37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kui tää nyssit oikke meni eli katsaus Trojans Ladiesin kauteen 2015

17.09.2015 klo 23:55

Anders Trojans Ladies pelasi upean kauden ja hävisi ainoastaan loppuotteluun päässeille GS Demonsille ja Helsinki Roostersille, mutta kimurantin sarjan seurauksena jäi ärsyttävästi neljänneksi ja ilman mitalia. Miten kausi kokonaisuudessaan sujui? Siitä voit lukea tästä syväluotaavasta katsauksesta.

Syksyllä 2014 tulevaan kauteen lähdettiin kokoamaan joukkuetta uudella valmennustiimillä sekä tuttuun tapaan kokeilupäivällä. Joukkue sai pelaajauransa päättäneestä Miia Virtasesta joukkueen ensimmäisen naisvalmentajan sekä joukkueenjohtajan, päävalmentajan pestiin nimitettiin Ville-Valtteri Suojanen sekä puolustuksen suojaansa otti Juha Pennanen. Kokeilupäivästä joukkueen toimintaan mukaan tarttui kourallinen taitavia ja erilaisia pelaajia. Uudet pelaajat saatiin ajettua sisään saman tien pikkujoulujen merkeissä, ja heti oli huomattavissa heidän istuvan vanhojen konkareiden sekaan erinomaisesti.

Talven aikana hiottiin peruskuntoa, laji- ja juoksutekniikkaa sekä voimaa. Voimapuolelle saatiin erinomaista vahvistusta, sillä kokenut voimanostaja Jouko Kiesiläinen ohjasi joukkuetta kyykkyjen ja rinnallevetojen saloihin. Vuoden vaihteessa päälle puettiin varusteet ja lopullinen valmistautuminen kohti tulevaa kesää alkoi. Joukkueen sisällä tulevan kesän tavoite oli selkeä: lähteä haastamaan kärkijoukkueita ja olla taistelemassa loppukesästä, kun mitaleja ratkotaan.

Suomen talvi on pitkä ja kylmä, joten tänä aikana joukkueessa ehti tapahtua positiivisia ja negatiivisia muutoksia, ilon ja surun kyyneleitä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Näistä kaikista huolimatta toukokuu saapui nopeasti ja kirkkaana, kuten joka vuosi. Toukokuussa naiset kävivät pelaamassa muutaman harjoituspelin ja ottamassa tuntumaa kesäkuussa alkavaan kauteen. Joukkue sai myös uuden virallisen nimen juuri ennen kauden alkua: edustusjoukkueen yhteistyö Anders Innovationin kanssa laajeni koskemaan koko seuraa ja naisten joukkueen nimeksi tuli Anders Trojans Ladies.

Pisteet pohjoisesta ja naapurimaasta, pataan pääkaupunkilaisilta

Sarjan ensimmäisellä kierroksella joukkueella oli edessä kauden raskain viikonloppu: matka Ouluun ja peli hyytävissä pohjoisen olosuhteissa. Pitkä matkustus, kylmä ilma sekä vesisade antoivat haasteensa heti ensimmäiseen peliin. Peli ei ollut maalijuhlaa, mutta 8–6 voitto antoi lämmikettä kotimatkalle.

Sarjan toisella kierroksella Helsinki Roosters saapui vieraaksemme kotikentälle. Roosters näytti joukkueelle kehityskohdat tuleviin peleihin. 0–30 tulostaululla ei varmasti miellyttänyt ketään kotikentällä ja jätti paljon hampaankoloon tuleviin peleihin.

<i


Kolmannella kierrokselle kotikentällä vastaan asettui sarjaan ensimmäistä kertaa kansainvälistä väriä tuova Pietari Valkyries. Ottelusta ei puuttunut värikkäitä hetkiä ja tunnelma oli sähköinen alusta loppuun helteisellä Parkin kentällä. Puolustukselta nollapeli ja hyökkäys sai treenata pelikuvioita tulevia pelejä silmällä pitäen. Peli Trojansille 36–0. Neljännellä kierroksella edessä oli matka Seinäjoki Crocodilesin vieraaksi. Kotimatkalle päästiin otteluvoittajina 42–7.

Tässä kohtaa sarjassa oli edessä maajoukkuetauko, jonka aikana Suomen naisten joukkue lähti ensimmäisiin naisten EM-kisoihin Espanjaan tavoittelemaan kultaa mukanaan kahdeksan turkulaista pelaaja. Turkulaisille meteliä lähti pitämään joukkueestamme myös kannatusjoukot. Turnauksessa Suomi piti ennakkosuosikin aseman odotetusti ja toi kotiin ensimmäisen naisten EM-kultamitalin.

<i


Kimurantti sarja toi kovan välierävastuksen

Sarjan palatessa tauolta oli edessä viides kierros, jossa joukkueemme sai vastaan vieraskentällä kauden kovimman ja odotetuimman vastustajan Helsinki GS Demonsin. Lopputulos 40–0 näytti tappiosta huolimatta vihreää valoa, ja jokainen pystyi poistumaan kentältä pää pystyssä. Tasoero edellisiin vuosiin oli saatu tasattua ja ensimmäisen kerran voitiin todeta suunnan olevan oikea.

Kuudennella ja viimeisellä runkosarjan kierroksella Trojans kohtasi kotikentällä sarjan peränpitäjän, Tampere Saintsin. Oli hienoa nähdä kuinka runsain joukoin Yläkentälle oli kertynyt katsojia kannustamaan Trojansia kohti voittoa ja välieriä. Joukkue tarjosi yleisölle sen mitä se oli tullut katsomaan: voiton ja runsasmaalisen pelin 90–6.

Voitolla Trojans varmisti paikkansa tasaisessa sarjataulukossa neljäntenä ja eteni välieriin. Vastustajaksi joukkueelle asettui Helsingissä sarjakärki GS Demons. Joukkueet olivat kohdanneet edellisen kerran muutama viikko takaperin, jolloin GS Demons piti Trojansin joukkueen hyökkäyksen nollissa ja upotti puolustusta vastaan 40 pistettä. Trojans lähti otteluun altavastaajana ja GS Demons näytti heti alussa ottelun suunnan. Trojansin joukkue ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa vaan jokaiselta pelaajalta nähtiin kauden parasta suorittamista ottelussa, jossa sitä vaadittiin. Lopputulos Helsinkiläisille 34–12.

Kausi oli kokonaisuudessa nousujohteinen ja joukkueen yhteen pelaaminen parani mitä pidemmälle kausi eteni. Joukkueen jäädessä maalisuhteen perusteella 4. sijalle tasapistein pronssijoukkue Oulu Northren Lightsin kanssa, jättää tämä nälkää tulevaan kesään, johon lähdetään vähintäänkin yhtä kovin tavoittein kuin tähänkin kauteen. Hienointa kaudessa oli huomata, että joukkue on kasvanut yhteen kuluneen vuoden aikana. Sen sisällä ei ole vain joukkuekavereita, vaan aitoa ystävyyttä, jota joukkuepelaaminen vaatii.

Naisten jäädessä viettämään lomaa on joukkueenjohto jo suunnannut katseet kohti seuraavaa kautta. Trojans Ladies etsii jatkuvasti uusia kiinnostuneita pelaajia porukkaansa. Joukkue tulee järjestämään kokeilupäivän kaikille kiinnostuneille lähiaikoina, josta tiedotetaan myöhemmin. Löydät meidät sosiaalisesta mediasta: Facebookista nimellä Turku Trojans Ladies sekä Instagramista nimellä @trojansladies. Seuraa meitä ja pysyt kartalla siitä, milloin juuri sinun on mahdollista päästä kokeilemaan lajia kanssamme!

Anders Trojans