37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

69ers piinasi Trojansia loppuun asti

08.08.2015 klo 21:39

Pienellä miehistöllä otteluun tullut Helsinki 69ers osasi kohdistaa iskunsa oikeisiin kohtiin ja ahdisteli avainpelaajien puuttumisesta kärsinyttä Anders Trojansia aivan viime hetkille asti. Lopulta kotijoukkue kuitenkin karkasi 38–22 voittoon.

Ottelu sai kotiyleisön kannalta shokkialun, kun Helsinki 69ers teki pitkästä heittopelistä maalin heti ensimmäisellä yrityksellään. RJ Long koppasi pelinrakentaja Henri Väänäsen roikkuheiton takakentällä ja karkasi heti maalintekoon. Päälle Andre Dahlman juoksi vielä kaksi lisäpistettä ja vain 11 sekunnin pelin jälkeen kotijoukkue on 0–8 tappiolla. Trojansin takakentältä puuttui kolme tärkeää pelaajaa, Seikko Vennelä, Iisakki Ullakonoja ja tietysti Chris Poston, jonka kausi päättyi viime peliin. Postonin tilalle hankittu Marcus Bratton taas ei voinut pelata, koska hänen siirtopaperinsa lojuvat Ranskan liiton saapuvan postin laatikossa, eivätkä asiat tunnu etenevän sikäläisen liittojohdon kesäloman takia.

Trojans ei kuitenkaan jäänyt nyyhkimään vieraiden maalia tai puuttuvia pelaajia, vaan kavensi pelin nopeasti Rickey Stevensin juoksemalla maalilla ja Joni-Petteri Malkan potkaisemalla lisäpisteellä tilanteeseen 7–8. Turkulaisjoukkue siirtyi ensimmäisellä neljänneksellä vielä johtoon pelinrakentaja Sean Sheltonin löydettyä Tommi Pinnan touchdownin arvoisesti. Lisäpiste jälleen haarukkaan ja kotijoukkue 14–8 johtoon.

Trojans sai pelin juonesta kiinni, onnistui pysäyttämään helsinkiläisten hyökkäyksen ja oli jo menossa tekemään seuraavaa maalia, kun Sixtarien Robert Bell katkaisi Sheltonin syötön Trojansin 40 jaardin linjalla. Neljänneksen vaihduttua toiseksi Robert Bell päätti aloittamansa hyökkäysvuoron maaliin vieden vieraat taas johtoon. Kaksi lisäpistettä merkittiin nekin Bellille. Tilanne 14–16.

Seuraavaksi pääosaan nousivat tuomarit, joiden liput olivat lauantaina löyhässä. Keskikentällä sahattiin erilaisten rangaistusten kautta niin kauan, että yleisöllä alkoi olla jo vaikeuksia pysyä hereillä. Neljänneksen lähestyessä loppua ja kummankin hyökkäyksen käytyä kertaalleen kentällä 69ers punttasi pallon puoleen kenttään ja nähtiin todella mielenkiintoinen episodi. Pallo pomppi pitkään ja molempien joukkueiden pelaajat seurasivat pallon etenemistä. Trojans ei selvästikään näyttänyt kiinnostuvan pallon palauttamisesta, mutta juuri kun pallo oli pysähtymässä Ville-Valtteri Suojanen poimi lelun maasta ja pujotteli hölmistyneiden 69ersin pelaajien lomitse maaliin. Lisäpiste haarukkaan ja tilanne 21–16.

Vierasjoukkue 69ers laittoi heti kovan kovaa vasten ja Robert Bell oli jälleen Trojansin kiusaajana. Pelinrakentajan paikalle ilmestynyt Bell vuoroin heitti, vuoroin juoksi itse ja lopulta kampesi itsensä jälleen maalialueelle. Lisäpisteyritys epäonnistui, mutta vieraat siirtyivät 22–21 johtoon, kun puoliaikaan oli vain puolitoista minuutti. Pisteidenteko ei kuitenkaan loppunut, sillä Trojans masinoi vielä huiman draivin, jonka päätteeksi Joni-Petteri Malka potkaisi kenttäpotkumaalilla isännät 24–22 taukojohtoon.

Kolmannen neljänneksen aluksi Trojans kasvatti johtoaan, kun Sean Shelton juoksi itse pallon maalialueelle pitkään kestäneen draivin päätteeksi. Lisäpiste haarukkaan ja tilanne 31–22. Näissä lukemissa mentiinkin pitkään. Kummankaan joukkueen hyökkäys ei onnistunut viimeistelemään omia vuorojaan maaliin, mutta tasainen ottelu oli silti yleisöönmenevää viihdettä. Vasta viimeisen neljänneksen viimeisen kahden minuutin sisällä ottelu sai ratkaisunsa, kun Markus Häkli koppasi Sheltonin tarkan syötön maalialueen vasemmassa kulmassa ja kasvatti kotijoukkueen johdon turvalliseksi. Malka potkaisi loppulukemiksi 38–22.

Kari Toivonen