37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans ei antanut TAFTille mahdollisuuksia

19.07.2015 klo 21:08

Vaahteraliigan ainoa tappioton joukkue, Anders Trojans, jatkaa puhtaalla pelillä myös tämän kierroksen jälkeen. Ilman ykköspelinrakentajaansakin Trojans takoi 38 pistettä samalla, kun väkevästi pelannut puolustus piti vieraat kokonaan pois tulostaululta. Ottelun hahmoja olivat kaksi maalia juossut Rickey Stevens ja yleisöä upeilla potkunpalautuksilla, lentopotkuilla ja syötönkatkolla huudattanut Ville-Valtteri Suojanen (artikkelin pääkuvassa).

Trojans lähti otteluun ilman ykköspelinrakentajaansa, loukkaantuneena olevaa Robert Johnsonia, ja hyökkäyksen kapellimestarina toimi Sebastian Berndtsson. Ottelun alku oli turkulaisilta hyökkäyksen osalta hiukan varovaisen oloista pelailua kuten jo muutamassa aiemmassakin ottelussa. Onneksi Trojansin muut osa-alueet, puolustuspelaaminen ja erikoisjoukkueet olivat alusta alkaen tikissä ja antoivat hyökkäykselle aikaa ja mahdollisuuksia saada oman osuutensa kuntoon.

Maalinteon aloitti Trojansin puolustus. TAFTin pelinrakentajana toiminut Marcial Williamson antoi option-pelissä täyteen vauhtiin sivusuunnassa kipittäneelle keskushyökkääjälleen alakautta heitetyn syötön, mutta oikean osoitteen sijaan sen nappasi kesken ilmalennon turkulaisten Ville-Valtteri Suojanen, joka toimitti pallon yksin tein maalialueelle asti. Lisäpistepeli näytti potkupeliltä, mutta muuttui kahden pisteen yritykseksi, joka tällä kertaa ei onnistunut, päinvastoin TAFTin Henri Juote katkaisi Joonas Anderssonin syötön, muttei ehtinyt toiseen päätyyn ennen kuin joutui taklatuksi. Tilanne 6–0 kotijoukkueelle. Trojans pääsi seuraavalla hyökkäysvuorollaan jälleen maalintekoetäisyydelle, mutta joutui tyytymään kenttäpotkumaaliyritykseen. Joni-Petteri Malkan potku ei kuitenkaan pysynyt haarukan sisäpuolella.

<iPelinrakentaja Marcial Williamsilla oli rankka iltapuhde.Seuraava huomattava pöytäkirjamerkintä oli Chris Postonin nappaama syötönkatko toisella neljänneksellä. Poston poimi Williamsin heiton turkulaisten kymmenen jaardin tasalla ja palautti palloa vastustajien yli harppoen peräti 43 jaardia. Seuranneella hyökkäysvuorolla Rickey Stevensin juoksut kuljettivat kotijoukkueen aina maalialueelle asti. Lisäpistepelissä Trojans yritti kahta pistettä eli kuitata edelliset missatut pisteet, mutta tälläkään kertaa yrityksessä ei onnistuttu ja nyt taas täydessä toiminnassa olleella yläkentän tulostaululla loistivat neljänneksen loppuun asti itsepintaisesti lukemat 12–0.

Toisella puoliskolla repesi

Kolmannella neljänneksellä Rickey Stevens lisäsi Trojansin johdon 21 pisteeseen ja lisäpistepeleissä siirryttiin potkuaikaan, mikä tarkoitti sitä, että Joni-Petteri Malka kengitti pallon varmasti haarukkaan. Tilanteessa 22–0 Trojans alkoi ottaa avauskokoonpanon miehiään sivurajalle ja antoi peliaikaa muille. Keskushyökkääjän tontilla Mikael Koho sai kunnian olla seuraava maalintekijä. Koho löysi toistuvasti tilaa kentän vasemmalta laidalta ja pääsi etenemään iskuetäisyydelle aivan maalin tuntumaan, josta hän toimitti seuraavalla yrityksellä pallon maaliviivan paremmalle puolelle. Lisäpiste haarukkaan ja tilanne jo 29–0.

Illan seuraava pistesuoritus oli ottelulle sopivasti vahvasti erikoisjoukkueen aikaansaannosta. Viimeisellä neljänneksellä Ville-Valtteri Suojasen auringontarkka lentopotku putosi viiden jaardin linjan sisäpuolelle TAFTin kenttäpäädyssä ja kieri kohti maalialuetta, kun Mikael Reponen kauhoi pallon vain senttejä ennen maaliviivaa pelikentän puolelle. TAFT joutui aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa pallon mitan verran maalialueesta ja toisella yrityksellä peliväline jäikin kantajansa kanssa tantereeseen vantaalaisittain viivan väärälle puolelle. Trojansille kaksi pistettä lisää plakkariin.

<iRickey Stevens livahtaa TAFTin puolustuksen lomitse kuin Sokoksen ovista.Illan viimeisen maalin teki todella näyttävästä heittopelistä Markus Häkli, joka sieppasi Berndtssonin harppuunaheiton kentän keskeltä, irtosi pitelijöiltään ja pinkaisi maaliin. Lisäpiste varmasti perille ja päädyttiin loppunumeroihin 38–0.

Trojansin puolustus pelasi erittäin upean ottelun. Suojasen ja Postonin lisäksi syötönkatkot merkittiin myös Mikael Reposelle ja Miko Ylikoskelle. Hyökkäys ei ollut aivan iskukykyisimmillään, varsinkin laitahyökkääjillä oli vaikeuksia saada heittoja pysymään näpeissään. Sebastian Berndtsson pelasi hyvän pelin ja hyökkäys teki kuitenkin voittoon tarvittavan määrän pisteitä ja vähän ylikin.

Anders Trojans eteni ottelussa 215 jaardia, joista juosten 137 ja heittäen 78. TAFT sai koko ottelussa vain kahdesti uudet yritykset, joista toinen tuli rangaistuksen auttamana. Vantaalaiset etenivät kaiken kaikkiaan 64 jaardia, joista juosten 57 ja heittäen seitsemän jaardia. Pallonmenetyksiä TAFTilla oli neljä ja Trojansilla kaksi.

Anders Trojansin seuraava ottelu on torstaina Porvoossa, jossa vastaan tulee sarjassa viidentenä oleva Butchers.

Kari Toivonen