37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Liigan ääripäät kohtaavat sunnuntaina Turussa

15.07.2015 klo 11:58

Vaahteraliigan tappioton kärkijoukkue Anders Trojans saa sunnuntaina vieraakseen Vantaan TAFTin, jonka voittotili on vielä avaamatta. Edellisellä kierroksella Trojans voitti jännitysottelussa Seinäjoki Crocodilesin 21–19 ja TAFT kärsi tappion Helsinki Roostersille 10–41. Sunnuntain ottelu yläkentällä potkaistaan käyntiin kello 16.00.

Vaikka Vaahteraliiga supistui tällä kaudella kuuden joukkueen sarjaksi kahden viime kaudella heikoimmin menestyneen seuran pudottua tai siirryttyä alemmalle sarjatasolle, on jonkun oltava hännillä silloinkin. Tällä kaudella se kohtalo on ollut Vantaan TAFTilla, jonka alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Eniten ongelmia on ollut hyökkäyksessä, joka on onnistunut tekemään neljässä ottelussa vain 34 pistettä.

TAFTin amerikkalainen pelinrakentajan Jamal Londry-Jacksonin kerrotaan olevan kovan luokan pelimies, mutta vantaalaisten hyökkäyksen linja ei ole pystynyt antamaan miehelle työrauhaa. Mies on säkitetyin pelinrakentaja liigassa, mikä hankaloittaa merkittävästi pisteiden tekoa. Heittopelit ovat kuitenkin tuottaneet enemmän jaardeja kuin juoksupelit. Eniten niitä on kerännyt Ian Sadon, jonka keskiarvo kantoa kohden on varsin hyvää tasoa.

TAFTin puolustus on tilastojen hännillä sekä juoksu- että heittopelejä vastaan, mutta liigan taklaustilastojen kärkipaikoilla on kuitenkin vantaalaisten tukimies Ricky Jacobs keskimäärin kymmenellä taklauksella per ottelu.

Trojansin hyökkäys oli parhaimmillaan heti ensimmäisessä ottelussaan Roostersia vastaan. Helsinki 69ersia vastaan syötönkatkot sotkivat ottelun alkua, mutta junan lähdettyä liikkeelle alkoi tulostaululla tapahtua. Viime lauantain ottelussa Crocodilesin puolustus oli selvästi kovatasoisin ja pisteitäkin kertyi perin niukasti, kun ottaa vielä huomioon, että ensimmäiset pisteet teki erikoisjoukkue lentopotkun hämäyksestä ja erikoisjoukkueen nimiin voidaan laskea myös seitsemän potkaisija Joni-Petteri Malkan kengittämää pistettä.

Huonosti ei hyökkäys silti ole pelannut, kun voittoja on sarakkeessa kolmesta ottelusta kolme. Potentiaali vain on suurempi, kun ottaa huomioon, että laitahyökkääjäkaarti on maan nimekkäin ja keskushyökkääjätkin Rickey Stevensin johdolla ovat kovaa tasoa. Ehkä lauantaina tehoja alkaa löytyä laajemmalla rintamalla.

Trojansin tasaisen varmin osa-alue on ollut puolustus, joka on paitsi pitänyt vastustajan pisteet minimissään, tehnyt myös itse pisteitä. Toinen vahvasta suorittanut ryhmä on turkulaisten erikoisjoukkueet. Potkupeleissä vastustaja on säännönmukaisesti joutunut aloittamaan omat hyökkäysvuoronsa hankalammista kenttäasemista ja vastaavasti potkujen palautukset ovat olleet liigan huippua. Chris Poston on aina pallon saadessaan vaarallinen kuin suojaamaton suurjännitejohto.

Ennakkoasetelmista huolimatta sunnuntain ottelu on kaikkea muuta kuin valmiiksi taputeltu. Amerikkalainen jalkapallo on tunnetusti laji, jossa yksityiskohdat ratkaisevat kokonaisuuden ja pienessä ajassa voi tapahtua paljon. Muutaman pikku asian loksahtaminen paikoilleen tai pieleen voi laukaista valtaisan tapahtumien vyöryn niin hyvässä kuin pahassakin. Kannattaa siis tulla sunnuntaina urheilupuiston yläkentälle. Viime lauantaina tunnelma kohosi kattopalkkien tasalle ja kun kotiotteluita on kaudessa vähän, ei tätäkään tilaisuutta pidä missata.

Ennakkolippuja otteluun voi hankkia W-ZUP-palvelun kautta joko netistä tai älypuhelinsovelluksella. Ennakkolipulla pääset omasta sisäänkäynnistä katsomoon, mikä ei ole ihan pieni etu, sillä parhaat paikat lehtereiltä menevät nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa. Katso lisää www. w-zup.com tai osta liput suoraan tästä linkistä .

Kari Toivonen