37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Saintsista laastaria Trojansille?

24.05.2016 klo 23:08

Kautensa komealla voitolla Vantaan TAFTista hakenut Anders Trojans kärsi viime sunnuntaina velodromilla ruman tappion mestarisuosikki Helsinki Roostersille. Tulevana lauantaina Trojans voi saada laastaria haavoihinsa, kun se kohtaa lauantaina vieraissa sarjanousija Tampere Saintsin, joka vastaavasti otti vielä kovemmin pataan Seinäjoki Crocodilesin käsittelyssä.

Trojans on kärsinyt sarjan alusta asti muutamien avainpelaajiensa poissaoloista. Takamies Mikael Reponen teloi itsensä kentän ulkopuolella ja puolustuksen linjamies Rickhard Helenius harjoituksissa. Hyökkäyksen linjan veturi Karri Kuuttila on kärsinyt selkävaivoista ja laitahyökkääjistä Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki missasivat ensimmäisen ottelun, Saloranta myös toisen. Tukimiesten nokkamies Sami Toivonen oli taas poissa Roosters-ottelusta ja listaa voisi jatkaa vielä pidempäänkin. TAFTia vastaan poissaolot eivät haitanneet, mutta Roosters oli niin kova ryhmä, että sitä vastaan näillä puutteilla varustettu joukkue otti nokkaansa selvin numeroin. Sunnuntaina sairaslista sai jatkoa, kun hyökkäyksen linjamies Jani Nurmen polvi vääntyi velodromin onnettomalla pinnalla.

Trojans on peluuttanut nyt molemmissa otteluissaan kumpaakin kotimaista pelinrakentajaansa. Miro Kadmiry on aloittanut ja Sebastian Berndtsson on hypännyt kehään toisella puoliskolla. TAFTia vastaan molemmilla oli aikaa riittävästi ja yhteys laitahyökkääjiin syntyi helposti. Roostersin puolustus sen sijaan oli silmillä välittömästi ja onnistumisprosentit jäivät huonommiksi. Saintsin puolustuksen linja ei ehkä pysty vastaavaan paineeseen ja tulosta voisi olettaa syntyvän taas paremmin.

Trojansin juoksuhyökkäys kangerteli Roostersia vastaan pahemman kerran. Chris Douglas ei saanut linjalta tarpeeksi blokkausapua ja yritykset linjasta läpi tyrehtyivät alkuunsa. Kiertopeleissä Roostersin puolustajat olivat iholla jo ennen kuin peli kääntyi kunnolla aloituslinjasta maalia kohti. Juosten päädyttiinkin neljä jaardia pakkasen puolelle. Tampereella tilaa on varmasti enemmän ja Douglas voi päästä väläyttämään vauhtiaan.

Trojansin puolustus piti TAFTin pihdeissään ja päästi vain yhden maalin vantaalaisten toisen syntyessä syötönkatkosta. Roostersin hyökkäys oli kuitenkin monipuolisempi ja sisälsi varsinkin yhden liikkuvan osan, joka tuotti jatkuvasti päänvaivaa, nimittäin pelinrakentaja Micah Brownin. Vikkeläjalkaisella Brownilla oli aina takataskussaan se vaihtoehto, että hän kipittää jaardit täyteen omin neuvoin. Viime vuoden välierän tapaan Trojans piti kyllä Jaycen Spearsin reilusti alle sadassa jaardissa, mutta kun Brown tallusteli saman ja vielä vähän enemmän, oli tulos se mikä oli. Saints tuskin pystyy yhtä monipuoliseen hyökkäyspeliin, joten vertailukohtana TAFT on varmasti lähempänä totuutta. Vantaalaiset eivät maata pitkin saaneet kasaan kuin 39 jaardia, mutta heittopeleillä matka taittui paremmin, peräti 164 jaardin verran.

Saintsin riveihin Trojansista siirtynyt sisempi laitahyökkääjä Tommi Pinta on tamperelaisten nimekkäin ase, mitä tulee heittohyökkäykseen. Isokokoinen Pinta onkin syytä pitää tarkassa vartioinnissa. Tosin Crocdilesia vastaan Pinta merkkautti vain yhden kiinnioton, mikä kielii ehkä siitä, että Pinta on merkitty mies jokaisen vastustajan papereissa.

Saintsin ottelu Crocodilesia vastaan ei anna valtavasti aineistoa arvioida Saintsin otteita, sen verran totaalinen annihilaatio oli kyseessä. Lauantaina Pyynikin stadionilla nähdään miten hyvin tamperelaiset ovat Seinäjoen turpakäräjiltä toipuneet. Ottelu alkaa kello 16.00.

Kari Toivonen