37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans metsästää kotietua, Butchers välieräpaikkaa

25.08.2015 klo 23:39

Lauantaina Turun urheilupuiston yläkentällä pelattavassa Anders Trojans–Porvoon Butchers ottelussa on isot panokset. Trojans saisi voitolla välieräottelunsa kotiyleisön eteen. Butchers taas havittelee mukaan välieränelikkoon, jonne se pääsisi voitolla Trojansista edellyttäen, että Crocodiles ensin hoitelee Helsinki 69ersin torstain tv-ottelussa.

Korkeiden panoksien lisäksi Trojansilla on paljon hampaankolossa Butchersia vastaan, sillä edellinen ottelu Porvoossa päättyi kontroversiaalien vaiheiden jälkeen kotijoukkue Butchersin yhden pisteen voittoon 31–30. Ottelu olisi ollut tarkemmalla pelaamisella voitettavissa, sillä Trojans johti ottelua viimeiselle neljännekselle lähdettäessä 30¬–10. Motivaatiota lauantain kamppailuun ei siis tarvitse lähteä hakemaan kauempaa kuin oman päänupin sisältä.

Butchersin pelaajien päässäkin kihisee varmasti, sillä viime sunnuntaina porvoolaiset hävisivät Helsinki 69ersille tiukan kamppailun jälkeen 20–23. Voitolla Butchers olisi varmistanut välieräpaikkansa, mutta nyt mahdollisuudet mitalipeleihin ovat paitsi omissa, myös muiden käsissä. Viimeistä playoff-paikkaa Butchersin tavoin hamuava 69ers kohtaa torstaina Seinäjoella Crocodilesin, jolle ottelu on merkityksetön, mutta helsinkiläisille elintärkeä. Jos 69ers onnistuu voittamaan Seinäjoella, on Butchers auttamatta ulkona loppupeleistä. Mikäli Crocodiles voittaa, pitää Butchersin voittaa Trojans.

Muutama asia on muuttunut Trojansin ja Butchersin edellisen kohtaamisen jälkeen. Turkulaisjoukkuen pelinrakentajana häärii nyt Sean Shelton ja loukkaantuneen Chris Postonin on takakentällä korvannut Marcus Bratton. Butchers taas on saanut riveihinsä viime kauden pisterohmun RJ Jacksonin, joka on jo kahdessa pelaamassaan ottelussa ehtinyt juosta neljä maalia.

TAFTia vastaan Jackson juoksi 158 jaardia, mutta 69ers sai pidettyä miehen kurissa ja saldoksi jäi vain 54 nettojaardia. Lauantain ottelussa Trojansin täytyy myös pystyä pitämään RJ Jacksonin keräämät jaardit minimissään. Se on mahdollista, mikäli mieheen päästään kiinni riittävän nopeasti. Täyteen vauhtiin päästessään tätä veijaria on vaikea pysäyttää. Miro Kadmiryn pyörittämä heittopeli on laadukasta, ja Roman Runner on ollut Kadmiryn suosikkikohde. Tämän yhteyden katkaiseminen helpottaisi turkulaisten urakkaa huomattavasti, vaikka taustalla on toki muitakin käteväkätisiä koppaajia.

Hyökkäyksen puolella tärkeässä roolissa on hyökkäyksen linjan pitävyys. Sean Shelton on tarkkakätinen pelinrakentaja, jolla riittää malttia etsiä sopiva vastaanottaja, jos vain saa riittävästi aikaa. Tommi Pinta, Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki ovat ottaneet eniten koppeja, mutta erikoisimmat tilastot itselleen on kirjauttanut Markus Häkli, jolla on koko kaudelta vain kahdeksan kiinniottoa, mutta niillä on tullut viisi maalia! Jaardejakin on kertynyt komeat 177. Edellisessä Butchers-pelissä Rickey Stevens oli isossa roolissa pinkoen 183 nettojaardia ja tehden kaksi maalia. Lauantainakin olisi iso tilaus pontevalle juoksupelille, jotta ikkunat heitoille pysyvät auki.

Kotijoukkue tarvitsee nyt kannattajiltaan tukea, jotta yläkentällä pelattaisiin tänä vuonna playoffeja. Välieräottelun vastustaja on Helsinki Roosters, joka on aina vaarallinen. Turkulaisille kotikentästä on todellista etua, sillä Trojans on kohdannut välierissä Roostersin kolme kertaa kotikentällään ja voittanut niistä jokaisen. Kahdesti on pelattu Helsingissä ja ne ovat molemmat päättyneet Roostersin voittoon.

Hanki ennakkolippu W-ZUP-palvelusta ja pääset omasta sisäänkäynnistä varaamaan parhaat paikat katsomosta.

Kari Toivonen