37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans karvan verran Crocodilesia parempi lauantai-illan jännärissä

11.07.2015 klo 23:23

Kierroksen kärkikamppailussa Anders Trojans ja Seinäjoki Crocodiles tarjosivat lähes täydelle yläkentän katsomolle vauhtia ja vaarallisia tilanteita koko rahan edestä. Trojansin voitto ei ollut kirkossa kuulutettu missään vaiheessa ottelua ja Crocodilesin kiri toi sen jo kahden pisteen päähän, kunnes kotijoukkue onnistui pelaamaan pelikellon loppuun. Lopputulos Turun illassa 21–19 (18–7).

Ottelu alkoi Seinäjoen hyökkäysvuorolla ja Damonshay Pittin upealla 53 jaardin palautuksella ja Crocodiles saikin pelinrakentaja Justin Sottilaren nopeilla heitoilla brittilaitureilleen Spencer Cutlanille ja Harry Innisille uudet yritykset, mutta sitten Trojansin puolustus laittoi stopin touhulle. Turkulaisten hyökkäys lähti liikkeelle yskähdellen ja kahden juoksupelin jälkeen ensimmäinen heitto päätyi väärän väristä paitaa kantavan pelaajan hyppysiin Santeri Inkisen katkaistua Robert Johnsonin syötön. Crocodiles eteni omalla vuorollaan aina Trojansin 21 jaardin tasolle, mutta ei yhtään pidemmälle. Neljännellä yrityksellä vieraat yrittivät avata pistetilinsä kenttäpotkumaalilla, mutta se seilasi pystypuiden väärältä puolelta.

Trojansin seuraava hyökkäys eteni jo hiukan paremmin, mutta pysähtyi kuitenkin hyvissä ajoin ennen puolta kenttää. Ville-Valtteri Suojanen valmistautui lentopotkuun, kun kävi ilmi, että Crocodilesilla oli 12 pelaajaa kentällä. Suojanen hyödynsi ilmaisen pelin täysimääräisesti pistämällä pallon kainaloon ja pinkaisemalla 65 jaardin spurtin aina maaliin asti. Lisäpistepotkua päästiin yrittämään 1,5 jaardin linjalta ja Joni-Petteri Malka oli jälleen kerran itse varmuus eli kotijoukkue avasi pistetilinsä siirtymällä 7–0 johtoon. Puolustus näytti jälleen hyökkäykselle hiukan mallia.

<iTuomas Mankki oli Trojansin laitahyökkääjistä varmakätisin.Suojanen huijasi Seinäjokea toisenkin kerran onnistuneesti samanlaisella punttihämäyksellä ja hankki joukkueelleen uudet yritykset. Pitkä draivi päättyi toisen neljänneksen puolella Malkan onnistuneesti potkaisemaan kenttäpotkumaaliin, jonka turvin kotijoukkue siirtyi 10–0 johtoon. Yläkentän tulostauluun oli tiistaina iskenyt salama, joten digitaalisten numeroiden sijaan urheilupuistossa oli tyydyttävä kunkin katsojan mentaaliseen tulostauluun.

Krokotiili on ärsytettynä vaarallinen

Trojansin kenttäpotkumaalin jälkeen Crocodiles sai vauhdin päälle ja Sottilare löysi muutamalla pitkällä siivulla vuoron perään koko ulkomaisen laitahyökkääjäkolmikkonsa. Timothy Thomas, Harry Innis siirsivät pallon iskuetäisyydelle ja Spencer Cutlan sai kunnian tehdä vierasjoukkueen ensimmäiset pisteet 15 jaardin heittopelistä. Lisäpistepotkun sijoitti haarukkaan Cutlan itse. Tilanne jännittävästi 10–7.

Molemmat joukkueet kävivät tämän jälkeen kokeilemassa omilla hyökkäysvuoroillaan pistetilinsä kartuttamista, mutta huonolla menestyksellä. Kolmannella maalia seuranneella hyökkäysvuorollaan Crocodiles sai pallon omalla 31 jaardin linjallaan, mutta heti toinen heittoyritys päätyi läpi koko ottelun erinomaisesti pelanneen Chris Postonin haltuun. Seuranneella Trojansin hyökkäysvuorolla Johnson pommitti keskustaa, jossa vapaana olivat vuoronperään Juuso Mäkinen, Tuomas Mankki ja Tommi Pinta, mutta ainoastaan Mankki onnistui pitämään pelivälineestä kiinni niin, että ketjujengille tuli töitä. Lopulta Johnson linkosi pallon maalialueen oikeaan kulmaan ennättäneelle Rickey Stevensille, joka kasvatti Trojansin johtoa kuudella pisteellä. Lisäpistepelissä aloitussyöttö tuli hiukan sivuun ja pitelijänä toiminut ex-pelinrakentaja Joonas Andersson taikoi tyhjästä kahden pisteen pelin löytämällä heitollaan Seikko Vennelän onnistuneesti. Tilanne 18–7 piti puoliaikaan asti.

Ensimmäisen puoliskon ikäviin uutisiin kuului se, että pallontavoittelutilanteessa Crocodilesin Lauri Anttila ja Trojansin Aappo Saloranta kuumenivat toisiinsa siinä määrin, että molemmat lensivät suihkuun tappelusta.

Onneksi on Malka, jolla on tarkka jalka

Toisella puoliskolla Trojansin hyökkäysmiehistö kävi ensin kääntymässä kentällä Seinäjoen puolustuksen tärveltyä turkulaisten suunnitelmat. Kotijoukkueen onneksi myös Trojansin puolustus oli tilanteen tasalla Esa Vanhojan katkaistua Sottilaren syötön ja hankittua pallon takaisin valkoisissa paidoissa pelanneelle kotijoukkueelle. Trojans pääsikin etenemään mukavasti, mutta maalin häämöttäessä Crocodilesin puolustus terästäytyi ja pysäytti troijalaisten rynnäkön. Onneksi Trojansin riveissä on mies, joka hankkii pisteitä jalallaan, nimittäin ottelun MVP Joni-Petteri Malka, joka kengitti toisen kenttäpotkumaalinsa ja kasvatti turkulaisten johdon 14 pisteeseen.

<iRickey Stevens palkittiin Trojansin parhaana.Crocodiles vastasi paria hyökkäysvuoroa myöhemmin ja jälleen asialla oli sama englantilaispoppoo. Cutlan oli jälleen viimeisenä pahantekijänä ja upean kiinnioton sivutuotteena syntyneellä maalillaan kavensi tilanteeksi 21–13. Lisäpistepotku ei osunut haarukkaan, joten ero Trojansiin oli kahdeksan pistettä.

Jännitys huipentuu yleensä lopussa

Viimeisen neljänneksen alku oli tasaista punnertamista, jossa kumpikaan ei päässyt oikein niskan päälle. Vasta, kun viimeistä viisiminuuttista pelattiin Crocodiles onnistui löytämään yhden vaihteen lisää hyökkäysmoottoristaan ja jälleen maalintekijäksi merkittiin Spencer Cutlan hienon suorituksen päätteeksi. Seinäjoen oli pakko yrittää kahta lisäpistettä tasoittaakseen ottelun, mutta Trojansin puolustus ei antanut mahdollisuuksia sen onnistumiselle. Trojansin saatua pallon turkulaiset pelasivat pitkän draivin, joka kulutti kellon tehokkaasti loppuun. Ottelun lopun avainpeli oli Tuomas Mankin kiinniotto 15 jaardia Crocodilesin maalista. Sen turvin kotijoukkue sai uudet yritykset, kun peliaikaa oli jäljellä enää runsas minuutti. Se pystyttiin kuluttamaan polvelta, vaikka Crocodilesilla oli vielä yksi aikalisä käyttämättä. Loppuvihellyksen kajahtaessa lopputulokseksi kirjattiin 21–19.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansilta Rickey Stevens ja Crocodilesilta Santeri Inkinen. Ottelun MVP oli kaksi kenttäpotkumaalia ja lisäpisteen haarukkaan toimittanut Joni-Petteri Malka.


Urheilu-Uutiset haastatteli Ville-Valtteri Suojasta ottelun jälkeen.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 384 jaardia, joista heittopeleillä 177 ja juosten 207. Crocodilesin kokonaisjaardimäärä oli noin sata jaardia vähemmän eli 285, joista suurin osa tuli Justin Sottilaren heitoista eli 221 jaardia. Syötönkatkoja Crocodilesille tuli kolme Trojansin selvittyä vain yhdellä pallonmenetyksellä.

Trojansin seuraava ottelu on sekin kotiottelu. Sunnuntaina 19.7. yläkentälle saapuu vieraita Vantaalta eli TAFT.

Kari Toivonen