37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17-maajoukkue PM-kisoihin. Trojans vahvasti edustettuna.

14.10.2015 klo 13:39

U17-ikäisten Pohjoismaiden Mestaruuskisat pidetään tulevana viikonloppuna Ruotsin Kumlassa. Suomi puolustaa kahta mestaruutta, sekä edustusjoukkue- että kehitysjoukkuesarjassa. Turnaukseen osallistuu Suomen lisäksi joukkueet Ruotsista ja Tanskasta.

Joukkueet valittiin maan kärkitason pelaajista. Ensimmäisellä karsintaleirillä junioreita oli 120, joista lopullisiin joukkueisiin valittiin yhteensä 80 pelaajaa. Turkulaisen Anders Trojansin riveistä mukana on peräti 13 pelaajaa ja kaksi toimihenkilöä. Suomen U17-maajoukkuetta luotsaa Rami Lilja, joka on ollut mukana ikäryhmän maajoukkuetoiminnassa kokonaisuudessaan neljä vuotta, nyt toista kautta päävalmentajana.

Päävalmentaja Rami Lilja, miten vertailisit nyt valittua edustus- ja kehitysjoukkuetta edellisten vuosien joukkueisiin?

”Tilanne Suomen juniorifutiksessa on tällä hetkellä hyvä ja talenttia on käytettävissä enemmän joka vuosi. Leiritykseen hakeutuvien pelaajien määrä kasvaa vuosi vuodelta ja pelaajat ovat selvästi valmiimpia jo nuorempana pelaamaan kansainvälistä jenkkifutista, eikä tämäkään vuosi tuonut tähän poikkeusta. Viimeisiä karsintoja tehtiin vasta tällä viimeistelyleirillä ja joukkueen lopullinen kokoonpano oli auki aivan leirin loppuun asti. Joukkueissa on tänä vuonna hieman enemmän U15-maajoukkueen kautta mukaan nousseita nuoria ja molemmissa joukkueissa on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja uutta verta kansainvälisistä peleistä.

<iRami Lilja valmennettaviensa ympäröimänä.

Piditte kolme maajoukkueleiriä ennen tulevaa PM-kilpailua, miten leirit menivät?

”Leiritykseen hakeutuu vuosi vuodelta enemmän pelaajia ja taso on jo karsintaleirillä varsin korkea. Karsinta ei ole koskaan helppoa, varsinkaan kun kyseessä ovat nuoret urheilijat, mutta kun kilpailutilanne ja odotukset on kommunikoitu pelaajille ennen leirien alkua avoimesti, saadaan nämä vaikeat asiat hoidettua. Leirit olivat tänä vuonna onnistuneita ja valmistautumisaikaa oli poikkeuksellisesti kolmen leirin ajan normaalin kahden sijaan. Tämä antoi valmennukselle aikaa tarkkailla pelaajia yhden viikonlopun enemmän ja näin joukkueen valintaan voitiin käyttää enemmän yrityksiä ja suorituksia. En voi sanoa olevani varsinaisesti yllättynyt pelaajien tasosta, mutta hyvin tyytyväinen nuorempien pelaajien tasoon ja siihen, että he ovat valmiita pelaamaan itseään vanhempia kavereita vastaan.”

Pelaajat tulevat ympäri maata eri joukkueista, miten hyvin joukkueet ovat hitsautuneet yhteen?

”Joukkueet ovat hitsautuneet hyvin yhteen ja leijonapaita yhdistää kaikkia pelaajia, valmentajia ja joukkueenjohtoa. Tämä on ollut merkillepantavaa ensimmäisestä leiristä lähtien ja kokeneemmat pelaajat ovat ottaneet nuoremmat pelaajat esimerkillisesti joukkueeseen sisään ja tsempanneet heitä eteenpäin.

Millä eväin Ruotsia ja Tanskaa kaatamaan ja mitä odotat tulevilta kisoilta?

”Meillä on harjoiteltuna hyvä paketti hyökkäyksessä, puolustuksessa ja ”special teameissa.” Meidän täytyy pystyä toteuttamaan omaa peliämme ja keskittyä vain ja ainoastaan tähän. Kisojen aikataulu on aina hieman haastava kun pelejä tulee peräkkäisille päiville, mutta se on asia johon pitää vain sopeutua ja mennä eteenpäin. Olemme valmiita pelaamaan ja odotan kisoja mielenkiinnolla!”

Mitä terveisiä lähettäisit maajoukkueeseen pääsystä haaveileville nuoremmille junioreille, mitä pelaajilta odotetaan ja mitä kannattaa jo nuorempana tehdä päästäkseen toimintaan mukaan?

”Suomalaisen juniorifutiksen valmennus on mennyt paljon eteenpäin ja se on hyvällä tasolla. Käykää ahkerasti treeneissä, pitäkää elämä tasapainossa ja harjoitelkaa ennen kaikkea perusasioita. Pelisysteemit on helppo oppia silloin kun perustekniikat ja tekeminen on kunnossa. Tervetuloa avoimille leireille ja toivottavasti jatkossa nähdään entistäkin enemmän pelaajia leireillä kilpailemassa peliajasta!”

<iAnders Trojansin maajoukkue-edustajat.

Anders Trojans Turun junioreista maajoukkuepaikan saavutti kolmetoista pelaajaa: Christer Berg, Tuomas Hvitfeldt, Markus Korpela, Niko Kostet, Leondardo Lundberg, Leevi Nieminen, Otto Oinonen, Mikko Rajala, Olli Rajala, Ville Sihvo, Heikki Toivola, Eemeli Valkamo ja Julius Virtanen. Toimihenkilöpuolella kehitysjoukkueeseen on nimetty Erkki Toivola hyökkäyksen linjan valmentajaksi.

Edustusjoukkueeseen valittu puolustuksen linjamies Leevi Nieminen on ensimmäistä kertaa maajoukkuetoiminnassa mukana. Amerikkalaista jalkapalloa hän on harrastanut puolitoista vuotta, Leevi onkin yksi ahkerimmista harjoittelijoista Trojansissa ja pelaajana hän on kehittynyt huikeasti.

Leevin mietteitä maajoukkueleireistä ja tulevasta PM-kisoista:
"Majuleireillä oli tosi kivaa. Olihan se nyt ihan eri tahti, kun Trojansin omissa treeneissä, mut mun mielestä oli kivaa treenata muiden joukkueiden pelaajien kanssa ja mahtava kokemus treenata vähän rankemmin. Erityisesti mieleen jäi kovat alkulämmöt. PM-kisoissa erityisesti odotan Ruotsia vastaan pelaamista, onhan se kuitenkin aika monen pojan unelma".

PM-kilpailut pidetään 15.–17. lokakuuta Kumlassa, Ruotsissa.
Tapahtuman websivut löytyvät täältä.
Facebookissa tapahtuma löytyy täältä.

Riitta Rinta-Tassi