannut unkarilainen hyökkäyksen linjamies Daniel Menczel on palannut Turkuun ja pukee taas Trojansin peliasun ylleen ja ranskalainen puolustuksen linjamies Camille Gruel tekee ensiesiintymisensä turkulaisjoukkueessa Sixtyninersia vastaan.

Kari Toivonen