37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans aloittaa kautensa tv-ottelulla Vantaalla

11.05.2016 klo 11:51

Anders Trojansin Vaahteraliigakausi 2016 käynnistyy tulevana perjantaina Vantaalla, jossa viime vuoden pronssijoukkue kohtaa Vantaan TAFTin Nelonen Pro -kanavalla televisioitavassa ottelussa kello 18.30 alkaen.

Vuoden 2016 Vaahteraliiga pelataan kaksinkertaisena sarjana, jossa kukin joukkue kohtaa toisensa kahdesti. Sarjajärjestelmän vuoksi ottelumäärä kasvaa kahdella, joten kausi alkaa totuttua aikaisemmin jo toukokuun puolivälissä. Liigan avausottelu pelataan Vantaalla, jossa kotijoukkue TAFT saa vieraakseen viime kauden pronssimitalistit Turusta, Anders Trojansin.

Edellisen kauden tuloksien peilaaminen on suomalaisessa jenkkifutiksessa melko turhaa, sillä joukkueiden voimasuhteet kokevat talven aikana paljon muutoksia, mutta muutama sana niistä voidaan silti kirjoittaa. Viime vuonna Trojans kohtasi TAFTin kahdesti ja voitti ottelut lukemin 38–0 ja 50–6. TAFTin kausi oli muutenkin iso pettymys vantaalaisten hävittyä kaikki ottelunsa.

Stokesin johdolla takaisin huipulle

Tälle kaudelle TAFT uudisti valmennuksensa ja nyt perinteikästä vantaalaisseuraa käskee Stephen Stokes, Suomeen kotiutunut amerikkalaisvahvistus, jonka jättämä jälki suomalaiseen jenkkifutikseen oli jo pelaajana huomattava. Nähtäväksi jää, millaista tulosta Stokes tekee pyrkiessään nostamaan yhden Suomen vanhimmista jenkkifutisseuroista takaisin huipulle.

TAFTin iskukyvystä on vaikea sanoa juuri mitään, kun niin moni asia on viime kaudesta muuttunut valmennuksesta lähtien. Jenkkivahvistuksetkin vaihtuivat talven aikana muutamaan kertaan. Joka tapauksessa pelinrakentajaksi kiinnitettiin maaliskuun lopulla University of California Golden Bearsin Cole Webb, joka vaikuttaa pätevältä kaverilta. Keskushyökkääjinä rosteri esittelee Helsinki 69ersista tulleen Andre Dahlmanin sekä Ville Heliön ja juniorit Luis Acaon ja Antti Lahtisen.

<iViime kaudella TAFT ei pysynyt Trojansin vauhdissa. Perjantaina nähdään, mitkä ovat voimasuhteet nyt.


Eniten ongelmia TAFTilla oli viime kaudella hyökkäyksen linjan kanssa, joka ei pystynyt antamaan tarpeeksi aikaa pelinrakentajalle. Crocodilesista on linjaan saatu Stewart Keenan ja britti Olly Sunmola. Ensimmäinen ottelu kertoo paljon siitä, miten tätä osa-aluetta on talven aikana pystytty kehittämään.

Turkulaisittain kiinnostava pelaaja Vantaan rosterissa on Xavier André, joka pelasi Trojansissa kaudella 2007. Poriin asettunut Xavier on edustanut pitkään Pori Bearsia, mutta nyt hänet nähdään pitkästä aikaa taas Vaahteraliigassa. Turussa X pelasi keskushyökkääjänä, mutta TAFTissa hänen tonttinsa on puolustuksen takakentällä. Puolustukseen on hankittu myös Susquehannan yliopistosta tukimies Jim Barry.

Vanhoja tuttuja ja paljon uusia nimiä

Anders Trojansin kokoonpano on muuttunut aika paljonkin viime kaudesta. Peräti 23 pelaajaa viime vuoden Trojansista ei jatkanut tällä kaudella. Kun luvusta vähennetään ulkomaalaisvahvistukset jäljelle jää 18 pelaajaa, joista suurin osa lopetti uransa. Muihin seuroihin siirtyi yllättävän vähän pelaajia. Joonas Raatikainen siirtyi Crocodilesiin, Tommi Pinta palasi Tampereelle ja Esa Vanhoja Roostersiin. Joni Kotro lähti kasvattajaseuraansa Pori Bearsiin ja Martti Kass palasi Royalsiin.

Trojansin rosteri on muutoksista huolimatta vähintään yhtä vahva kuin viime kaudella. Omista junioreista on nostettu useita pelaajia haistelemaan liigavauhtia ja muista seuroista on tullut Turkuun nippu hyviä vahvistuksia. Importeista unkarilainen hyökkäyksen linjamies Daniel Menczel jatkaa tälläkin kaudella ja hän saa seurakseen maanmiehensä Daniel Stadlerin, joka vahvistaa puolustuksen linjaa. Puolustuksen linjassa pelaa myös britti James Perrineau, jolla on kokemusta Vaahteraliigasta Helsinki 69ersin riveistä. Amerikkalaisista Chris Douglas vastaa tällä kaudella pallon kuljettamisesta maan tasalla ja monipuoliset Roman Runner ja Cameron Gupton voivat poimia palloja niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella. kokoonpanossa.

<iMiro Kadmiry ja Sebastian Berndtsson muodostavat dynaamisen QB-duon.


Pelinrakennus on tällä kaudella kotimaisissa käsissä, kun pallon kahvassa ovat maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry ja kolmatta kautta Trojansissa viihtyvä Sebastian Berndtsson. Taustalta löytyy vielä junioreista edustukseen noussut Heikki Toivola. Kotimainen pelinrakentaja mahdollistaa kahden amerikkalaispelaajan käyttämisen samaan aikaan kentällä, mikä avaa paljon mahdollisuuksia.

Hyökkäyksen kuviot on piirtänyt mm. maajoukkueesta tuttu koordinaattori Kim Wikström, joka on tuonut Trojansiin paljon uusia tuulia ja yllätyksellisyyttä. Päävalmentajana ja puolustuksen koordinaattorina jatkaa Mikko Virolainen apunaan hyökkäyksen linjan valmentaja Jarmo Rautiainen, puolustuksen linajn ja erikoisjoukkueiden valmentaja Pauli Ojanen sekä takakenttäpelaajien valmentaja Miikka Riionheimo.

Trojansin ensimmäinen kotiottelu pelataan 4.6. Turun urheilupuiston yläkentällä. Silloin vastustajaksi saapuu uusi tuttavuus, Vaasa Wa1ld Royals.

Kari Toivonen