37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters odotetun kova

23.05.2016 klo 11:32

Hallitseva mestari on tukevasti valtaistuimellaan ja osoitti sunnuntaina pelatussa Helsinki Roosters–Anders Trojans-ottelussa juuri niin valmiita otteita kuin oli odotettukin. Pelinrakentaja Micah Brown pyöritti hyökkäystään varmoin ottein samaan aikaan kun punapaitojen puolustus nollasi Trojansin hyökkäyskuviot. Lopputulos 38–7 ei näytä hyvältä, mutta kun Trojans saa nyt puuttuneet avainpelaajat takaisin rosteriin, tilanne toivon mukaan tasoittuu seuraavaan kohtaamiseen mennessä.

Trojans aloitti hyökkäävänä osapuolena ja yritti yllättää heittopelillä vastustajansa. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja kotijoukkue pääsi nopeasti pallon haltijaksi. Roosters eteni vauhdilla Trojansin 20 jaardin tuntumaan, mutta turkulaisjoukkue onnistui torjumaan kukkojen pyrkimykset päästä maalialueelle. Akseli Olin vei kuitenkin kotijoukkueen tulostaululle 33 jaardin kenttäpotkumaalillaan.

<iAkseli Olin mielipuuhissaan. Päätuomari Perttu Hautala saa korvanappiinsa tiedon potkun onnistumisesta maalihaarukalla päivystäviltä kollegoiltaan.


Trojansin hyökkäys ei ensimmäisellä neljänneksellä onnistunut sen paremmin juosten kuin heittäenkään uhkaamaan Roostersin maalialuetta. Sen sijaan helsinkiläisten pelinrakentaja Micah Brown aiheutti jatkuvasti päänvaivaa vieraiden puolustukselle. Resepti oli sama kuin viime syksyn välierässä eli monipuolinen heitto- ja juoksuhyökkäys yhdistettynä jatkuvaan uhkaan pelinrakentajan omista juoksuista hajotti turkulaisten puolustusta niin pahasti, että tilaa etenemiselle löytyi aina riittävästi.

<iRoostersin pelinrakentaja Micah Brown tähtää pallolla kohti aurinkoa ja Trojansin maalialuetta.


Trojans sai hiukan juonesta kiinni toisella neljänneksellä, kun hyökkäyksessä siirryttiin vuorottelemaan pelinrakentaja Miro Kadmiryn omia juoksuja ja lyhyttä heittopeliä. Harmillisesti runsaat omat virheet torpedoivat suuremman menestyksen ja tulostaulu näytti vierasjoukkueen sarakkeessa sitkeästi nollaa.

<iMiro Kadmiryllä ei ollut liikaa aikaa tuhlattavaksi. Tuomas Tammero tekee parhaansa estääkseen punapaitaisen atleetin päällekarkausyritykset.


Roosters ehti jo 24–0 johtoon Brownin kahdella ja Bernard Lusterin yhdellä maalilla sekä Akseli Olinin onnistuneilla lisäpistepotkuilla, ennen kuin Trojans sai avattua oman maalitilinsä. Turkulaisten maali syntyi aloituspotkun palautuksesta, kun Trojansin parhaana palkittu Roman Runner pujotteli sujuvasti 87 jaardia Roostersin maalialueelle asti. Ensimmäinen lisäpistepotku epäonnistui pallon pomppiessa liian matalan alotussyötön vuoksi pitkin velodromin kokolattiamatolla, mutta Trojansin onneksi lisäpistepelissä oli kaksi Roostersin virhettä ja turkulaiset saivat uuden yrityksen, joka onnistuikin. Tauolle mentiin tilanteessa 24–7.

<iRoman Runner teki Trojansin ainoan maalin potkunpalautuksesta.


Ottelun toisella puoliskolla Roosters lisäsi johtoaan vielä kahdella Kimi Linnainmaan komealla maalilla. Trojans vaihtoi TAFT-ottelun tapaan pelinrakentajan paikalle Sebastian Berndtssonin. Heittoihin tuli hiukan enemmän ruutia ja ensimmäisen pelinsä tällä kaudella pelannut Tuomas Mankki poimi jatkon kannalta lupaavasti hienon kopin. Onnistumisprosentti jäi kuitenkin vaatimattomaksi ja lopusta pitivät huolen Trojansin hölmöt virheet, jotka viimeistään nollasivat hyvään alkuun päässeen draivin.

<iToisella puoliskolla Sebastian Berndtsson sai vuorostaan katsella kohti puuskuttavia punaisia puolustajia.


Viimeisellä nejänneksellä myös Roosters alkoi hellittää ja antoi peliaikaa kakkosmiehistökkeen mm. pelinrakentaja Otso Flinkmanille. Liike oli tyylikäs, sillä peli oli ratkennut jo aikoja sitten, eikä murskalukemien nuijiminen rakasta vihollista vastaan olisi ollut järkevää. Lopputulos 38–7 ja edetyt jaardit – Roosters 435, Trojans 91 – ovat riittävä muistutus siitä, että Roostersin valta-asemaa on vaikea horjuttaa.

<iTrojansin Ville-Valtteri Suojanen jahtaa Kuutti Kilpeäläistä, joka ei tällä kertaa päässyt muuttamaan numeroita tulostaululla.


Trojansin puolustukseksi vaatimattomalle esitykselle voidaan todeta, että kokoonpanosta puuttui sunnuntaina peräti 14 pelaajaa. Joukossa useita avainpelaajia, kuten Sami Toivonen, Aappo Saloranta ja Karri Kuuttila. Lisäksi hyökkäyksen linjasta Jani Nurmi loukkasi jalkansa jo ensimmäisellä neljänneksellä ja joutui seuraamaan loppumatsin sivurajalta. Hampaankoloon jäi siis paljon odottamaan joukkueiden seuraavaa kohtaamista heinäkuun puolivälissä.

Kari Toivonen