37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin lajilegendoja: Kimmo Heijari

07.03.2016 klo 14:34

Trojansissa pitkän uran puolustuksen linjamiehenä ja sen jälkeen valmentajana ja huoltajana tehnyt Kimmo Heijari on muuttamassa Turusta ja näihin päiviin asti jatkunut yhteistyö on päättymässä. Anders Trojans kiittää siitä valtavasta panoksesta, jonka Kimmo on seuralle näiden vuosien aikana antanut. Lue Kimmon omia mietteitä pitkältä Trojans-taipaleeltaan.

Oma jenkkifutisurani alkoi Vantaalla 1987 TAFTin joukkueessa. Kävin Tikkurilassa kuntosalilla treenaamassa ja salilla oli ilmoitus, jossa TAFT haki uusia harrastajia lajin pariin. Olin tuolloin pelannut tavallista jalkapalloa ja halusin päästä kokeilemaan vähän rajumpaa lajia, jenkkifutista. Ensimmäinen vuosi olikin aikamoinen koulu aloittaa 90-kiloisena puolustuksen tackelina suoraan Vaahteraliigassa. Ei siinä paljon pelikenkien nappulat koskettaneet nurmikkoa, kun meikäläistä vietiin kuin kuoriämpäriä.

Urani huippuhetkiä ovat olleet muiden muassa ensimmäinen Vaahteraliigamitalini muistaakseni vuodelta -91, kun Trojans voitti pronssia Tampereen Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa. Paljon hienoja pelejä oli 90-luvun alkupuolella kun olimme Kenny Mayerin valmennuksessa, vaikka tuon aikakauden pelit yleensä päättyivätkin kirvelevästi hopeamitaliin. Eräs uran huippukohdista oli myöskin vuoden -93 EM-kulta Italiasta. Ehkä kaikkein tärkein urani kohokohta oli kuitenkin peli, jota en ikävä kyllä enää katsellut sivurajojen sisäpuolelta, vaan huoltajan paikalta. Tuo oli tietenkin kauan odotettu Vaahteraliigan mestaruus vuodelta 2003.

Terveiset pelaajille ja kannattajille


Nykyisille pelaajille lähettäisin sellaisia terveisiä, että muistakaa ottaa vastuuta, tehkää kaikkenne fyysisen kunnon valmentautumisen eteen sekä off seasonilla että myös pelikauden aikana. Laji on erittäin vaativa ja hyvä fyysinen suorituskyky auttaa menestymään lajissa sekä pitää paikat kunnossa. Laji ei ole siis pelkkää äijämäistä rymistelyä. Muistakaa myös nopeuden, voiman, kestävyyden ja taidon lisäksi liikkuvuus, lihastasapaino ja muu lihashuolto. Ja vielä ennen kaikkea, opetelkaa pelikirja kunnolla ja myös muiden kuin oman pelipaikan osalta.

Faneille lähettäisin kiitokset siitä, että ovat käyneet kiitettävästi katsomassa pelejä viime vuosina. Siitä on ollut paljon apua joukkueelle ja katsojat tekevät myös pelistä viihdyttävän osallistuessaan läsnäolollaan pelitapahtumaan.

<iKimmo Heijari ja Jenni Jormanainen tutulla paikalla; sivurajalla joukkueen tukena.
Kuva: ©Kari Toivonen/Trojans


Anders Trojansin huoltajien seuraavaan sukupolveen kuuluva Jenni Jormanainen tutustui Kimmoon opiskellessaan TYA:lla hieroja/urheiluhierojaksi. Rauhallinen ja pitkäpinnainen Kimmo jäi Jennin mieleen opettajana, jolta sai aina apua, kun sitä pyysi. Kimmon ansiosta Jennikin tuli aloittaneeksi jenkkifutiksen ja luoneeksi niin ikään pitkän uran linjapelaajana. Jenni pukeekin hyvin sanoiksi sen, miten tärkeä panos Kimmo Heijarilla on ollut Trojansille ja Jennin omalle uralle urheilijana ja huoltajana.

- Kimmon tietotaidot ovat olleet suuri apu, kun yhteistyö jatkui opiskeluiden päätyttyä. Yhteistyö TYA:n kanssa on ollut toimivaa ja uudet opiskelijat ovat päässeet Trojansiin katsomaan ja harjoittelemaan millaista se huoltajan työ todellisuudessa on. Harvoin sitä ehtii pelipäivänä paljoa muuta miettimään kuin seuraavan teippirullan sijaintia tai kylmäpussin paikkaa. Kun eihän tässä ihan NFL:ssä olla.

- Haluan myös kiittää itse vielä siitä että Kimmo jaksoi tulla vielä auttamaan sivurajalle asti huoltoporukkaa. Aikataulut kun eivät kiireisellä ja osaavalla miehellä ole aivan väljimmästä päästä.

Oppilaana minusta ei ehkä koskaan tule "mestarini" vertaista, mutta tiedän aina että minulla on yhteystiedoissani aikamoinen guru, jolta voi aina kysyä apua jos teippiliimainen sormi meinaa mennä jossain asiassa suuhun.

Kiitos siis Kimmolle opiskeluajan tuesta ja eteenpäin puskemisesta opiskeluiden suhteen, ja sen jälkeen Trojansin kautta tapahtuneesta yhteistyöstä. Olet aivan paras!

Anders Trojans