37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kotietu tähtäimessä TAFTin kimppuun

19.08.2015 klo 14:58

Anders Trojansin loppukauden teemana on kotiedun hankkiminen välieräotteluun. Tappio Seinäjoella lauantaina tietää sitä, että tavoitteen saavuttaminen edellyttää kahden viimeisen runkosarjan ottelun voittamista. Ensimmäinen sammakko syötäväksi on TAFT, jonka Trojans kohtaa tv-ottelussa torstaina Vantaan ISS-Areenalla.

Joukkueet kohtasivat toisensa 19.7. Turussa pelatussa ottelussa ja tuolloin molemmilla oli tulessa kakkospelinrakentajansa. Trojansilla Sebastian Berndtsson pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa aloittavana pelinrakentajana ja TAFTin hyökkäystä mestaroi Marcian Williamson. Trojans ei tuolloin antanut vantaalaisille yhtään pistettä, vaan voitti ottelun puhtaasti 38–0.

Vantaalaisten kausi on ollut muutenkin totaalinen pettymys, sillä ennakolta hyviksi tiedettyjen amerikkalaisvahvistustenkaan panos ei ole riittänyt tuomaan joukkueelle yhtään voittoa. TAFT on kuitenkin vanha organisaatio, jossa tiedetään, että hyviä kausia seuraa välillä huonoja ja niiden jälkeen tulee jossain vaiheessa jälleen parempia. Pudotuspelit ovat jo karanneet vantaalaisten ulottumattomiin, joten loppukauden tavoitteena on varmasti yrittää päättää kesä positiivisissa merkeissä ja samalla tehdä hiukan kiusaa playoff-asetelmia petaaville joukkueille.

Trojans kärsi tosiaan lauantaina erittäin kirvelevän tappion Crocodilesille ottelussa, joka ratkesi vain pari minuuttia ennen loppua Trojansin sitä ennen johdettua ottelua kolmella pisteellä. Tämä oli jo toinen viimeisellä neljänneksellä kärsitty niukka tappio, sillä Butchers voitti turkulaisjoukkueen neljä viikkoa sitten Porvoossa yhdellä pisteellä viimeisen sekunnin maalillaan. Trojansissa ollaan siis taatusti latautuneita loppukauden otteluihin.

Trojansin juoksuhyökkäyksen tehonyrkki, Rickey Stevens kasvatti Seinäjoella maalisaldoaan kolmella nousten nyt jo 17 tehtyyn maaliin. Viime kaudella Jocques Crawford teki runkosarjassa 16 maalia ja eniten niitä teki Butchersin RJ Jackson, yhteensä 20. Stevens juoksi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tasan 100 jaardia ja teki kaksi maalia, joten Rickey on varmasti merkitty mies TAFTin papereissa.

Troijalaisten heittohyökkäyksen arveltiin ennen kauden alkua tehdyissä veikkauksissa olevan Suomen paras. Loukkaantumiset ja pelinrakentajien vaihtumiset kesken kauden ovat kuitenkin panneet sordinoa tälle osa-alueelle, ja Trojansin heittopeli on tilastojen valossa vasta liigan viidenneksi tehokkainta. Heittopeleistä tehdyissä maaleissa Trojans on kolmantena 15 touchdownillaan. Nyt kolme peliä pelannut pelinrakentaja Sean Shelton on parantanut ottelu ottelulta yhteyttään laitahyökkääjiinsä ja Seinäjoella hän heittikin kolme maalia ja keräsi 300 jaardia, kun Trojansin keskiarvo tällä kaudella on ollut 186 jaardia. Vantaalla onkin odotettavissa lisää parannusta noihin numeroihin.

TAFT on onnistunut tällä kaudella tekemään kahdeksassa pelatussa ottelussa vain 74 pistettä. Puolet vantaalaisten maaleista on tehnyt keskushyökkääjä Ian Sadon, loppujen jakautuessa tasaisesti muille. Pelirakentaja Jamal Londry-Jackson on merkitty torstain ottelussa epävarmaksi osallistujaksi, joten paljon riippuu siitä, kuka vantaalaisten hyökkäystä johtaa, minkälaista peliä TAFTilta on lupa odottaa. Viimeksi Turussa pelatussa ottelussa siniasuiset vantaalaiset heittivät vain yhdeksän kertaa, joista neljä meni oikeaan osoitteeseen ja neljä päätyi Trojansin puolustuksen näppeihin, mutta silloin pelinrakentajana toimi normaalisti laitahyökkääjänä pelaava Williamson. Viikko sitten TAFTin pelinrakentajana toimi Aleksi Olin.

TV-ottelu Vantaan TAFT–Anders Trojans alkaa torstaina kello 18.30 ja se on nähtävissä Nelonen Pro -kanavalta suorana lähetyksenä.

Kari Toivonen