37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans aseeton, Roosters tasasi voitot

30.07.2015 klo 23:10

Helsinki Roosters katkaisi tappioputkensa torstaina voittamalla vahvalla pelillä Anders Trojansin 42–28. Kuntoutuneen Jaycen Spearsin juoksut ja Kimi Linnainmaan kiinniotot olivat avainasemassa helsinkiläisten voitossa. Trojansin akilleen kantapäänä olivat useat pallonmenetykset.

Kotijoukkue Anders Trojans aloitti ottelun vahvasti edeten nopeasti läpi kentän heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Lähietäisyydeltä pallon maalilinjan yli kuljetti keskushyökkääjä Rickey Stevens. Turkulaisten puolustus oli sekin alusta asti hyvin valmiina ottamaan Roostersin vahvistunut hyökkäys vastaan ja se onnistuikin pakottamaan helsinkiläiset turvautumaan lentopotkuun. Roostersin onneksi potkua vastaanottanut Chris Poston ei saanut palloa haltuunsa, vaan se ponnahti takaisin pelattavaksi, jolloin vieraiden Ville Roitto poimi pelivälineen parempaan talteen. Hyvästä kenttäasemasta hyökkäämään päässyt Roosters ei hukannut taivaan lahjana tullutta tilaisuuttaan, vaan tasoitti ottelun Jaycen Spearsin juoksulla ja Onni Juvosen lisäpistepotkulla tilanteeseen 7–7.

Nopea tasoitus iski kotijoukkuetta märällä rätillä kasvoihin ja kun oma hyökkäysvuoro tyrehtyi nopeasti, pääsivät vieraat iskemään uudelleen. Tällä kertaa pelinrakentaja Micah Brownin 31-jaardinen heitto tavoitti Kimi Linnainmaan, joka siirsi punapaidat ensi kertaa johtoon. Juvosen lisäpistepotkulla numerot taululla nyt 7–14.

Toisella neljänneksen alussa Trojansin draivi lähti hyvin liikkeelle, ja turkulaiset etenivät jo kymmenen jaardin päähän Roostersin maalialueesta, kun viikko sitten joukkueeseen liittyneen pelinrakentaja Sean Sheltonin heiton katkaisi Ville Roitto, joka palautti palloa peräti 70 jaardia. Brown löysi heti ensimmäisellä heitollaan jälleen Kimi Linnainmaan, joka kasvatti Roostersin johtoa entisestään.

Trojansin onnistui masinoida nopea vastaisku, jossa Rickey Stevensin juoksut ja Sheltonin heitot Tuomas Mankille, Tommi Pinnalle ja Aappo Salorannalle kuljettivat nahkasoikiota ripeästi halki kentän. Viimeisen niitin iski Markus Häkli, joka poimi Sheltonin heiton helsinkiläisten maalialueella kuuden pisteen arvoisesti. Joni-Petteri Malka potkaisi lisäpisteen ja tilanne kaventui lukemiin 14–21.

Roosters hankki kuitenkin vielä pienen puskurin johtoasemaansa ennen tauolle siirtymistä, kun Spearsin ja pelinrakentaja Brownin omat juoksut viipaloivat Trojansin puolustusta palasiksi. Maalialueelle Roosters lähetti lopulta Bernard Lusterin, joka koppasi Brownin viiden jaardin heiton turkulaispäädyssä. Onnistuneen potkun jälkeen taukotilanne oli 14–28. Kolmannella neljänneksellä tehtiin vain yksi maali, ja sen teki Jaycen Spears Roostersille vieden vieraat jo turvallisen tuntuisen kolmen maalin johtoon lukemin 35–14.

Vierasjoukkue lisäsi johtoaan viimeisellä neljänneksellä vielä yhdellä maalilla ennen kuin Trojans käynnisti vimmatun loppukirin. Roostersin kuudennesta maalista vastasi jälleen Jaycen Spears. Tämän jälkeen kotijoukkue löysi jostain uuden kipinän ja kavensi tilannetta kahdella nopealla maalilla. Sheltonin pitkä heitto Aappo Salorannalle tiukkaan paikkaan tuotti tulosta Salorannan taituroitua ahdistettunakin pallon hyppysiinsä. Toisesta kavennusmaalista vastasi pirteällä pelipäällä ollut Tommi Pinta, joka oli keskellä kenttää aivan vapaana ja poimi Sheltonin tarkan heiton ilman suurempia häiriötekijöitä. Trojans yritti viimeiseen asti päästä kaunistelemaan numeroita, mutta kiri jäi hiukan puolitiehen ja loppunumeroiksi jäivät 28–42.

Trojansin puolustus ei pystynyt pysäyttämään pelikuntoon toipunutta Jaycen Spearsia, joka teki ottelussa kolme maalia ja pitkillä juoksuillaan piti Roostersin hyökkäydraiveja yllä. Pelinrakentaja Micah Brown on päässyt hyvin sisälle Roostersin systeemiin ja yhteistyö etenkin Kimi Linnainmaan kanssa kantoi nyt hedelmää kahden maalin edestä.


Päävalmentaja Mikko Virolaisen Urheilu-Uutisille antama haastattelu heti ottelun jälkeen.

Turkulaisten hyökkäys toimi ajoittain mallikkaasti, mutta otteita leimasi tietty huolimattomuus ja tietysti kaksi pallonmenetystä vaikuttivat nekin negatiivisesti esitykseen. Sean Shelton on kuitenkin ollut maassa vasta viikon ja jo nyt yhteistyö etenkin Tommi Pinnan ja Aappo Salorannan kanssa toimi mainiosti. Jatkossa onkin lupa odottaa vielä paljon parempaa.

Tappiosta huolimatta Trojans jatkaa sarjan kärjessä, mutta nyt tasapisteissä Roostersin ja Seinäjoki Crocodilesin kanssa. Crocodilesin Trojans voitti heinäkuun alussa ja Roostersin kanssa kahden kohtaamisen maaliero on Trojansille edullinen, mikä pitää turkulaiset kummankin yläpuolella.

Kari Toivonen