37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Porvoo haastaa sarjakärjen: torstain tv-otteluna Butchers–Trojans

22.07.2015 klo 10:30

Vuoden 2015 Vaahteraliigan puolivälissä sarjataulukko on varsin tasainen. TAFT on jäänyt selvästi, mutta viisi muuta joukkuetta ovat siististi nipussa. Tappioitta liigaa johtava Anders Trojans matkustaa torstain tv-otteluun Porvooseen, jossa viidentenä oleva Porvoon Butchers yrittää napata kallisarvoisia sarjapisteitä turkulaisjoukkueen kustannuksella.

Sijoilla 2–5 olevat joukkueet Crocodiles, Roosters, 69ers ja Butchers ovat pelanneet mielenkiintoisesti ristiin alkukauden otteluissa. Torstain kiistakumppani Butchers on voittanut TAFTin ja Roostersin, mutta hävinnyt Crocodilesille ja 69ersille. Viime kierroksen tappio Helsinki 69ersille jätti porvoolaiset pudotuspeliviivan alapuolelle, joten Butchersilla on varmasti kova halu parantaa asemiaan jatkon kannalta. Sixtareilla on tällä kierroksella vastassa kovassa nousukiidossa oleva Crocodiles, joten voittamalla Trojansin Butchers ottaisi kahden pisteen kaulan nyt tasapisteissä olevaan 69ersiin.

Ennakkosuosikin koneessa sytytysongelmia

Anders Trojans starttasi kauteen kunnon pamauksella voittamalla viime vuoden finaalivastustajansa Roostersin 57–21. Vaikka ottelu oli turkulaisille kauden ensimmäinen, kaikki osa-alueet tuntuivat toimivan kuin rasvattu kone. Seuraavassa ottelussa 69ersia vastaan kaikkien yllätykseksi pelin alku oli melkoisen takkuinen. Kangistelun jälkeen voitto tuli kuitenkin selvin numeroin 44–6. Tuossa ottelussa pelinrakentaja Robert Johnson säkitettiin kolme kertaa, ja Johnson pelasikin seuraavan ottelun Crocodilesia vastaan selvästi puolikuntoisena. Kovalla rutiinillaan ja hammasta purren Johnson klaarasi kuitenkin matsin läpi ja Seinäjoen kaaduttua niukasti 21–19 turkulaiset pitivät tappiosarakkeensa puhtaana. Viime sunnuntain ottelussa Johnson piti huilia ja pelinrakentajan tontilla nähtiin Sebastian Berndtsson, joka suoriutui tiukassa paikassa mainiosti. TAFT kaatui puhtaasti 38–0.

Päivän kunto kertoo, kumpi pelinrakentajista aloittaa Porvoota vastaan torstaina. Mikäli Johnson on kuntoutunut, avaa se Trojansille isomman ikkunan eri variaatioille. TAFTia vastaan päävastuun etenemisestä kantoi Rickey Stevens, joka varmasti tulee Porvoossakin olemaan valokeilassa. Neljässä ottelussa kahdeksan maalia tehtailleen Stevensin vaarallisuus on tietysti Butchersin tiedossa. TAFT-ottelussa palloja luvattoman paljon pudotelleet laitahyökkääjät ovat varmasti viime päivinä tutustuneet soikean pelivälineen aerodynamiikkaan, joten heittopeliin on joka tapauksessa luvassa parannusta.

Jenkkejä kulkee kuin saluunan ovista

Porvoon Butchers on tällä kaudella saanut kokea kovia mitä tulee importteihin. Hyviä otteita esittänyt keskushyökkääjä Justin Duhaney pölhöili ratissa ja joutui palaamaan kotimaahansa. Puolustuksen linjamies Marcus Edwards on hänkin vaihtanut maisemaa. Tilalle ovat tulleet pallonkantajaksi Joey Pasquale sekä jo EU-pelaajaksi laskettava Oulusta ja Seinäjoelta tuttu Stacey Thomas. Ainoa alkuperäinen vahvistus on Roman Runner, joka teki kovaa tulosta viime kaudella Crocodilesissa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Butchersin hyökkäystä komentaa tällä kaudella maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry, jonka suosikkikohteita tällä kaudella ovat olleet Roman Runner ja Micky Kyei. Vanha sotaratsu Ville Kurvinen on myös vahva maali Kadmiryn heitoille. Juoksupelistä on paha sanoa mitään painokasta, kun aloittavalla keskushyökkääjällä Joey Pasqualella on vain yksi ottelu takanaan. Juoksujaardeja ei liiemmälti siinä pelissä kertynyt, mutta mies viimeisteli kuitenkin kaksi maalia yhden jaardin linjalta.

Torstain ottelussa on enemmän kysymysmerkkejä kuin Arvuuttajan trikoissa. Kuka aloittaa Trojansin pelinrakentajana? Millainen pelimies Joey Pasquale todellisuudessa on? Onko Stacey Thomas iskussa? Sataako torstai-iltana? Kuka murhasi John F. Kennedyn ja onko avaruudessa elämää? Neljään ensimmäiseen saadaan vastaus torstaina klo 18.30 alkavassa ottelussa Porvoon keskuskentällä.

Kari Toivonen