37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Seinäjoella ratkaisun jo makua

12.08.2015 klo 14:24

Runkosarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta ja tilanne välieräparien suhteen on täysin auki. Ristiin pelaaminen on synnyttänyt mielenkiintoiset asetelmat, ja Anders Trojans voi vielä sijoittua mille tahansa sijalle 1–5. Trojans kohtaa lauantaina Seinäjoella Crocodilesin ja tuossa ottelussa on paljon pelissä.

Anders Trojansin loppukauden vastustajat ovat Crocodiles, TAFT ja Butchers. Voittamalla kaikki loput ottelunsa Trojans kuittaa runkosarjan voiton nimiinsä ilman mitään nikottelua. Turkulaiset ottavat piikkipaikan myös siinä tapauksessa, että voittavat Crocodilesin, kunhan Trojans voittaa lisäksi myös toisen jäljellä olevista vastustajistaan. Kotiedun välierissä troijalaiset voivat varmistaa voittamalla mitkä tahansa kaksi jäljellä olevasta kolmesta ottelusta. Toiseksi sijoittuessaan Trojans saisi välierässä vastaansa suurimmalla todennäköisyydellä Roostersin, joka vetäisi kyllä yläkentän katsomon täyteen, muttei välttämättä olisi nykykunnossaan mikään toivevastustaja.

Lauantaina Seinäjoella pelattavassa ottelussa on siis isot panokset. Voitolla Trojans säilyttää mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. Tappiolla se menettää ne. Crocodiles on Trojansille 11.7. kärsimänsä niukan tappion jälkeen voittanut kaikki ottelunsa varsin vakuuttavasti. Ainoastaan Butchers pystyi pistämään vesipedoille edes hiukan kampoihin. Trojans taas on samaisen ottelun jälkeen kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista ja sen taival on ollut enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Nyt, kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä, joukkueen pitää löytää sama iskukyky, joka sillä oli kauden avausottelussa Roostersia vastaan.

Lentävä krokotiili

Crocodilesin tärkeä ase on sen murhaavan tehokas heittopeli. Pelinrakentaja Justin Sottilare on tähän mennessä heittänyt jo 24 maalia, joista 11 on kopannut Timothy Thomas ja kuusi Spencer Cutlan. Tämä kolmikko on Trojansin pidettäva poissa pahanteosta. Juoksupelikin on alun kangertelun jälkeen alkanut krokotiileilla kulkea. Damonshay Pitt on edetyissä jaardeissa liigan kolmanneksi tehokkain.

Seinäjoen puolustus on liigan paras ainakin, jos mittarina käytetään vastustajien tekemiä pisteitä sekä päästettyjä jaardeja. Vastustajat ovat tehneet vain 12,6 pistettä ottelua kohden ja jaardeja se on sallinut maalialueensa suuntaan kulkea 261,9. Trojansin lukemat eivät näistä paljoakaan jää, sillä pistekeskiarvo 20,1 on liigan toiseksi paras ja jaardimäärä 286,4 on kolmanneksi vähiten.

Toiveena tervehtynyt Trojans

Trojansin iskukyvyn arvioiminen on siinä mielessä hankalaa, että muuttuvia tekijöitä on ollut kauden jokaisessa ottelussa. Uusi pelinrakentaja Sean Shelton on nyt pelannut kaksi ottelua ja varsinkin viime ottelu 69ersia vastaan osoitti, mitkä ovat Sheltonin vahvuudet. Kylmähermoinen kaveri pystyy paitsi heittämään tarkasti, myös nappaamaan tärkeitä jaardeja omilla juoksuillaan. Trojansin laitahyökkääjäkalusto on maan kärkeä ja jos linja pystyy järjestämään Sheltonille tarpeeksi aikaa, syntyy tulostakin. Keskushyökkääjä Rickey Stevens on tehnyt yhdessä Roostersin Jaycen Spearsin kanssa eniten maaleja, yhteensä 14, joista 11 juosten ja kolme kiinniotoilla. Yrityskohtainen keskiarvo 6,5 ja keskimäärin 115,9 jaardia ottelua kohden ovat hyvää tasoa.

Trojansin puolustus on ollut kivikova, mutta edellisessä ottelussa useat loukkaantumiset ja sairastapaukset iskivät pahasti turkulaisten suorituskykyyn. Mikäli keskeiset poissa olleet avainpelaajat saadaan lauantaina takaisin ruotuun, on turkulaisten helpompi iskeä kapuloita Sottilaren johtaman Crocodiles-hyökkäyksen rattaisiin.

Taistelu tärkeistä sarjapisteistä alkaa Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla Seinäjoella lauantaina kello 17.00.

Kari Toivonen