37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tehoton TAFT taipui Trojansille

21.08.2015 klo 00:46

Anders Trojans ei jättänyt epäselväksi kumpi torstai-illan tv-ottelussa on hallitseva osapuoli. Lopputulos 6–50 (0–26) on jopa maltillinen, kun ottaa huomioon, että Trojans lepuutti koko toisen puoliskon jenkkipelaajiaan ja antoi peliaikaa kotimaisille nouseville kyvyille. Voiton myötä Trojansin toiveet välierien kotiedusta pysyvät elossa.

Trojans aloitti pisteiden teon ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan pysäytettyään ensin TAFTin hyökkäyksen alkuunsa syvälle vantaalaisten maalialueen tuntumaan. Trojans sai pallon puolen kentän tuntumassa ja pelinrakentaja Sean Shelton viipaloi TAFTin puolustusta lyhyillä heitoilla Henri Holopaiselle ja Rickey Stevensille, jopa myös juosten keräsi jaardeja matkalla kohti Vantaan kenttäpäätyä. Sheltonin heitto Tommi Pinnalle toi viimein pallon TAFTin 10 jaardin linjalle, josta Stevens viimeisteli juoksullaan ottelun ensimmäiset pisteet. Joni-Petteri Malka potkaisi lisäpisteen epäröimättä haarukkaan.

TAFTin toinen hyökkäysvuoro oli yhtä lyhyt visiitti ja päättyi sekin kolmen yrityksen jälkeen lentopotkuun syvältä omalta alueelta. Tällä kertaa Trojans ei tarvinnut kuin 52 sekuntia seuraavan maalin tekoon. Sheltonin tarkka heitto tavoitti Markus Häklin punaiset hansikkaat ja 25 jaardin heittopelin lopputuloksena valotaululle vaihtuivat numerot 0–13. Malka lisäsi potkullaan siihen vielä pisteen lisää.

Toisen neljänneksen alku oli kotijoukkueelle murheellinen. Ensin TAFTin pelinrakentaja Jamal Londry-Jackson säkitettiin maalialueella kahden pisteen arvoisesti ja jouduttuaan potkaisemaan pallon takaisin turkulaisille Trojans tarvitsi vain kolme yritystä ennen kuin pallo oli jälleen TAFTin päädyssä. Asialla oli jälleen kaksikko Shelton–Häkli. Lisäpiste tietysti putkista sisään ja tilanne oli jo 0–23.

TAFTin seuraava hyökkäysvuoro tuotti jo kahdesti uudet yritykset, mutta hyvin alkanut draivi päättyi Ilya Redinin nappaamaan syötönkatkoon noin puolessa kentässä. Tällä kertaa Trojanskaan ei päässyt maalialueelle asti, mutta Joni-Petteri Malka pääsi näyttämään taitojaan potkaisemalla peräti 48 jaardisen kenttäpotkumaalin. Tilanne 0–26 jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle puoliskolle Anders Trojans vaihtoi pelinrakentajaksi Sebastian Berndtssonin ja keskushyökkääjäksi Mikael Kohon. Laitahyökkääjinä nähtiin mm. Magnus Riihimäki ja Joni Vatanen. Kaikki nousevat kyvyt kiittivät luottamuksesta ja esittivät erinomaisia otteita kentälle päästyään.

Kolmannen neljänneksen ensimmäinen pistesuoritus oli kuitenkin Joni Malkan illan toinen kenttäpotkumaali, joka kasvatti Trojansin johdon 29 pisteeseen. Tämän jälkeen TAFT sai hiukan lohtua, kun Trojansin hyökkäys hukkasi pallon omalla 15 jaardin linjallaan ja vantaalaiset onnistuivat haalimaan pallon haltuunsa. TAFT pääsi juhlimaan ensimmäistä maaliaan heti yhden yrityksen jälkeen Londry-Jacksonin löydettyä Akseli Olinin maalialueen vasemmasta kulmasta. Lisäpisteitä yritettiin saada pelaamalla kaksi, mutta huonolla menestyksellä. Tilanne nyt 6–29.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans painoi lisää kaasua ja meni menojaan. Mikael Koho juoksi kahdella yrityksellä yhteensä 25 jaardia ja pysähtyi vasta maalialueella. Seuranneella TAFTin hyökkäysvuorolla Trojansin puolustus retuutti Londry-Jacksonin maahan vantaalaisten maalialueella ja otti siitä nimiinsä kaksi pistettä ja heti perään Berndtsson heitti pallon syvälle maalialueen kulmaan, jossa Magnus Riihimäki taituroi pallon haltuunsa puolustajan nenän edestä.

TAFT kärsi vielä kolmannenkin oman maalinsa ottelun aikana eli tilanne tässä vaiheessa oli jo 6–47. Tasan 50 pisteeseen päädyttiin, kun illan viimeinen pistesuoritus oli Malkan potkaisema 35 jaardin kenttäpotkumaali. Loppu oli pelkkää pelailua ja lopputulos tummuvassa Vantaan illassa oli siis 6–50. Ottelun parhaina palkittiin TAFTin Akseli Olin ja Trojansin Markus Häkli ja Sami Toivonen.

Trojansin nousi voitolla sarjassa toiseksi, mutta varmistaakseen kotiedun välieräottelussa sen on voitettava puolentoista viikon päästä pelattavassa kotiottelussa Porvoon Butchers. Butchers pelaa tulevana sunnuntaina Helsinki 69ersia vastaan ja sen ottelun lopputuloksella on paljonkin merkitystä Trojansin kannalta. Mikäli Butchers voittaa sekä 69ersin että Trojansin, pelaa Trojans välierässä Seinäjoella Crocdilesia vastaan. Jos taas Trojans voittaa Butchersin, pelataan välierä Turussa ja vastustaja on Helsinki Roosters riippumatta siitä, miten ottelussa Roosters¬–TAFT käy. Trojans voi myös sijoittua kolmanneksi, jolloin se pelaa Helsingissä Roostersia vastaan. Silloin Butchersin pitää hävitä 69ersille, mutta voittaa Trojans ja Roostesin tulee voittaa TAFT. Menikö monimutkaiseksi? Tällaista on Vaahteraliiga parhaimmillaan, ennen viimeisiä otteluita moni asia on vielä auki.

Kari Toivonen