37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Ysirivi troijalaisuuden ytimessä

18.08.2015 klo 13:25

Moni yläkentällä Anders Trojansin matseja katsomaan tullut on hämmästellyt tummanpuhuvaa ryhmän, joka on pukeutunut komeisiin ja tuuheaharjaisiin troijalaiskypäriin. Kyseessä on Ysirivi eli joukko asiantuntevia kannattajia, jotka seuraavat Trojansin otteita niin paikan päällä otteluissa kuin myös omalla YouTube-kanavallaan.

b>Keitä te oikeastaan olette ja mikä teidät on saanut kiinnostumaan jenkkifutiksesta ja Trojansista?
-Me ollaan Sepi, Kempsu ja Rousku, kolme Kummelista karannutta sketsihahmoa. Myös vierailevia starboja olemme saaneet katsomoon ajoittain houkuteltua. Kaikkia yhdistää kiinnostus urheiluun ja musiikkiin ja taipumus innostua asioista ja vetää ne överiksi. Kiinnostusta lajia kohtaan on ollut jo pidempään, mutta vasta kulttipelaaja Karvisen liityttyä joukkueeseen aloimme käydä peleissä aktiivisemmin. Lajissa kiehtoo taktisuus, monipuolisuus ja fyysisyys. Pelit ovat useimmiten viihdyttäviä ja jännittäviä. Trojansin toiminnasta välittyy selkeä rakkaus lajia kohtaan, eli asioita tehdään muista syistä kuin rahan takia. Ja siitähän se Ysirivi tykkää.

Onko teillä itsellänne jotain taustaa jenkkifutiksessa?
-Ei ole pelaajataustaa. NFL:ää seurataan, Maddenia pelaillaan sekä yritämme viskoa palloa pihalla. Ysirivin Super Bowl -iltamat ovat legendaarisia palohälytyksineen, videotykkeineen ja hattarapekoni-hampurilaisineen.

<i


Mikä on Ysirivin toiminnan kantava teema?
-Tarkoitus on näyttää, että seisomme joukkueen takana oli tilanne mikä tahansa. Kannattajaryhmänä emme ole suoraan matkineet muita, vaan tehneet omannäköistämme juttua omaksi iloksemme. Se että muutkin siitä tykkää on toki erittäin mukavaa ja positiivisen palautteen määrä onkin yllättänyt iloisesti. Kun joka tapauksessa näyttää pelleltä, voi yhtä hyvin vetää muovikypärän päähän ja höpistä tyhmiä. Ja jos joku haluaa liittyä porukkaan, niin ei muuta kuin kypärä päähän... ja mites Karvinen?

Ainakin osa teistä on myös Trojansin otteluissa tiheään soivan I Bleed Black -kappaleen takana. Mikä on tarina sen takana?
-Olohuoneorkesteri Lakaisijoissa vaikuttavat tavalla tai toisella kaikki ysiriviläiset ja Ulrichin Lasse. Maailma on täynnä rasittavia ja keskinkertaisia kannatusbiisejä, joten päätettiin tehdä Trojansille oma rasittava ja keskinkertainen biisinsä. Biisi on puuhastelua ihan vaan hauskanpidon vuoksi, kuten meidän videotkin.

Miltä Trojansin peli on näyttänyt Ysirivin kriittisten silmien läpi katsottuna? Mitä hyvää, mitä huonoa?
-Avausottelu Roostersia vastaan oli aikamoista ilotulitusta. Sen jälkeen loukkaantumiset ovat häirinneet kautta, eikä peli ole loksahtanut missään vaiheessa täysin kohdalleen. Kun se loksahtaminen tapahtuu, ei Trojansia pysäytä tässä liigassa kukaan. Positiivista on tietysti se, että voittoja on kuitenkin napsittu heikommallakin pelillä ja huimia suorituksia on nähty pitkin kautta. Usko on kova, että nyt kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä peli kulkee ja päätyyn asti.

Trojansin otteluissa katsomossa on mukavasti väkeä ja tunnelma on hyvä. Onko Ysirivin porukalla näkemyksiä siitä, mihin suuntaan ottelutapahtumaa voisi vielä kehittää?
-Ottelutapahtuma on toimiva. Emme kaipaa isompia muutoksia, kuten pomppulinnoja tai muita sirkushuveja. Ääntä löytyy katsomosta hyvin, mutta ainahan sitä voisi olla enemmänkin. Toki yläkentän äänentoisto kaipaisi pientä päivitystä ja play clock olisi kiva lisä. Ne ei vaan taida olla Trojansista kiinni.

Ysirivin terveiset joukkueelle ja kannattajille?
-Ilman joukkuetta ei olisi kannattajia, joten iso kiitos joukkueelle ja terveisiä kaikille muille paitsi Karviselle. Ja kannattajille: LET'S ALL BLEED BLACK!

PS. Nurmi on meille bisset pystyssä.

Kari Toivonen